TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Aicina vāciešus apceļot Latviju

Piedalīšanās tūrisma izstādē „Touristik & Caravaning 2016” Leipcigā bija produktīva, un arī nākamgad to vajadzētu iekļaut darba plānā.

“Touristik & Caravaning” ir lielākā tūrisma izstāde Vācijas vidienē, kura šogad notika jau 27. reizi. Piecās izstādes dienās, no 16. līdz 20. novembrim, to apmeklēja vairāk nekā 60 tūkstoš interesentu.

Iepriecinoši, ka apmeklētājiem bija interese arī par Latvijas tūrisma piedāvājumu. Latvijas stends atradās ļoti izdevīgā vietā - tieši pretī lielākajam stendam tūrisma hallē, kur visu izstādes laiku notika dažādi pasākumi un tos vēlējās noskatīties daudz apmeklētāju.

Tūrismam bija atvēlēta viena halle, bet divās blakus hallēs - kemperu izstāde un velosporta un atpūtas aprīkojuma izstāde. Ceļošana ar kemperiem Vācijā ir ļoti iecienīta. Tāpēc daudz jautājumu Latvijas stendā bija tieši par to – kurp mūsu zemē doties, ko apskatīt u.tml.  

LIAA Tūrisma departamenta vadošā eksperte Anita Priedīte stāsta: “Piedalīšanās izstādē “Touristik & Caravaning” bija produktīva. Ir vērts turpināt šajā izstādē  piedalīties, jo izstādes apmeklētājiem ir daudz konkrētu jautājumu par Latviju un Baltiju – par nokļūšanas iespējām,  naktsmītņu veidiem, valodu, ieceļošanas dokumentiem, drošības situāciju un daudz ko citu.”

Pēc ekspertes vārdiem, liela daļa apmeklētāju izteikuši vēlēšanos apceļot Latviju patstāvīgi. Tas nozīmē, ka sīkāka informācija par mūsu tūrisma piedāvājumu, infrastruktūru un citiem praktiskiem jautājumiem ir ļoti aktuāla. Visbiežāk viņu ceļojuma plānos ir vismaz divas Baltijas valstis, tāpēc kopīgie Baltijas valstu materiāli (Baltijas kempingu brošūra un Baltijas valstu karte) izstādē bija īpaši pieprasīti.

Par iespēju apceļot ne tikai Latviju, bet arī citas Baltijas valstis interesējās vairāki mototūristi.  Uz daudziem jautājumiem šiem cilvēkiem atbildēs arī LIAA Tūrisma departamenta sarūpētā publikācija par mototūrisma iespējām Latvijā, Lietuvā un Igaunijā vācu žurnāla “Alpentourer” nākamā gada pirmajā numurā.

Viens no spēcīgākajiem “magnētiem” Baltijas valstīs vācu tūristiem ir Kuršu kāpas un Baltijas jūras piekraste.

Izstādē piedalījās vairāki tūrisma uzņēmumi, kuri piedāvā ceļojumus (gan organizētus grupu ceļojumus, gan individuālus) uz Baltijas valstīm un Latviju, piemēram, “Eberhardt”, “Natur-& Erlebnisreisen”, “Weit-Blicke”,  ceļojumu aģentūra “Polster& Pohl” u.c.

Tūrisma eksperte uzsver, ka piedalīšanās Vācijas patērētāju izstādēs (Brēmenē, Leipcigā, Štutgartē, Hamburgā, Hannoverē, Nirnbergā, Minhenē u. c.) ir ļoti nepieciešama, jo vismaz puse Vācijas ceļotāju neizmanto tūrisma uzņēmumu pakalpojumus.  Optimāls būtu variants, ja veidotu kopīgu stendu ar tūrisma kompānijām, kuras piedāvā ceļojumus uz Baltiju. Šādā gadījumā izstādes apmeklētāji varētu iegūt gan noderīgu informāciju, gan saņemt konkrētus piedāvājumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Ragakrasts"  brīvdienu mājas Mērsragā Tukuma TIC
Ģimenēm ar bērniem draudzīgas, gaumīgas, labiekārtotas mājiņas Mērsragā www.ragakrasts.lv | Skatīt vairāk
Latvija
KUKUL ceptuve TUKUMĀ! Tukuma TIC
Meklē vietu, kur nobaudīt smalkmaizītes, bulciņas, maizīti, cepumiņus vai sāļās uzkodas kopā ar gardu, smaržīgu kafiju vai tēju? Kukul Elizabete | Skatīt vairāk
“Baltijas kauss vindsērfingā" Burtniekos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
8. un 9. jūnijā Burtniekos jau tradicionāli notiks Baltijas lielākās vindsērfinga sacensības “Baltijas kauss vindsērfingā 2024". | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.49137998sec.