TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Latvijas tūroperatori pēc amatpersonu viedokļa paušanas nesteidz atcelt ceļojumus uz Ēģipti

Lai gan 2023. gada 20. oktobrī Latvijas vēstnieks Izraēlā Aivars Groza un Latvijas ārlietu ministrs Krišjānis Kariņš mudināja atturēties no atpūtas braucieniem uz Ēģipti, Latvijas tūrisma operatori pagaidām negrasās atcelt ceļojumus uz šo Latvijas iedzīvotāju populāro galamērķi.

Latvijas vadošais tūrisma operators “Tez Tour” nākamajā nedēļā (24.10.2023) iecerējis uzsākt ceļojumu programmu uz Ēģipti, tomēr, pastāvot jebkādiem drošības riskiem, gatavs reaģēt, lai nodrošinātu ceļotāju drošību.

“Mēs saprotam, ka Tuvajos Austrumos pašlaik ir saspringta situācija. Taču mēs rūpīgi sekojam līdzi notikumiem reģionā un ieklausāmies Ārlietu ministrijas rekomendācijās, lai izvērtētu visus riskus. Varu teikt, ka dažām kompānijām jau ir sākusies tūrisma programma uz Ēģipti un reisi notiek katru dienu,” saka “Tez Tour Latvia” vadītājs Konstantīns Paļgovs, piebilstot, ka uzņēmums izvērtē ne tikai informāciju, kas nāk no Ārlietu ministrijas, bet arī ļoti detalizētu informāciju par lidojumu drošību no aviokompānijām visā pasaulē.

“Tās [aviokompānijas] ļoti labi saprot riskus, kādi pastāv, pārlidojot dažādas citu valstu teritorijas. Tāpat mēs ievācam informāciju no mūsu birojiem citās valstīs un analizējam plaša spektra informāciju, kas ir gan publiski pieejama, gan ar konfidenciāla, lai pieņemtu savus lēmumus,” viņš uzsver.

Patreiz tieša aizlieguma ceļot uz Ēģipti nav, tāpēc tie tūristi, kas ir rezervējuši ceļojumus, tos arī gaida. Ceļojumu rezervāciju laiks sākas 6 – 9 mēnešus pirms paša brauciena, līdz ar to cilvēki ir ilgi gaidījuši un plānojuši šos ceļojumus.

“Ja atskatāmies pavisam nesenā pagātnē, pat pandēmijas laikā, kad pastāvēja dažādi riski, ceļojumi tomēr bija pieejami un cilvēki ceļoja,” norāda K. Paļgovs, piebilstot, ka “Tez Tour” plānotie reisi uz Ēģipti, sākot no 24. oktobra, patlaban notiks.

“Mēs nevaram atcelt reisus, ja nav tieša aizliegumu ceļot, jo cilvēki, kas vēlas doties atpūsties, to vienkārši nesapratīs. Protams, ja būs jebkādi drošības riski vai aizliegums no Ārlietu ministrijas doties uz Ēģipti, mēs nekavējoties pieņemsim lēmumu – vai atcelt šos ceļojumus vai izvest no valsts tūristus, vai pat apturēt tūrisma programmu uz Ēģipti pavisam,” informēja Tez Tour Latvia vadītājs.

Uzņēmums rūpīgi seko līdzi notikumiem, kas pašlaik aptuveni divas nedēļas norisinās Tuvajos austrumos un ļoti cer, ka viss norims tikpat ātri, cik sākās.

Pēc K. Paļgova teiktā, ir ceļotāji, kas ir vērsušies pie uzņēmuma ar dažādiem jautājumiem par drošības aspektiem. Nenoliedzami, ja cilvēkiem ir kādas bažas šajā situācijā, kāpēc tie vēlas atcelt ceļojumus vai esošajā mirklī nevēlas ceļot, uzņēmums situāciju saprot un nāk tiem pretī – atceļ vai pārceļ ceļojumus uz vēlāku laiku.

“Loģiski, ka tālākais jau ir mūsu darbs – vienoties ar Ēģiptes viesnīcām, lai šie datumi tiktu atcelti vai pārcelti, iespējami bez soda sankcijām. Bet svarīgākais ir tas, ka mēs vienmēr nākam pretī tūristiem. Pandēmijas laikā esam uzkrājuši ievērojamu pieredzi, līdz ar to mēs zinām, kā to darīt, “ saka Tez Tour Latvia vadītājs.

“Vēlreiz vēlos uzvērt, ka uzņēmums rūpīgi seko līdz notikumiem un ieklausās Ārlietu ministrijas rekomendācijās, lai nodrošinātu ceļotāju drošību,“ saka K. Paļgovs.

Atpūtas braucienus uz Ēģipti piedāvā arī tūroperators “Coral Travel Latvia”, kas seko līdzi oficiālajai Ārlietu ministrijas informācijai informācijai un notikumu attīstībai, paužot gatavību nepieciešamības gadījumā rīkoties, atbilstoši ceļotāju drošībai.

Plānu maiņu gan apsver Latvijas tūroperators “Novatours”. Komppānijas pārdošanas vadītāja Liāna Pudule Indāne pauž: “Ārlietu ministrijas izplatītajā paziņojumā ir ieteikts izmantot uzticamas tūrisma aģentūras, plānojot ceļojumu un ekskursijas Ēģiptes teritorijā, jo tās tūrisma maršrutus saskaņo ar atbildīgajām varas iestādēm.

Ceļotāju drošība ir mūsu svarīgākā prioritāte, tāpēc pastāvīgi sekojam līdzi Izraēlas, tās kaimiņvalstu un Latvijas Ārlietu ministrijas publicētajai informācijai un rekomendācijām, kā arī uzturam kontaktus ar Ēģiptē esošajiem pārstāvjiem un partneriem. Kā arī ne mazāk būtiska mums ir ceļotāju attieksme par ceļojumiem uz šo galamērķi.

Mēs šobrīd apsveram izmaiņas Ēģiptes ceļojumu programmā un lidojumu optimizāciju, par ko detalizētāk varēsim ziņot nākamnedēļ. Jebkādu ceļojumu plānu maiņas gadījumā klientus par tām informēs mūsu aģenti ar kuriem ticis saskaņots ceļojums.”

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 03.05.2024 Gardēžu vakariņas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
2.maijā plkst.19.00 Valmiermuižas alus virtuvē gardēžu vakariņas “Alus garšu precināšana” kopā ar viesšefpavāru Dzintaru Kristovski un Aigaru | Skatīt vairāk
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 05.05.2024 4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65503097sec.