TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izstādē "Riga Food" diskutēs par problēmām saistībā ar zaļo publisko iepirkumu

Lai diskutētu par problēmām saistībā ar zaļo publisko iepirkumu, valsts un pašvaldības iestādēm 8. septembrī plkst. 11.00 izstādē "Riga Food" notiks seminārs “Nacionālā pārtikas kvalitātes shēma un Zaļie iepirkumi valsts un pašvaldību iestādēs”.

Seminārā pārtikas ražotājiem un pašvaldību iestāžu pārstāvjiem būs iespēja uzklausīt un iztaujāt atbildīgo valsts institūciju ekspertus, kā arī savstarpēji diskutēt par izaicinājumiem un iespējām valsts un pašvaldību pārtikas iepirkumos. "Viens no tematiem būs Veselības ministrijas iniciatīvas, kas skar pārtikas ražotājus un kavē iespējas startēt valsts un pašvaldību iepirkumos. Zemkopības ministrijai, sadarbojoties ar federāciju, ir izdevies šos nelabvēlīgos noteikumus atcelt vai mainīt. Taču vēl joprojām ir saglabājušās vairākas neskaidrības, kas rada pārpratumus gan uzņēmēju, gan valsts un pašvaldību iestāžu vidū, kuras izsludina iepirkumus," atzina Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) valdes priekšsēdētāja Ināra Šure. 

Seminārā uzstāsies zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS), ZM Veterinārā un pārtikas departamenta direktora vietniece Dace Ugare, Iepirkumu uzraudzības biroja vadītāja Dace Gaile, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas Koordinācijas departamenta direktors Māris Klismets, SIA "Smartgreen" valdes priekšsēdētājs Jānis Brizga. Skatīt semināra programmu

Kā ziņots, Latvijā kā mērķis ir noteikts nodrošināt zaļā publiskā iepirkuma (ZPI) finansiālā īpatsvara palielināšanu no valsts budžeta plānotajos publiskajos iepirkumos 20% apmērā šajā gadā un 30% apmērā 2017.gadā. Pagājušā gada mērķis - 15% - ir sasniegts, tomēr ZPI izplatību kavē vairākas specifiskas barjeras, secināts ministrijas sagatavotajā ziņojumā par Zaļā iepirkuma veicināšanas plāna 2015.-2017.gadam īstenošanas gaitu.

LPUF ir vienīgā Latvijas pārtikas pārstrādes daudznozaru nevalstiskā organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāv ražotājus valsts un nevalstiskajās organizācijās, aizstāv biedru intereses starptautisko normatīvo aktu izstrādē, kā arī sniedz LPUF biedriem informatīvo atbalstu. Federācijā ir apvienojušies uzņēmumi, kas aizņem vairāk nekā 60% no visa Latvijas pārtikas ražošanas tirgus. Tajā ir pārstāvētas gan nozaru asociācijas, gan vairāki desmiti lielu, vidēju un mazu uzņēmumu.

LPUF ir nevalstiska organizācija, kas apvieno pārtikas uzņēmumus un profesionālās asociācijas, pārstāvot ražotājus valsts un nevalstiskajās organizācijās. LPUF sastāvā ir AS "Aldaris", AS "Balticovo", AS "Cēsu alus", SIA "Pure Chocolate" u.c.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 22.05.2024 Muzeju nakts Liepājā Liepājas reģiona TIB
Sestdien, 18. maijā, Liepājā starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” programmā paredzēti vairāki muzikāli priekšnesumi. | Skatīt vairāk
Latvija
Nostalgy SĀKAS GRILĒŠANAS SEZONA! Tukuma TIC
Lapmežciemā kafejnīcā "Nostalgy" maijā sākas grilešanas sezona. Brauc ciemos! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 23.05.2024 Te ir darbs! Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.12607002sec.