TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas tūrisma pārstāvji stiprina saites ar Baltkrievijas kolēģiem

Ar lielu interesi Tūrisma forumā Minskā un informatīvā seminārā Vitebskā uzņemts Latvijas tūrisma piedāvājums.
Aizvadītajā nedēļā, 10. un 11. novembrī, Latvijas vārds kaimiņvalstī Baltkrievijā daudzināts vairāk nekā ierasts - vērienīgi atklātas mūsu valsts popularizēšanas dienas "Taste Latvia - Adčuj Latviju” ar Ministru prezidenta biedra, ekonomikas ministra Arvila Ašeradena ierašanos darba vizītē.

Daudz vairāk nekā jebkad iepriekš uzmanība tikusi pievērsta arī tūrismam, 11. novembrī galvaspilsētā Minskā rīkojot Tūrisma forumu, bet dienu iepriekš, 10. novembrī, Latvijas ģenerālkonsulātā Vitebskā – informatīvu semināru.

Lai iepazīstinātu Baltkrievijas tūrisma uzņēmējus un citus speciālistus ar mūsu valsts tūrisma piedāvājumu, ar prezentācijām viesnīcā “Pekina”, Minskā, uzstājās tūrisma profesionāļi no Rīgas tūrisma attīstības biroja, Jūrmalas tūrisma informācijas centra un Latgales, Kurzemes un Zemgales tūrisma asociācijām.

Sarīkojuma otrajā daļā norisinājās divpusējas sarunas ar baltkrievu kolēģiem, kuru mērķis bija veicināt darījumu attiecību veidošanos un attīstību.

Tatjana Kozačuka, Krāslavas novada tūrisma informācijas centra vadītāja stāsta: “Gan sarīkojumu Vitebskā, kur mūs silti uzņēma ģenerālkonsuls Uģis Skuja, gan Forumu Minskā vērtēju ļoti atzinīgi. Interese par mūsu piedāvājumu patiešām bija liela. It sevišķi tas bija redzams Vitebskā, kur Latgale ir daudziem labi pazīstama. Taču arī Minskā uzmanība bija liela un divu stundu laikā, kamēr notika sarunas pie galdiņiem, nepārtraukti stāvēja interesentu rinda, no kuriem vieni varbūt gribēja tikai iepazīties, bet otri jau vaicāja par sadarbības līgumu noslēgšanu.”

Pēc Krāslavas novada tūrisma informācijas centra vadītājas vārdiem, baltkrievu tūristi bieži vien vēlas apmeklēt Rīgu. Taču ceļš ved cauri Latgalei un latgaliešiem tā ir iespēja piedāvāt to, kas tūristiem liktu pakavēties šajā reģionā ilgāk.

Viens no populārākajiem baltkrievu tūrisma galamērķiem Latvijā tradicionāli bijusi Jūrmala, atpūta pie jūras. Aleksandra Stramkale, Jūrmalas TIC pārstāve, stāsta, ka šī interese nav noplakusi arī tagad. Viņas prezentācija un sarunas bijušas vērstas uz to, lai piesaistītu baltkrievu tūristus mūsu kūrortpilsētai ne tikai karstajā sezonā, kad atpūtnieku jau tā ir daudz, bet it īpaši – mazāk pievilcīgajos gadalaikos.

Baltkrievi novērtējuši jūrmalnieku piedāvājumus kūrortpilsētā pavadīt gan pāris dienu, gan ilgāku laiku. Daudz jautājumu radies pēc sniegtās informācijas par gadumijas svinēšanas iespējām, piedāvājumu skolēnu brīvdienās u. c.

Latvijas pārstāvji ir vienisprātis, ka šāds sarīkojums kā Tūrisma forums Minskā ir ļoti vērtīgs sadarbības saišu izveidē un stiprināšanā ar kaimiņvalsts tūrisma nozares pārstāvjiem. Šādus sarīkojumus vajadzētu plānot arī turpmāk un mārketinga aktivitātes tuvajā Baltkrievijā izvērst arī plašāk, lai uzrunātu galapatērētājus, t.i., pašus baltkrievu tūristus.

“Tāda reklāmas kampaņa kā “Taste Latvija”, kur uzmanības centrā nav tikai tūrisms, bet mūsu valsts tiek reklamēta daudz plašāk, ir ļoti vērtīga. Visu laiku kaimiņiem ir jāatgādina, ka esam tepat blakus, un mums ir ļoti labs piedāvājums,” spriež Jūrmalas tūrisma speciāliste Aleksandra Stramkale.

Liepājas reģionālā tūrisma informācijas biroja pārstāve Agita Vucena, pievienojoties kolēģu kopējam vērtējumam par tūrisma sarīkojumiem Baltkrievijā, uzsver vēl vienu pozitīvu faktoru, kāds ir kopīgam Latvijas tūrisma speciālistu darbam šādos izbraukumos. Proti, sarunās ar baltkrievu kolēģiem ļoti skaidri iezīmējās nepieciešamība tādos gadījumos kā Forums vai cits līdzīgs pasākums visiem startēt ar kopīgu vēstījumu, kurā katram ir sava loma. Pēc liepājnieces vārdiem, ja katrs pārstāvis piedāvā ārvalstu kolēģiem visu, viņiem nav skaidrības, kur īsti vajadzētu doties un ko meklēt. Sadalot akcentus, raugi, tur būs dubļu vannas, tur viduslaikus pilis, bet tur lauku saimniecība ar sevišķām pusdienām, potenciālajiem ciemiņiem palīdzētu saprast kur doties, kā plānot aktivitātes u. c., ciemiņiem rastos gan kopiespaids par gaidāmo, gan potenciālā maršruta aprises.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, pēdējo piecu gadu laikā, no 2010. līdz 2015. gadam, Baltkrievijas tūristu skaits Latvijā ir pieaudzis divkārtīgi.

Arī šogad turpinājās baltkrievu tūristu skaita pieaugums. Pirmajā pusgadā viesnīcās un citās tūristu mītnēs apkalpoto viesu skaits palielinājās par 3%, bet nakšņojumu skaits par 10,5%.

Latvijas dienas Baltkrievijā organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA), un par Tūrisma foruma norisi Minskā īpaši gādāja LIAA pārstāvniecības vadītājs Baltkrievijā Georgijs Vojevoda.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Te ir darbs Nikos Travel
Sakarā ar paplašināšanos,meklējam kolēģi savā draudzīgajā kolektīvā, visas soc. garantijas, draudzīgs kolektīvs un interesants darbs,sūti CV | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.68740106sec.