TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Izlaiž limitētas sērijas «Rīgas Melno Balzamu Upeņu»

AS “Latvijas balzams” svētku priekšvakarā Baltijas valstu tirgos laidis klajā limitētas sērijas “Rīgas Melnais Balzams Upeņu” 0.7l pudeles, kas veidotas īpašā svētku dizainā Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņās. Dizainā iekļautie grafiskie elementi atgādina par svētku prieku, savukārt hologrāfiskā folija liek pudelei iemirdzēties īpaši spoži.

““Rīgas Melno Balzamu Upeņu” sākām ražot 2009. gadā. Kopš tā laika dzēriena pārdošanas apjomi gan Latvijā, gan starptautiskajos tirgos ir uzrādījuši stabilu pieaugumu katru gadu.  Latvijā pēdējo sešu gadu laikā tirdzniecības rādītāji auguši trīs reizes; šogad plānojam izaugsmi par 12%. Taču starptautiskajos tirgos izaugsme bijusi vēl straujāka – vidēji par 23%,” stāsta globālais zīmola vadītājs Māris Kalniņš.
Viņš uzsver, ka dzērienu modē pasaulē pašlaik valda saldās garšas un zems alkohola līmenis, tādēļ no visiem “Rīgas Melnais Balzams” līnijas dzērieniem tieši Balzams ar upeņu garšu ārpus Latvijas ir vissaprotamākais patērētājiem.
Vairāk nekā 75% no saražotā “Rīgas Melnā Balzama Upeņu” apjoma tiek realizēts Latvijā.
“”Rīgas Melnais Balzams” jau šobrīd ir pieejams vairāk nekā 35 tirgos. Viens no nozīmīgākajiem šī zīmola veiksmes faktoriem ir sadarbība ar bārmeņu federācijām un bārmeņu kopienu, popularizējot “Rīgas Melno Balzamu” kā garšas un sastāva ziņā unikālu dažādu kokteiļu sastāvdaļu. Tāpēc pērn iedibinājām starptautisko “Rīgas Melnā Balzama” kausu un bārmeņu konkursu “Riga Black Balsam Global Cocktail Challenge’’, kas mums palīdz apmācīt bārmeņus šī dzēriena lietošanā un to popularizēt visā pasaulē,” stāsta M.Kalniņš.
“Rīgas Melnais Balzams Upeņu” limitētā svētku sērija pieejama visās lielākajās tirdzniecības vietās, kā arī “Latvijas balzams veikali” tīklā. Dzēriena  maksā tikpat, cik iepakojums ar oriģinālo etiķeti.

Par Rīgas Melno Balzamu

“Rīgas Melnais Balzams” ir viens no pasaulē pazīstamākajiem Latvijā radītajiem produktiem un zīmoliem, kas tostarp Latvijas iedzīvotāju aptaujā atzīts par unikālāko zīmolu Latvijā. Tas nes Latvijas vārdu pasaulē un, ir viens no senākajiem biteru jeb rūgto uzlējumu zīmoliem, kas joprojām tiek ražots un tirgots mūsdienās. “Rīgas Melnā Balzama” izcilās īpašības un tā dabīgums mūsdienās tiek augstu novērtētas pasaulē – dzintaraini tumšais eliksīrs katru gadu saņem augstus apbalvojumus starptautiskās izstādēs.

Saskaņā ar senākajām datētajām dokumentārajām liecībām “Rīgas Melnā Balzama” pirmsākumi meklējami 1752. gadā, kad Rīgas aptiekārs Abrahams Kunce radīja šobrīd vienu no šodien pasaulē atpazīstamākajiem Latvijas.

“Rīgas Melnā Balzama” unikālo garšas buķeti veido divdesmit četras pilnīgi dabiskas sastāvdaļas. Tā sastāvā ir gan Latvijā savāktas vērmeles, liepziedi, piparmētras, gan arī eksotiskas sastāvdaļas, piemēram, pomeranču mizas, Peru balzama eļļa un genciāna sakne. Balzama „dvēsele” jeb pamats ir uzlējums, ko veido 16 rūpīgi atlasītu augu valsts sastāvdaļu un garšvielu ekstrakts. Drogu nolējumu Balzamam gatavo īpašās ozolkoka mucās, lai pēc tam izturētajam un filtrētajam ekstraktam pievienotu pārējās sastāvdaļas, tostarp aveņu sulu, melleņu morsu, augstvērtīgu brendiju un dedzinātu cukuru jeb kulieri, ko gatavo uzņēmumā un kas Balzamam piešķir īpašo melno krāsu.

Mainoties līdzi laikam, dzēriens ieguvis arī jaunus garšas atvasinājumus, taču pamatrecepte, dabīgās sastāvdaļas un tradicionālie meistarības noslēpumi palikuši nemainīgi.

Par dzēriena brīnumainajām īpašībām vēsta arī leģendas – ar Balzamu esot izdziedināta Krievijas ķeizariene Katrīna Lielā, kas reiz viesojusies Rīgā. Tiek minēts, ka “Rīgas Melnā Balzama” cienītāju vidū ir arī tādas personības kā bijušais Francijas prezidents Šarls de Golls, Leonīds Brežņevs un Lielbritānijas karaliene Elizabete II. Savulaik Balzams esot iedvesmojis radīšanai Gēti, bet šodien tā cienītāju lokā ir tādas rokmūzikas leģendas kā Roberts Plānts (“Led Zeppelin”) un Brajens Mejs („Queen”).

“Rīgas Melnais Balzams” tiek eksportēts uz vairāk nekā 35 pasaules tirgiem un tiek ražots AS Latvijas balzams kopš 1950.gada. Vairāk: zīmola interneta vietnē www.rigablack.com un Facebook RigaBlackBalsam

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 10.05.2024 Baudi Raxtu Raxti spēka dziesmas Bauskas TIC
Iepazīsti koncertprogramma "Spēka dziesmas" Mazmežotnes muižā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 12.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.19832802sec.