TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Studijas un darbs – viens otram netraucē

Vasara ir laiks, kad jaunieši, kuri saņēmuši vidusskolas atestātu, nonāk pie jautājuma par tālāko izglītību. Arī daļa cilvēku, kuriem jau ir augstākā izglītība, un, kuri jau ir iekļāvušies darbā tirgū, šajā periodā pārskata iespējas turpināt izglītoties, taču daudziem bažas rada jautājums – kā savienot studijas un darbu? Ir saprotami un atbalstāmi, ka arī jaunieši pēc vidusskolas absolvēšanas vēlas strādāt algotu darbu, lai papildinātu savus ienākumus, bieži vien ekonomiskā situācija pat spiež jauniešus uzsākt darba gaitas, taču tas nenozīmē, ka paralēli nav iespējams iegūt arī izglītību.

Darbs un pilnvērtīgas studijas – tas ir iespējams!

Vai es pagūšu gan uz darbu, gan lekcijām, ja man jāstrādā pilna slodze? Vai būs laiks sagatavot patstāvīgos darbus un izlasīt studijām nepieciešamo literatūru? Vai spēšu pilnvērtīgi iekļauties studiju procesā? Vai mana darba kvalitāte necietīs no tā, ka paralēli arī studēju – šie ir jautājumi, kuri visbiežāk nodarbina cilvēkus, kuri vēlas apvienot studijas un darbu.

Studēt gribētājiem der atcerēties, ka pastāv plaša studiju formu izvēle – var studēt vakaros, neklātienē vai arī izvēlēties e-studijas. Studentu pieredze liecina, ka ir iespējams apvienot arī darbu un pilna laika dienas studijas. Biznesa augstskolā Turība pierādās apgalvojums - darbs un pilnvērtīgas studijas – tas ir iespējams! Daloties pieredzē, kā veiksmīgi izdevies apvienot studijas un darbu, studenti uzsver, ka gadījumos, ja darbs ir maiņās, nepieciešama pretimnākšana no darba devēja un kolēģu puses - tad atliks laiks arī studijām. Nenoliedzami, studējot un paralēli arī strādājot, paliek daudz mazāk brīvā laika, taču viss ir atkarīgs no cilvēka personīgajām iezīmēm un viņa vēlmes kaut ko darīt.

Kas vairāk dara, tas vairāk izdara

Lai gan studiju apvienošana ar darbu prasa daudz laika un enerģijas, tā nav neiespējamā misija – kas vairāk dara, tas vairāk izdara. Ja students savlaicīgi informēs darba devēju par savām studijām, visticamāk saņems pretimnākšanu un iespēju kopīgi izplānot darba grafiku.

Mūsdienu darba tirgū darba devēji ņem vērā ne tikai iegūto augstskolas diplomu, bet arī darbinieka praktiskās zināšanas, tāpēc darba apvienošana ar studijām ir aktuāla daudziem par nākotni domājošiem jauniešiem.

Rūpīga grafika plānošana un saskaņošana ar kolēģiem

Lai sekmīgi apvienotu darbu ar mācībām, ieteicams ņemt vērā dažus padomus:

-Izvēlēties darbavietas, kas piedāvā maiņu grafiku un informēt darba devēju par savu situāciju;

-Informēt konkrēto kursu, nodarbību pasniedzējus par to, ka esat nodarbināts un, vajadzības gadījumā, vienoties par iespējām apmeklēt lekcijas vai kārtot eksāmenus citā laikā;

-Pārliecināties vai peļņu nav iespējams gūt, izmantojot kādu no saviem hobijiem vai strādājot no mājam, piemēram, tulkojot tekstus, pārdodot rokdarbus, u.tml.

-Izveidot kvalitatīvu un pilnīgu CV jeb dzīves aprakstu, iekļaujot tajā savas prasmes un iepriekš veiktās aktivitātes, kas palīdzētu veikt izvēlēto darbu. Labi izveidots CV sniegs vairāk izredžu iegūt izvēlēto darba vakanci vai arī gūt vairākas izvēles iespējas, tādejādi ļaujot atrast to darbavietu, kas sniegtu iespēju savienot darbu ar studijām.

Lielākā daļa darba devēju un topošo kolēģu paši reiz bijuši studenti un lieliski saprot, kādā situācijā atrodas jaunietis, kurš savieno darbu un studijas, tāpēc lielākoties ir ļoti pretimnākoši un, vajadzības gadījumā, gatavi pat pielāgot darba grafiku.

Ja šobrīd strādā, bet vēlies uzsākt arī studijas, ieskaties Biznesa augstskolas Turība mājaslapā, kurā atradīsi papildu informāciju par dažādām studiju formām! Lasi vairāk par e-studijām, kā arī neklātienes un vakara studijām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 22.05.2024 Līvas ciema svētki Liepājā Liepājas reģiona TIB
Šo sestdien, 18. maijā, ar 20. jubilejas “Līvas ciema svētkiem” krāšņi vērsies simboliski vārti vasaras sezonai Liepājā. | Skatīt vairāk
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.05.2024 - 23.05.2024 Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
65 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.590096sec.