TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Ventspils Jahtu osta kļūst arvien pievilcīgāka un atpazīstamāka

Tūristu iecienītajām Ventspils gotiņām piepulcēta jauna – Ventspils Jahtu ostas vidē izstādīta mākslinieces Elvīras Aznagulovas apgleznotā gotiņa “Brīze”, kas tika svinīgi atklāta Jūras svētku laikā.

Jahtu ostaspārstāvji pērn vērsās Ventspils pilsētas domē ar iniciatīvu atjaunot kādu no gotiņām, kas laika gaitā kļuvušas neeksponējamas. Nu viena no tām ieguvusi jaunu veidolu un vietu pilsētas vidē. Gotiņa sagaida ikvienu jahtu ostas apmeklētāju un atgādina par mākslas un mecenātisma akciju “Govju parāde”, kas Ventspilī notika 2002. un 2012.gadā.

Ventspilī pavisam izstādītas 23 akcijas laikā apgleznotas stiklašķiedras govis un 3 lielās, kas tapušas vēlāk - Govs Matrozis, Puķu Govs un Govs Ceļotāja- visas 4 metrus augstas un 7 metrus platas. Lai ērtāk ērtāk tās atrastu, ir izveidota pastaigu karte, ko var saņemt Ventspils Tūrisma informācijas centrā.

Kā liecina Eiropas Komisijas mājas lapā paustā informācija, Ventspils Jahtu osta fotokonkursā “Eiropas osta”, uzvarētāju vidū ir arī fotogrāfija ar Ventspils jahtu ostu. Fotogrāfijas autors ir fotogrāfs Oskars Jūra.

Ventspils Jahtu osta ir vienīgā starp uzvarētājiem iekļuvusī osta ne tikai no Latvijas, bet arī vienīgā osta no Baltijas.

Konkurss norisinājās no 21. marta līdz 25. aprīlim 9. Eiropas jūras dienu ietvaros. Tajā piedalīties tika aicināts ikviens Eiropas iedzīvotājs, iesūtot līdz trīs fotogrāfijām ar savām mīļākajām jebkāda veida ostām.

Kopumā konkursā tika iesūtītas 579 fotogrāfijas, pārstāvot 166 Eiropas ostas no 24 Eiropas valstīm. Konkursā visvairāk pārstāvētās valstis bija Itālija, Francija, Spānija, Vācija un Horvātija.

Visas konkursa uzvarētāju bildes iespējams apskatīt šeit: https://ec.europa.eu/maritimeaffairs/maritimeday/en/myportforturku-winners

Uzvarētājus noteica neatkarīga žūrija, kas tika izveidota no dažādu ar jūru saistītu organizāciju, muzeju, iestāžu pārstāvjiem, divās atlases kārtās. Pirmajā kārtā no iesūtītajiem foto žūrija izvēlējās 50 foto, vēl 50 tā izvēlējās no 100 foto, kas bija saņēmušas visvairāk ‘Patīk’ sociālajos tīklos Facebook, Twitter un Instagram. Otrajā kārtā no sākotnēji izvēlētajiem 100 foto žūrija atlasīja 50 galīgos uzvarētājus, ņemot vērā tādus kritērijus kā fotogrāfijas estētiskums, radošums un atbilstība konkursa tēmai.

Konkursā izvēlētās 50 fotogrāfijas plakātu formā tika izstādītas konkursa norises vietā Turku pilsētā, Somijā Eiropas jūrniecības dienu ietvaros, kas norisinājās no šī gada 18. maija līdz 19. maijam. Tāpat fotogrāfijas tika izstādītas Dublinā (Īrijā) Eiropas Jūras Ostu organizāciju konferencē, kas norisinājās no šī gada 2. jūnija līdz 3. jūnijam.

Šī gada laikā izstāde apceļos tādas vietas kā Jūras muzeju Bilbao (Spānija), Jūras muzeju Hamburgā (Vācija), u.c. vietas. Tāpat tiks veidota foto izstāde Eiropas Parlamenta ēkā Briselē (Beļģija).

Konkursu organizēja Eiropas Komisijas Jūrlietu un zivsaimniecības ģenerāldirektorāts (pazīstams arī ar saīsināto nosaukumu DG MARE), kas ir Eiropas Komisijas struktūrvienība, kuras pārziņā ir kopējās zivsaimniecības politikas un integrētās jūrniecības politikas īstenošana. DG MARE ar šo konkursu vēlas parādīt plašākai publikai daļu no 3000 Eiropas visdažādākajām ostām, kuras vieno Eiropu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 01.06.2024 Bauska aicina baudīt pilsētas svētkus! Bauskas TIC
Esi aicināts svinēt Bauskas pilsētas un novada svētkus kopā! Foto:N.Veiss | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.05.2024 - 01.06.2024 Baznīcu nakts | Jaunpils Tukuma TIC
Baznīcu nakts Jaunpils evaņģēliski luteriskajā baznīcā 1.jūnijā no pulksten 18:00. Svētbrīdi pulksten 18:00 vadīs mācītājs Jānis Saulīte. | Skatīt vairāk
Vairāk nekā 50 "geocaching" slēpņi Bauskā! Bauskas TIC
Piedalies mūsdienu dārgumu medībās un atklāj Bauskas novadu no jauna! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.05.2024 - 27.05.2024 Mazsalaca Youth band un draugu koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
26. maijā plkst. 16.00 Mazsalacas Kultūras centrā aicinām uz orķestra Mazsalaca Youth band un draugu koncertu! Solisti: Paula Saija, Matīss Žilinskis un | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71255088sec.