Ķekavas TIC vadītājs nedēļas laikā ar velosipēdu nobrauc tik kilometru, cik citi ar auto

Ķeķavas tūrisma informācijas centra vadītājs Juris Žilko noteikti minams kā viens no sportiskākajiem tūrisma informāciju centru vadītājiem Latvijā. Īpaši aizrāvies viņš ir ar velosportu un velotūrismu.

"Ar velosipēdiem esmu saistīts gan organizējot un piedaloties riteņbraukšanas sacensībās, gan ikdienā. Jau 12 gadus organizēju velokrosu Baložos, jāatzīst, ka pašam gan nav nācies piedalīties. Reizi pa reizei startēju SEB MTB maratonā. Ikdienā ar velosipēdu braucu treniņos, lai uzturētu fizisko sagatavotību, bet vismaz divas reizes mēnesī ar bērniem izbraucam pakavveida maršrutu, kas ved no Baložiem uz Valdlaučiem, turpinās līdz Ķengaraga promenādei un tad atpakaļ uz Baložiem. Vienā virzienā sanāk aptuveni 10 kilometri," tā Juris Žilko.

Ķekavas TIC vadītājs atzīst, ka nedēļas laikā ar velosipēdu nobrauc aptuveni 80 līdz 100 kilometru. Juris arī atklāj, ka viņa īpašumā ir vairāki velosipēdi, bet aktīvi izmanto tikai vienu, proti, kalnu velosipēdu Rock Machine.

Sarunai aizvirzoties par piemērotiem velosipēdiem Rīgas ielām un ietvēm, uz kurām bieži vien redzamas lielākas un mazākas bedres, Juris Žilko atzīst, ka labāk, protams, izvēlēties velosipēdu, kas tieši piemērots pilsētai. "Jāsaprot, ka ar kalnu velosipēdu būs krietni grūtāk pārvietoties pa pilsētu. Ar pilsētas velosipēdu noteikti būs vieglāk, kā arī tas ātrāk ripos, bet no bedrēm gan jāmāk izvairīties."


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 10.05.2024 Baudi Raxtu Raxti spēka dziesmas Bauskas TIC
Iepazīsti koncertprogramma "Spēka dziesmas" Mazmežotnes muižā! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 15.05.2024 Māmiņdiena Liepājā Liepājas reģiona TIB
12. maijā no 12:00 līdz 15:00 Liepāja aicina svinēt Mātes dienu Romas dārzā. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46183801sec.