TŪRISMA BIZNESS | Bizness

«Novaturas» grupas provizoriskie novembra rezultāti: klientu skaita un iepriekšpārdošanas apjoma pieaugums

Baltijas tūrisma tirgus līdera “Novaturas”, kas ietver arī Latvijas uzņēmumu “Novatours”, šī gada novembra ieņēmumi, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, pieauguši par 15 procentiem. Šogad tie reģistrēti 9,9 miljonu eiro apmērā, savukārt pērn šajā laikā ienākumi sasniedza aptuveni 8,6 miljonus eiro. Turklāt tiek sekots līdzi pieaugošajam klientu skaitam – uzņēmums apkalpojis gandrīz 11 tūkstošus klientu, pērn šis skaits sasniedza aptuveni 9,8 tūkstošus.

Kopējie grupas ieņēmumi no janvāra līdz novembrim sasniedza 201,6 miljonus, kas ir par 8,4 procentiem vairāk nekā 2022. gadā. Šajā periodā tika apkalpots 251 tūksotis klientu, bet pērn ceļotāju skaits sasniedza aptuveni 258 tūkstoti.

Latvijas uzņēmums “Novatours” laika posmā no janvāra līdz novembrim apkalpojis 48 190 klientus.

Pēc Ēģiptes programmas optimizācijas saistībā ar notikumiem Izraēlā, uzņēmums novembrī saglabāja salīdzinoši stabilu lidmašīnu noslogojumu un pārvaldīja pieprasījuma svārstību riskus.

Iepriekš minētā iemesla dēļ, ceturtajā ceturksnī līdz gada beigām tika samazināts vietu skaits ceļojumiem uz Ēģipti un Jordāniju, bet tas veido tikai aptuveni 3 procentus no kopējās “Novaturas” gada programmas kapacitātes.  

Turklāt novembra otrajā pusē, kā ierasts izpārdošanu nedēļās, uzņēmumam izdevies būtiski aktivizēt 2024. gada vasaras sezonas iepriekšpārdošanu. Provizorisko braucienu augošos rezultātus ietekmē arī fakts, ka “Novaturas” Baltijas valstu tūrisma tirgū uzsāka pirmais un agrāk nekā ierasts. Izvērtējot zināmu nenoteiktību saistībā ar ģeopolitisko situāciju un klientu uzvedību, plānojot atvaļinājumus, uzņēmums uz stabilas izaugsmes tendenci raugās pozitīvi.

Stabils trīs ceturkšņu rezultāts: EBITDA sasniedz 7,9 miljonus eiro

“Novaturas” novembra beigās prezentēja veiksmīgus trešā ceturkšņa rezultātus. EBITDA šajā ceturksnī palielinājās par 2,3 miljoniem eiro un tādējādi 2023. gada trijos ceturkšņos kopā sasniedzot 7,9 miljonus eiro.

Šis rezultāts ir trešais labākais, salīdzinot ne tikai ar trim ceturkšņiem, bet arī ar iepriekšējo periodu gada EBITDA rādītājiem, kas bija veiksmīgākie uzņēmuma vēsturē.

“Novaturas” trīs ceturkšņu tīrā peļņa sasniedza 6,4 miljonus eiro, savukārt pērn attiecīgajā periodā tā sasniedza aptuveni 0,3 miljonus eiro. Tikmēr uzņēmuma ienākumi salīdzinājumā ar 2022. gada janvāri - septembri pieauga par 7,4 procentiem, sasniedzots 166,8 miljonus eiro.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Novatours
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.427634sec.