Makšķerēšana Volgas upē - miera oāze Astrahaņas rezervātā

Atrodoties tālu no pilsētas burzmas, Astrahaņas rezervāts šķiet kā mierīga oāze.

Rezervāts tika izveidots 1919. gadā, tas stiepjas 30.000 kvadrātkilometru platībā. Cilvēki uz rezervātu brauc gan no Krievijas, gan ārzemēm.

"Šeit makšķerēt ir lieliski, šeit ir ļoti daudz dažādu sugu zivju, ir tikai jāmāk tās izvilkt," teic makšķernieks Vladimirs.

No krasta makšķernieki dodas stundu garā braucienā uz vietu, kur Volga ietek Kaspijas jūrā. Vietējais iedzīvotājs Igors kopā ar savu dēlu Artjomu uz šejieni brauc makšķerēt jau sen. Viņiem tas ir kas vairāk, kā tikai makšķerēšana. "Atrodoties šeit rodas sajūta, ka tu saplūsti ar dabu," saka Igors.

Viņš apgalvo, ka makšķerēšana nav tikai dzīvnieku nogalināšana – viņš savu lomu laiž atpakaļ upē. Viņam tā ir intelektuāla spēle. Mērķis ir apmānīt zivs instinktus – lai to paveiktu ir jāizvēlas pareizā ēsma, kā arī jāizmanto piemērota tehnika, lai to izvilktu.

Kā daudzi citi, Igors un Artjoms makšķerē prieka pēc, tomēr daudziem vietējiem iedzīvotājiem makšķerēšana ir peļņas avots. Viņu loms tiek pārdots un nosūtīts uz konservēšanas rūpnīcām. Vietējais makšķernieks Sergejs pēdējā laikā nav apmierināts ar savu lomu, kā iemesls viņš min sliktos laikapstākļus. Tomēr pie vainas nav tikai laikapstākļi. Lielās zivis šeit vairs gandrīz nav atrodamas – Sergejs vaino malumedniekus un pārzveju. Viņš apgalvo, ka daudzi cilvēki, kas ierodas no ārzemēm, aizraujas ar savu lomu un izķer ļoti daudz vērtīgu zivju.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
“ŠEFA UZKODAS” pasākumu mājas Dvietē TAKA
Dvietē atrodas pasākumu māja, kuru var rezervēt un rīkot pilnīgi jebko! | Skatīt vairāk
Ēģipte skolēnu RUDENS brīvlaikā Estravel Latvia
Esiet tālredzīgi un gudri! iegādājieties ceļojumu skolenu RUDENS brīvlaikam jau tagad! Hurgada vai Šarm-el-Šeiha | Skatīt vairāk
no 685 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.05.2024 - 11.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46205997sec.