TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Lidostā «Rīga» mācībās simulē bīstamu ķīmisko vielu noplūdi

Starptautiskajā lidostā “Rīga” šī gada 27.septembrī, no plkst. 8:15 līdz 10:30 sadarbībā ar Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu (VUGD) notika ārkārtas situāciju mācības, kurās tika simulēta bīstamu ķīmisko vielu noplūde lidlauka teritorijā.
Mācības neietekmēja lidostas ikdienas darbību - lidojumi notika pēc saraksta un pasažieri tika apkalpoti ierastajā kārtībā. Mācības neapdraud cilvēku veselību vai dzīvību, kā arī neradīja piesārņojumu apkārtējai videi.
Mācību scenārijs paredzēja, ka izkraušanas darbu laikā no gaisa kuģa sākas bīstamas ķīmiskas vielas noplūde, ir cietušie. Mācību laikā tika iedarbināta trauksmes sirēna un notikuma vietā ieradās lidostas ārkārtas situāciju dienesti un VUGD. Mācību laikā operatīvie dienesti uz lidostu devās kā uz reālu izsaukuma vietu, tāpēc lidosta aicināja iedzīvotājus izturēties ar sapratni pret operatīvā transporta pārvietošanās radītajiem apgrūtinājumiem.
Mācību mērķis ir lidostas ārkārtas situāciju dienestu un VUGD savstarpējās sadarbības efektivitātes paaugstināšana.
Lidosta aicina pasažierus un lidostas viesus saglabāt mieru, dzirdot trauksmes sirēnas un redzot operatīvo glābšanas dienestu darbības mācību norises vietā.

Starptautiskā lidosta “Rīga” ir lielākais aviosatiksmes mezgls Baltijas valstīs. No lidostas ”Rīga” ziemas sezonā iespējams doties uz vairāk nekā 60, bet vasaras sezonā - uz gandrīz 90 galamērķiem, ko nodrošina 20 aviosabiedrības. 2016.gadā lidosta “Rīga” apkalpoja vairāk nekā 5,4 miljonus pasažieru – gandrīz 45% no kopējā Baltijas valstu pasažieru skaita.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.77849007sec.