Smukulis, Saramotins un citi labākie Smiltenē cīnīsies par Latvijas čempiontitulu

2013. gada 20. un 22. jūnijā Vidzemes mazpilsētā Smiltenē norisināsies Latvijas čempionāts šosejas riteņbraukšanā individuālajā un grupas braucienos. 22. jūnijā, bez Latvijas čempionāta grupas braucienā, Smiltenē norisināsies arī trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas brauciens, "Piena spēka" sportiskās izklaides bērniem, kā arī aizraujoša kultūras programma. Ikviens riteņbraukšanas cienītājs tiks aicināts prognozēt grupas brauciena uzvarētāju "Veloatlaides.lv prognožu spēlē".

20. jūnijā Smiltenē un tās apkārtnē vairāk, kā 100 dalībnieki cīnīsies par Latvijas čempiona titulu individuālajā braucienā. Vīriešu elites grupā gaidāms aizraujošs neklātienes duelis starp abiem Latvijas profesionālajiem riteņbraucējiem – Gati Smukuli un Alekseju Saramotinu. Pēdējos divos gados Latvijas čempiona titulu izcīnījis smiltenietis Smukulis, un arī šogad viņš būs galvenais favorīts savās mājās. Aizraujošas cīņas gaidāmas arī U 23, junioru un sieviešu grupās.

Īsti riteņbraukšanas svētki Smiltenē gaidāmi 22. jūnijā, kad norisināsies Latvijas čempionāts 160 kilometrus garajā grupas braucienā. Smiltenes iedzīvotāji un pilsētas viesi aicināti jau pirms pulksten 11.00 pulcēties Baznīcas laukumā, kur tiks dots starts grupas braucienam. Piecas minūtes vēlāk startēs tradicionālais trenera Jāņa Akmentiņa piemiņas brauciens. Šogad brauciena maršuts būs tradicionālais "Raunas aplis", kura garums 56 kilometri. Piemiņas braucienā aicināts piedalīties bijušie trenera audzēkņi, smiltenieši un ikviens riteņbraukšanas cienītājs. No pulksten 11.15 Smiltenes centrā sāksies "Piena spēka" sportiskās izklaides bērniem, kur ikvienam mazajam būs iespēja izmēģināt aizraujošās sporta atrakcijas, velodragreisu un citas aktivitātes. Svētku atmosfēru dienas garumā uzturēs arī interesanta kultūras programma.

Grupas brauciena dalībnieki no Smiltenes distancē tālāk dosies uz Raunu un Priekuļiem, kur riteņbraucējus sagaida pauguriem bagātie "Priekuļu apļi". Smiltenē riteņbraucēji atgriezīsies ap pulksten 14.30, lai veiktu piecus apļus pa pilsētas ielām. Tas ļaus ikvienam klātienē vērot aizraujošu cīņu par Latvijas čempiona titulu. Finišs ap pulksten 15.00 paredzēts Smiltenes pilsētas centrā. Par galvenajiem favorītiem grupas braucienā jāuzskata pērnā gada čempions Aleksejs Saramotins, "Katusha" Pro tour komandas sportists Gatis Smukulis, "Rietumu – Delfin" riteņbraucējs Toms Skujiņš. Pie favorītiem jāpieskaita arī Andžs Flaksis un Andris Smirnovs, Jānis Dakteris, Reinis Adrijanovs un citi. Īpašu uzmanību sacensībās izpelnīsies mājinieks Gatis Smukulis, kurš drīz pēc Latvijas čempionāta dosies uz Franciju, lai startētu pasaules prestižākajā daudzdienu velobraucienā "Tour de France".

Visas dienas garumā grupas braucienam līdzi varēs sekot arī teksta online tiešraidē Latvijas Riteņbraukšanas federācijas mājas lapā lrf.lv. Ikviens riteņbraukšanas līdzjutējs, sākot no 15. jūnija līdz grupas brauciena sākumam, aicināts piedalīties "Veloatlaides.lv prognožu spēlē", kur jāprognozē Latvijas čempions grupas braucienā. Konkurss norisināsies mājas lapā www.lrf.



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
Latvija 79 EUR
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 15.05.2024 Māmiņdiena Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. maijā no 12:00 līdz 15:00 Liepāja aicina svinēt Mātes dienu Romas dārzā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 13.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Ir pienācis atkal lieliskais datums, 12.maijs, kad visā Latvijā notiek "Latvijas karogu brauciens" | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.36912608sec.