TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultāte piedāvā pilnveides kursus gidiem

No šī gada marta Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultāte sāks īstenot gidu kursus, kas ir sagatavoti tūristu gidu apmācībai un profesionālās kvalifikācijas celšanai. Interesantiem tiks piedāvāti divi studiju kursi akreditētā augstākās izglītības studiju programmā –
1.    Profesionālās pilnveides studiju kurss Aktuālais Rīgā un gidu darbībā pieredzējušiem gidiem divu kredītpunktu (80 stundu) apjomā;
2.    Studiju kurss Gidu darbs topošajiem gidiem četru kredītpunktu (160 stundu) apjomā.

Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes dekāne Agita Doniņa norāda: “Izstrādājot šos kursus, ir domāts par saistošu un interesantu piedāvājumu gan esošajiem gidiem, kuriem nepieciešama kvalifikācijas celšana, gan jaunajiem gidiem. Gidu kursi ir veidoti, kombinējot teorētiskās nodarbības, kurām piesaistīti vairāki nozares speciālisti, un praktiskas nodarbības, kur gan esošajiem, gan topošajiem tūristu gidiem būs iespēja praktiski apgūt aktīvā tūrisma darba specifiku, darbu ar specifiskām grupām un individuālajiem ceļotājiem, piemēram, tūristiem ar īpašām vajadzībām, un jaunu maršrutu veidošanas principus.”
 
Kursu ietvaros liela uzmanība tiks pievērsta inovatīviem Rīgas kā tūrisma galamērķa aspektiem, tai skaitā gastronomiskā tūrisma piedāvājuma un tā iesaistei tūrisma produktos, jaunajai arhitektūrai un tās interpretācijas iespējām Rīgas viesiem. Studiju kursā tiks apskatītas Latvijas ārpolitikas un ekonomikas aktualitātes, kas noteikti noderēs darbā ar dažādu valstu un kultūru tūristiem.

Akcentējot izveidoto kursu nepieciešamību, Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātes docents un Tūrisma pētniecības centra direktors Ēriks Lingebērziņš komentē: “Ir ļoti labi, ka ir radīts alternatīvs piedāvājums jau esošajiem tūristu gidu kursiem, kur galvenais akcents ir likts nevis uz Rīgas vēstures atkārtošanu, bet gan uz jaunu zināšanu un prasmju radīšanu. Tūrisma attīstība var notikt tikai tad, ja visas iesaistītās puses, tai skaitā tūristu gidi, var piedāvāt svaigu redzējumu uz Rīgu kā tūrisma galamērķi. Tūrisma uzņēmumi vēlas un ir gatavi piedāvāt jaunus produktus, tostarp tādus, kur lielāks uzsvars likts uz aktīvo tūrismu, gastronomiskajām iespējām Rīgā un interpretāciju, pielāgojot materiālu dažādiem tirgiem un auditorijām, tāpēc ir svarīgi, lai gidu apmācību programmās būtu ietvertas šīs aktualitātes.”

Gidu kursu lektoru vidū būs tādi pieredzējuši tūrisma nozares speciālisti kā Brigita Rozenbrika (koncertaģentūras FBI direktore un Biznesa augstskolas Turība lektore), Ēriks Lingebērziņš (Biznesa augstskolas Turība docētājs un Tūrisma pētniecības centra vadītājs), Jānis Jenzis (vairāku restorānu īpašnieks) un citi.

Klātienes lekcijas un nodarbības notiks Rīgā, Biznesa augstskolas Turība telpās Graudu ielā 68, otrdienu un ceturtdienu vakaros (18.15 – 21.20) un sestdienās (9.00 – 18.50). Pieteikšanās gidu kursam Aktuālais Rīgā un gidu darbībā ir atvērta līdz 1. aprīlim, un kursa maksa ir 180 EUR, savukārt pieteikties studiju kursam Gidu darbs iespējams līdz 24. martam, un kursu maksa ir 240 EUR.

Apgūstot studiju kursu un nokārtojot gala darbu, kursu dalībnieki saņems sertifikātu, kā arī kredītpunktus, kas var noderēt turpmākajās studijās kādā no Latvijas vai Eiropas augstskolām.

Papildu informācija: Biznesa augstskolas Turība Starptautiskā tūrisma fakultātē (Graudu iela 68, C 317. kabinets) vai rakstot e-pastu uz  stf@turiba.lv, vai zvanot  pa tālruni 67619693 .

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 12.05.2024 Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atklāj muzeju nakti 2024 Bauskas novadā! Bauskas TIC
Izmanto iespēju apmeklēt muzejus bezmaksas! | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.05.2024 - 13.05.2024 Ziedēšanas laiks Whitehouse terasē Whitehouse
Esiet laipni aicināti Whitehouse restorānā terasē, lai nesteidzīgi baudīt izsmalcinātus ēdienus Rīgas sirdī. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.57829404sec.