TŪRISMA BIZNESS | Bizness

Nīderlandes žurnālisti iepazīst Eiro Velo 13 Vidzemē, Igaunijā un Krievijā

No 26. jūnija līdz 8. jūlijam, Latvijā, Igaunijā un Krievijā norisinājās Vidzemes Tūrisma asociācijās organizētā Nīderlandes žurnālistu vizītes tūre.

Ar Nīderlandes viesiem - žurnālistu, novelistu Romānu Helinski (Roman Helinski) un godalgoto dabas fotogrāfu Dāvidu Peskenu (David Peskens), Vidzemes Tūrisma asociācijas (VTA) pārstāvjiem jau 2015. gadā izveidojās lieliska sadarbība, gatavojot rakstu aktīvā tūrisma žurnālam Fiets Actief (www.fietsactief.nl). Šovasar puiši atgriezās, lai iepazītu dažādos piedāvājumus un iespējas tieši Vidzemē, kā arī Igaunijā un Krievijā, veicot atsevišķus starptautiskā velomaršruta Eiro Velo 13 un maršruta Via Hanseatica posmus.

Tūres pirmā diena tika aizvadīta uz velosipēdiem, izbraucot Eiro Velo 13 Vidzemes piekrastes posmu no Rīgas vesturiskā centra līdz Saulkrastiem, pa ceļam piestājot Mežaparkā, Vecāķos, Kalngalē, Mežgarciemā un Carnikavā, bet nakšņojot atpūtas kompleksā „Meža salas”. Viesi tika iepazīstināti ar Hanzas pilsētu Limbažiem, viesojoties „Lielezera” maiznīcā, Lielezera pludmalē un vēsturiskajā pilsētiņas centrā ar ugunsdzēsēju depo, muzeju, pilsdrupām un Dzīvā sudraba muzeju. Trīs dienas tika pavadītās Gaujas nacionāla parka teritorijā, iepazīstoties ar Pārgaujas novada Ungurmuižu, laukamens izstrādājumu bodīti „Ezeriņi” un alus darītavu „Raiskumietis”, Līgatni ar pastaigu takām un alām, slepeno bunkuru un dzīvnieku dabas takām, kā arī Cēsīm – viduslaiku pilis kompleksu un vecpilsētu. Žurnālisti izbaudīja arī kempinga „Apaļkalns” saimnieka Jura Leimaņa viesmīlīgās nakstmītnes un noorganizēto kanoe izbraucienu pa Gauju posmā Cēsis – Līgatnes pārceltuve. Vidzemes iepazīšana noslēdzās ar ciemošanos Raunā un Raunas Staburagā, Smiltenē – Smiltenes Sidra darītavā un Tepera ezera apkārtnē un visbeidzot - dvīņu pilsētās Valkā un Valgā.

Igaunijas pusē žurnālisti tika iepazīstināti ar Tartu un Narvu. No Narvas robežas ar Ivangorodu aizsākās tūres noslēguma daļa Krievijas pusē, iepazīstoties ar Ivangorodu, Gatčinu un Sanktpēterburgu. Ļeņingradas apgabalā gan ar velo, gan auto tika apmeklēti muzeji un piekrastes dabas teritorijas, kur žurnālisti tika iepazīstināti ar šīs valsts Eiro Velo 13 un Via Hanseatica maršrutu posmiem. Noslēgumā žurnālisti Sanktpēterburgā apmeklēja Ermitāžu, kur tika iepazīstināti ar jaunākajām apmekletāju tendencēm (apmērām 50% apmeklētāju ir ārvalstu tūristi, t.sk. liels skaits tieši no Ķīnas). Tāpat, tie apmeklēja daudzus citus kultūrvēsturiskos objektus, kā, piemēram, baznīcas, cietokšņus u.c. Krievijā tūri organizēja un atbalstīja organizācija Ļeontjeva centrs (Leontief centre) un Krievijas tūrindustrijas savienība (RST).

Vidzemes Tūrisma aociācijas vārdā izsakām lielu pateicību par sadarbību žurnālistu uzņemšanā. Saņēmām ļoti labas atsauksmes par latviešu viesmīlību, neskarto dabo un gardo ēdienu, kā arī piesātināto programmu un patiesi interesantajiem apskates objektiem. Žurnālistus divu nedēļu garumā pavadīja VTA pārstāvji – Raitis Sijāts, Anna Kupče un Jānis Sijāts.

Žurnālistu vizītes tūre ir viena no Eiro Velo 13 projekta – „Iron Curtain Trail Experience” (Transnational cultural tourism products and Tourism and accessibility for all - 127-G-ENT-PPA-14-7722) aktivitātēm. Projektā iesaistījušies deviņi partneri no septiņām ES valstīm un tas tiek īstenots 18 mēnešu garumā no 2015. gada septembra līdz 2017. gada martam. Kopējais projekta budžets 332 323 Eiro, VTA budžetu veido 29 807 Eiro. Eiropas Komisijas līdzfinansējums 72,55 % apmērā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Terases atklāšanas ballīte ar Olgu Rajecku Hercogs Mārupe
Ierašanās no plkst. 18:30, vakariņu sākums plkst.19.00. Cena no personas 65,00 Eur, iekļaujot bagātīgas vakariņas. Vairāk info www.hercogi.lv | Skatīt vairāk
Latvija 65 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 19.05.2024 Cēsu novads aicina uz Muzeju nakti 2024! Cēsu TIC
18. maijā aicinām ieplānot ciemošanos Cēsu novada muzejos! Šī gada Muzeju nakts ietvaros vairāk nekā 15 novada muzeji un apskates vietas ciemos | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 16.05.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.05.2024 - 16.05.2024 Sestdien Sama modināšanas svētki Aizkraukles novada TIC
Apmeklētājus īpaši piesaistīs viduslaiku un Kokneses biedrību organizētās aktivitātes, gadatirgus, koncerti un darbnīcas kurās darboties būs | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63985395sec.