TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Jau ceturto reizi pasniedz «Bauskas TIC balvu»

Bauskas Tūrisma informācijas centrs (Bauskas TIC) š.g. 15.decembrī Bauskas rātsnamā organizēja “Bauskas un apkārtnes 2016.gada tūrisma sezonas noslēguma pasākumu”, kurā Bauskas TIC iepazīstināja klātesošos ar 2016.gadā īstenotajām aktivitātēm un to rezultātiem, bet tūrisma objekti prezentēja statistikas datus un novērotās tūrisma attīstības tendences. Pasākuma sākumā Bauskas apkārtnes tūrisma uzņēmējiem bija iespēja noklausīties Vitas Brakovskas lekciju par “Mazbudžeta mārketingu”. RADOŠĀS NEDARBNĪCAS mērķis bija rosināt Bauskas novada viesmīlības sektora dalībniekus iepazīt no jauna savus iekšējos resursus un, prasmīgi tos kombinējot ar citām disciplīnām, radīt jaunas – XXI gadsimta garam atbilstošas pieejas piedāvājuma popularizēšanā mazbudžeta apstākļos.

Pasākuma nobeigumā Bauskas tūrisma informācijas centrs jau ceturto reizi pasniedza tūrisma nozares pārstāvjiem "Bauskas TIC balvu". Pirmās balvas pasniegtas 2007. un 2008.gadā, pēc ilgāka pārtraukuma balvu pasniegšana atjaunota 2015.gadā. 2007.gadā sadarbībā ar laikrakstu “Bauskas Dzīve” tika noskaidrots arī iedzīvotāju viedoklis. Toreiz iedzīvotāji par viesmīlīgākajiem atzina – Rundāles pils muzeju, atrakciju parku “Labirinti”, viesu namu “Bērzkalni” un z/s “Strīķeri”.

TIC vadītāja Inese Turkupole- Zilpure atklāj: “Virzot kandidātus “TIC balvai” 2016.g. ar anketēšanas starpniecību vēlējāmies noskaidrot arī iedzīvotāju un pašu uzņēmēju viedokli. Atsaucība nebija liela,  tomēr ļāva nepalaist garām kādu svarīgu faktu vai viedokli, kā arī veicināja  sabiedrības līdzdalību procesā. Pēc iesniegtajām anketām konstatējām, ka tajās vairāk parādījās  iecienītākās tūrisma vietas, kas ir pilnīgi pašsaprotami, bet priecēja, ka iedzīvotāji, kuri strādā pašvaldībā, tomēr ļoti pamatoti un ar patriotismu ir izvirzījuši balvai konkrētus uzņēmumus un cilvēkus. Mums bija interesanti vērot, kā paši tūrisma uzņēmēji novērtē citu uzņēmēju iniciatīvu un ieguldījumu, jo tūrisma attīstības veicināšanā un jaunu produktu radīšanā ir svarīga savstarpējā uzticēšanās un sadarbība”.

Izvērtējot iesniegtos priekšlikumus un TIC speciālistu novērojumus, tika noteikti astoņi balvu ieguvēji.

1.    Andris Kopeika (pašnodarbināts vietējais gids, Iecavas novads)
Par ieguldījumu “Dievdārziņa” attīstībā un ieguldījumu tūrisma nozares attīstībā Iecavas novadā.

2.    Mārtiņš Mediņš (Brīvdabas muzeja “Ausekļu dzirnavas” īpašnieks)
Par ieguldījumu muzeja “Ausekļu dzirnavas” attīstībā un reģionāla mēroga pasākumu veidošanā, tūrisma nozares attīstībā Vecumnieku novadā.

3.    Kristaps Ozols (restorāna “Mūza” īpašnieks)
Par  “Bauskas smeķis” un citu pasākumu līdz organizēšanā un uzņēmēju aktivizēšanā Bauskas novadā, mārketinga aktivitāšu veidošanā.
4.    Iveta Burkāne (“Mazmežotnes muiža”  īpašniece)
Par ieguldījumu Mazmežotnes muižas attīstībā un pasākumu organizēšanā Rundāles novadā, atbalstu mārketingu aktivitāšu veidošanā.

5.    Laima Indriķe (vietējā gide, Skaistkalnes pag.  muzeja “Novadnieki” vadītāja)
Par ilggadēju darbu tūrism nozares attīstībā Skaistkalnē un Vecumnieku novadā.

6.    Anita Dzelzkalēja (atpūtas kompleksa “Rožmalas” valdes locekle)
Par aktīvu darbu tūrisma nozares attīstībā Bauskas novadā, atbalstu mārketinga aktivitāšu veidošanā.

7.    Jānis Pastars (atrakciju parka “Labirinti” īpašnieks)
Par ieguldījumu tūrisma nozares attīstībā Iecavas novadā, atbalstu mārketinga aktivitāšu veidošanā.

8.    Māris Skanis (Bauskas pils muzeja direktors)
Par ieguldījumu Bauskas pils restaurācijā un tūrisma nozares attīstībā Bauskas novadā, par atbalstu mārketinga aktivitāšu veidošanā.
Bauskas "TIC balvu” par sadarbību 2015.gadā saņēma: Iecavas, Rundāles un Vecumnieku novada pašvaldības, Rundāles pils muzejs, SIA “Bauskas alus” direktors Vladimirs Barskovs, viesu nama “Bērzkalni” šefpavāre Gunta Smaļķe, apskates objekta “Trušu pilsētiņas” saimnieks Ojārs Narvils, Mežotnes pils pārdošanas vadītāja Ilze Djačuka, zemnieku saimniecības “Vaidelotes” saimniece Daira Jātniece, SIA “RDD” īpašnieks Ainārs Pastors un laikraksta “Bauskas Dzīve” žurnālists Vilnis Auzāns.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.05.2024 - 18.05.2024 Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.05.2024 - 20.05.2024 Jāšanas sporta sacensības Valmiermuižā Valmieras novada Tūrisma pārvalde
18.-19. maijā plkst. 10.00 Valmiermuižas stallī norisināsies Jāšanas sporta sacensības “Valmiermuižas pavasaris 2024”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 18.05.2024 Piedalies spēlē "Cēsu luktura ceļš"! Cēsu TIC
18. maijā ikviens interesents ir laipni aicināts bez maksas izspēlēt izzinošo spēli "Cēsu luktura ceļš", kas norisināsies Muzeja nakts 2024 ietvaros! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.58546185sec.