TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Compensa Vienna Insurance Group» pērn parakstīto apdrošināšanas prēmiju apjoms Baltijā audzis par 22%

Turpinot strauju izaugsmi, nedzīvības apdrošināšanas sabiedrības “Compensa Vienna Insurance Group” bruto parakstīto prēmiju apjoms 2022. gadā audzis par 21,6%, sasniedzot 208,6 miljonus eiro. Lietuvā parakstītas apdrošināšanas prēmijas 93 miljonu eiro apmērā, Latvijā parakstīto prēmiju apjoms sasniedzis 65,8 miljonu eiro, bet Igaunijā - 49,8 miljonus eiro. Uzņēmums 2022. gadā saglabāja savu tirgus daļu Baltijas valstīs 11,2% apmērā.

2022. gadā Lietuvas ekonomikas un uzņēmējdarbības izdevums “Verslo žinios” iekļāvis “Compensa Vienna Insurance Group” starp desmit finanšu sektora līderiem. Tāpat kā gadu iepriekš “Compensa Vienna Insurance Group” šajā sarakstā ierindojās pirmajā vietā starp nedzīvības apdrošināšanas sabiedrībām. 2023. gada Lietuvas biznesa līderu TOP 500 sarakstā uzņēmums no 264. vietas pakāpās uz 33. vietu.

“Aizvadītais gads bija ārējas nenoteiktības laiks – ģeopolitisko izaicinājumu izraisītās pārmaiņas ekonomikā un finanšu tirgos atstāja iespaidu uz uzņēmējiem un iedzīvotājiem, un apdrošināšanas nozare nebija izņēmums. Mums ir izdevies ne tikai pielāgoties situācijai, bet arī konsekventi augt jau septīto gadu pēc kārtas, vienlaikus pildot mūsu stratēģijas programmu “Compensa 24”. Pozitīva uzņēmuma attīstība notikusi pateicoties mērķtiecīgai, profesionālai komandai un lojāliem klientiem. Šobrīd ārējo risku kļūst mazāk, tomēr mēs turpināsim tos rūpīgi izvērtēt, sistemātiski apkopojot secinājumus un veicot nepieciešamās izmaiņas,” saka Deivids Raipa (Deividas Raipa), “Compensa Vienna Insurance Group” valdes priekšsēdētājs.

2022. gadā “Compensa Vienna Insurance Group” peļņa Baltijā pirms nodokļu nomaksas bija 3,8 miljoni eiro. Salīdzinājumam, 2021. gadā tā sasniedza 8 miljonus eiro. Kā norāda D. Raipa, līdzās finanšu tirgus pārmaiņām lielākais izaicinājums apdrošināšanas tirgum 2022. gadā bija rekordaugstā inflācija, kas tieši ietekmēja izmaksāto apdrošināšanas atlīdzību apjomu. Pieaugot vidējam apdrošināšanas atlīdzību apjomam, pieauga arī apdrošināšanas maksājumi klientiem, kā arī atlīdzību administrēšanas izmaksas.

“Nenoteiktības laikā uzņēmumam ir svarīga izaugsme un rentabilitātes nodrošināšana. Taču vienlīdz būtiski ir mūsu pienākumi un atbildība pret mājsaimniecībām un uzņēmumiem, jo esam stabils un uzticams partneris, veicot atlīdzību izmaksas un “aizsargājot to, kas svarīgs”. Līdz ar to mūsu kā ekspertu un padomdevēju loma ir kļuvusi vēl nozīmīgāka,” skaidro D. Raipa.

Pērn “Compensa Vienna Insurance Group” saviem klientiem Baltijas valstīs atlīdzībās izmaksāja vairāk nekā 128 miljonus eiro, kas bija par 29,7 miljoniem eiro vairāk, salīdzinot ar 2021. gadu. Būtiskākais pieaugums bija veselības un transporta apdrošināšanas segmentos, savukārt lielākās atlīdzības tika izmaksātas īpašuma apdrošināšanas segmentā Lietuvā, sasniedzot 1,6 miljonus eiro.

“Compensa Vienna Insurance Group” nozīmīgākie un visstraujāk augošie segmenti 2022. gadā bija veselības, īpašuma un transporta apdrošināšana. Veselības apdrošināšana joprojām bija lielākais izaugsmes segments, pieaugot par 50,1%. Arvien vairāk jaunu korporatīvo klientu vēlas saviem darbiniekiem piedāvāt veselības apdrošināšanu, kas daudzās nozarēs ir kļuvis par tirgus standartu. Tas 2022. gadā sekmēja veselības apdrošināšanas tirgus pieaugumu gandrīz 40% apmērā.

Īpašuma apdrošināšanas segments bija otrajā vietā ar 24,4% pieaugumu, un “Compensa Vienna Insurance Group” saglabāja vadošās pozīcijas komercīpašumu apdrošināšanas jomā ar 21% tirgus daļu Baltijā. Īpašuma apdrošināšanas segmentā daudzi apdrošināšanas klienti ņēma vērā ieteikumu palielināt apdrošinājuma summas, tā pilnībā aizsargājot sevi un izvairoties no riska būt nepietiekami apdrošinātiem. Tikmēr transporta apdrošināšanas segments pērn audzis par 16,1%.

“Compensa Vienna Insurance Group” vienīgā akcionāra “Vienna Insurance Group” parakstītās prēmijas 2022. gadā pieauga līdz 12,6 miljardiem eiro, kas bija par 14,1% vairāk, savukārt grupas peļņa pirms nodokļiem pieauga līdz 562 miljoniem eiro, augot par 10%.

“Compensa Vienna Insurance Group” ir Lietuvā reģistrēta publiska nedzīvības apdrošināšanas sabiedrība ar filiālēm Latvijā un Igaunijā. Igaunijā uzņēmums darbojas ar zīmolu “Seesam Insurance”.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.04.2024 - 05.05.2024 Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
𝐌𝐞𝐥𝐧𝐤𝐚𝐥𝐧𝐞 būs lieliska izvēle! Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kurus valdzina krāšņa, masu tūrisma neizpostīta daba un jūtams vietējās kultūras piesitiens. | Skatīt vairāk
no 369 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91274095sec.