TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Sabiedriskās kārtības noteikumus Rīgā papildinās ar virkni aizliegumu

15.septembrī, Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēdē deputāti atbalstīja Rīgas Pašvaldības policijas izstrādātos grozījumus Rīgas domes 2007.gada 19.jūnija saistošajos noteikumos Nr.80 „Sabiedriskās kārtības noteikumi Rīgā”.

Grozījumi saistošajos noteikumos nepieciešami, lai, precizējot noteiktos aizliegumus, nodrošinātu Rīgas pilsētas ūdenstilpes izmantojošo personu drošību, uzraudzītu ugunskuru kurināšanu publiskajās vietās, kā arī ierobežotu personu iekļūšanu ekspluatācijā nenodoto būvju teritorijā. Tāpat, atbilstoši Rīgas domes iekšējām strukturālajām izmaiņām, grozījumi precizēs institūciju, kas ir tiesīga kontrolēt saistošo noteikumu izpildi.

Mediķi ik gadu uzsver, ka ūdenskrātuvēs nedrīkst lēkt ūdenī ne uz galvas, ne kājām, jo šādā veidā peldētāji ik gadu gūst smagas galvas un mugurkaula traumas. Nereti izklaide var beigties ar invaliditāti vai nāvi. Visbiežāk cilvēki domā, ka viņus tas neskars, un brīdinājumus neņem vērā. Līdz šim pašvaldības policija no likumdošanas viedokļa varēja tikai lēcējiem aizrādīt un aicināt tā turpmāk nedarīt. Jaunie grozījumi sabiedriskās kārtības noteikumos turpmāk aizliegs lēkt ūdenstilpēs no infrastruktūras objektiem - hidrotehniskajām būvēm, tiltiem, piestātnēm u.c. -  ārpus lēkšanai ūdenī speciāli iekārtotām vietām.

Tāpat, ņemot vērā to, ka normatīvajos aktos vairs nav noteikts aizliegums Rīgas peldvietās pārvietoties ar kuģošanas līdzekļiem, lai nodrošinātu peldvietu apmeklētāju drošību, ar grozījumiem paredzēts noteikt aizliegumu Rīgas peldvietās pārvietoties, izmantojot kuģošanas līdzekļus, kā arī ūdens sportam un aktīvai atpūtai paredzētas ierīces – vējdēļus, sērfošanas dēļus un kaitbordus. VAS „Latvijas Jūras administrācija” norādījusi, ka piekrīt šādiem ierobežojumiem.

Papildus grozītajos sabiedriskās kārtības noteikumos tiks atļauts kurināt ugunskuru publiskajās vietās tikai noteiktajās valsts svētku dienās vai saskaņojot pasākumu ar pašvaldību, kā arī pašvaldības iekārtotās vietās, ievērojot ugunsdrošības prasības un nebojājot apstādījumus.

Lai atturētu iedzīvotājus, un jo īpaši – mazgadīgas personas - no pārgalvīgas rīcības un dzīvības apdraudējuma, iekļūstot  ekspluatācijā nenodotās būvēs, neapdzīvotās vai saimnieciskajai darbībai neizmantotās ēkās un graustos, šobrīd normatīvajos aktos jau ir paredzēta administratīvā atbildība. Bet par iekļūšanu šo būvju teritorijā, ja tām ir slēgts nožogojums un brīdinājuma uzraksti, šobrīd administratīvā atbildība nav noteikta. Policijai, konstatējot personas šādās teritorijās ap vidi degradējošiem objektiem, bez īpašnieka izteiktām pretenzijām nav tiesību šīs personas izraidīt. Tādēļ Sabiedriskās kārtības noteikumi tiek papildināti ar aizliegumu atrasties šādās teritorijās, lai novērstu iespēju personām pakļaut apdraudējumam savu dzīvību vai veselību.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 26.05.2024 Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
SARĪKO PIKNIKU ABAVAS ābeļdārzā Tukuma TIC
Droši brauc ciemos uz ABAVAS vīna darītavu ar visu savam personīgajam piknikam nepieciešamo un atrodi sev vistīkamāko ābeli, zem kuras baudīt pavasara | Skatīt vairāk
Piestāj kādā no hosteļiem Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ja dodies ceļā vai vienkārši vēlies pārnakšņot! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 24.05.2024 KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22769618sec.