85% velobraucēju ar velosipēdu brauc gandrīz katru dienu

85% velobraucēju ar velosipēdu brauc gandrīz katru dienu -galvenokārt, lai dotos uz darbu vai mācībām. Savukārt būtiskākie iemesli, kas attur ar velosipēdu pārvietoties ikdienas gaitās, ir braucēju bažas par to uzglabāšanu un drošu iekļaušanos ceļu satiksmē.

Velosipēdu kā primāro pārvietošanās līdzekli aptaujātie galvenokārt izmanto, lai varētu ātri un ērti pārvietoties pilsētā, nodrošinātu fiziskās aktivitātes un ietaupītu līdzekļus par degvielu vai braukšanas biļeti sabiedriskajā transportā. Savukārt kā būtiskākos ierobežojumus, ikdienā pārvietojoties ar velosipēdu, velobraucēji norādīja velojoslu trūkumu (24%), bedres un citus šķēršļus (18%), neuzmanīgus gājējus (14%) un autobraucējus (14%), velo zādzības (13%), kā arī velo novietņu trūkumu (10%).

"Velobraucēji, kuri ikdienā aktīvi nepārvietojas ar velosipēdu, savu izvēli galvenokārt pamato ar rūpēm par tā novietošanu un drošību. Tajā pašā laikā, novērtējot velo nomas priekšrocības – ērtu velo novietošanu un iespēju nedomāt par apkopi, arvien biežāk iedzīvotāji izvēlas velosipēdus nomāt. Tā, piemēram, pirmajā velonomas darbības mēnesī 75% braucēju bijuši tieši Latvijas iedzīvotāji, kuri devušies vairāk nekā 1000 braucienos. Raksturīgi, ka 70% klientu izvēlas atdot velosipēdu tajā pašā stacijā, kur tas tika saņemts, savukārt 30% izmanto iespēju paņemt velosipēdu vienā, bet atdot - citā stacijā.Tādējādi, līdz ar velo infrastruktūras attīstību, pilsētas satiksmes atslogošanā nozīmīga loma ir arī koplietošanas velo nomu pieejamībai," skaidro Arnis Jaudzems,Sixt vadītājs Baltijas valstīs.

68% velosipēdistu šim transportlīdzeklim dod priekšroku visās ikdienas gaitās, 15% galvenokārt brauc, lai atpūstos savā brīvajā laikā, savukārt 10% velosipēdu izmanto sportiskām aktivitātēm. Iecienītākais velosipēda veids ir kalnu velosipēds, kuru ikdienā izmanto katrs trešais velo braucējs, tam seko pilsētas, tūrisma un šosejas velosipēdi. Savukārt ar pašlaik stilīgajiem fiksīšiem brauc aptuveni 10% velosipēdistu.

"Aptauja sniedz vērtīgu ieskatu Latvijas velobraucēju ikdienas paradumos, kā arī būtiskākajās nepilnībās. Velojoslas jau šobrīd iraktuāls jautājums ikvienai Latvijas pašvaldībai, tāpēc liels darbs gaidāms infrastruktūras plānotājiem un pašvaldībām. Velobraucēji ir stabila, neatņemama daļa no kopējās satiksmes un ar to ir jārēķinās arī no infrastruktūras izbūves viedokļa," komentē Dainis Kreilis, Rīgas Velo nedēļas  pārstāvis.

Par Sixt
Sixt ir vadošais mobilitātes pakalpojumu sniedzējs Eiropā, kas dibināts 1912. gadā Minhenē, Vācijā. Šobrīd Sixt ir pieejams vairāk kā 100 pasaules valstīs, 4000 apkalpošanas vietās. Sixt sniedz auto nomas, pilna servisa auto līzinga, autoparku vadības un konsultāciju pakalpojumus, būdams tehnoloģisko inovāciju līderis šajās sfērās. Vairāk par uzņēmumu: www.sixt.lv.

Par Sixt Latvija

Sixt Latvija savu darbību uzsāka 2010. gadā, kad autoparku vadības uzņēmums Transporent kļuva par Sixt Rent a Car un Sixt Leasing franšīzes partneri Baltijas valstīs. Jau vairāk kā desmit gadus uzņēmums sniedz auto nomas un līzinga pakalpojumus, apkalpo un konsultē Baltijas lielāko uzņēmumu autoparkus, kā arī uzņēmumus ar nelielu automašīnu skaitu, kopā apkalpojot vairāk nekā 3000 automašīnas. Savukārt īstermiņa auto nomā pieejamas vairāk kā 250 BMW, Audi, VW, Toyota un citu pasaules vadošo ražotāju automašīnas. Baltijā ir pieejami desmit Sixt auto nomas biroji Rīgā, Tallinā, Viļņā, Kauņā, Palangā un Klaipēdā, kā arī šo pilsētu lidostās. Kopš 2013. gada augusta Rīgā pieejams arī Sixt velo nomas tīkls.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.04.2024 - 01.05.2024 Strūklakas modināšana TUKUMĀ Tukuma TIC
Kā katru gadu arī šoreiz pulcēsimies 1. maijā, lai modinātu strūklaku, kopā priecātos un sagaidītu silto pavasari. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69650388sec.