TŪRISMA BIZNESS | Pētījumi & Statistika

30% ceļotāju piekristu saņemt zemāku algu, ja varētu doties biežāk komandējumos

Pārsteidzošs skaits – 30 % – biznesa ceļotāju no visas pasaules piekristu strādāt zemāk apmaksātu darbu, ja viņiem būtu iespēja biežāk doties komandējumos, atklāts pētījumā, kas veikts pēc Booking.com platformas biznesa ceļotājiem (pasaulē vadošās platformas visplašākā naktsmītņu klāsta rezervēšanai biznesa ceļotājiem) pasūtījuma. Pētījumā ir atklāts, ka uzņēmumu vadītāji, iespējams, nepietiekami novērtē iespēju darbiniekiem doties komandējumos kā būtisku kompensācijas sastāvdaļu un izdevību veicināt darbinieku motivāciju un vēlmi palikt amatā.

Pētījuma rezultātos ir novērojama vēl kāda plašāka tendence: darbinieki arvien vairāk nojauc robežas starp darbu un atpūtu. Dati liecina, ka gandrīz puse biznesa ceļotāju (49 %) 2016. gadā paildzināja savus biznesa braucienus, dodoties uz citu pilsētu vai valsti, savukārt gandrīz trešdaļa no šīs grupas (27 %) apgalvo, ka viņi plāno to darīt arī 2017. gadā. Uzņēmums Booking.com paredz, ka šī tendence turpināsies 2017. gadā, ņemot vērā to, ka 46 % aptaujāto plāno 2017. gadā ceļot darba darīšanās vairāk nekā pērn.

55 % ceļotāju no visas pasaules apgalvo, ka viņi labprāt dodas komandējumos. Šis mūsdienīgais biznesa ceļotāju tips pievieno papildu dienas saviem komandējumiem, lai iepazītu apmeklēto galamērķi un izbaudītu laiku ārpus biroja. 62 % biznesa ceļotāju no visas pasaules apgalvo, ka viņi ar prieku piedalās pēc iespējas vairāk aktivitātēs, kad apmeklē jaunu vietu.

Ripsija Banduriana, Booking.com platformas biznesa ceļotājiem pakalpojumu pilnveidošanas nodaļas direktore, komentē: “Cilvēki vairs neuzskata komandējumus par vējā izsviestu laiku vai neērtību, kas jāpacieš karjeras dēļ. Komandējumi mūsdienās arvien vairāk tiek uzskatīti par iespēju paplašināt redzesloku, gūt iedvesmu un kāpt pa karjeras kāpnēm. Mūsdienu darbinieks kļūst aizvien mobilāks un ir gatavs mainīt savus ceļojumu plānus tā, lai ceļojumā varētu atrast balansu starp darbu un atpūtu. Tādējādi darbinieki sagaida no darba devējiem sapratni par nepieciešamību saglabāt iespēju pielāgot plānus un ir pat gatavi tā dēļ samazināt savas prasības par atalgojumu.”

VISSTRAUJĀK AUGOŠIE BIZNESA GALAMĒRĶI LATVIJAS UN PASAULES CEĻOTĀJU VIDŪ

Atsaucoties uz uzņēmuma Booking.com datiem , visstraujāk augošie komandējumu galamērķi Latvijas ceļotāju vidū ir Berlīne, Kauņa, Tallina, Maskava un Varšava.

Uzņēmums Booking.com ir noskaidrojis arī 10 visstraujāk augošās pilsētas pasaules biznesa ceļotāju vidū, ņemot vērā to pieaugošo popularitāti pēdējo 12 mēnešu laikā. Šīs pilsētas ir Šanhaja, Tokija, Bangkoka, Guandžou un Ņujorka, kā arī Budapešta, Singapūra, Honkonga, Prāga un Amsterdama .

PAR PĒTĪJUMU:
Uzņēmums Booking.com pētījuma ietvaros apkopoja aptaujas datus, kurus 2016. gada septembrī iesniedza 12 781 respondents no 13 valstīm. Pētījumā tika aptaujāti cilvēki, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, ceļojuši vismaz vienu reizi 2016. gadā un ieplānojuši vismaz vienu ceļojumu 2017. gadā. Visiem respondentiem bija sevi jāuzskata par līdzdalīgiem lēmumu pieņemšanas procesā par ceļojumu.

PAR UZŅĒMUMU BOOKING.COM:
Booking.com ir pasaulē vadošais uzņēmums, kas piedāvā viesnīcu un citu naktsmītņu rezervēšanu tiešsaistē. Tas garantē labākās cenas par uzturēšanos jebkura veida naktsmītnē, sākot ar nelielām privātām naktsmītnēm un beidzot ar greznām pieczvaigžņu viesnīcām. Vietne Booking.com viesiem ir pieejama jebkurā laikā un jebkurā vietā neatkarīgi no tā, vai viņi lieto datoru, mobilo tālruni vai planšetdatoru. No viesiem turklāt nekad netiek prasīta maksa par rezervēšanu. Vietne Booking.com ir pieejama 43 valodās, tajā ir atrodams vairāk nekā 1 000 000 naktsmītņu, tostarp vairāk nekā 546 000 privātu brīvdienu naktsmītņu, un vairāk nekā 96 000 ceļojumu galamērķu 223 valstīs un teritorijās visā pasaulē. Vietnē ir pieejami vairāk nekā 108 miljoni atsauksmju, kuras pēc sava apmeklējuma ir atstājuši naktsmītņu viesi. Vietni lieto gan atpūtas, gan biznesa ceļotāji no visas pasaules. Uzņēmumam Booking.com ir vairāk nekā 20 gadu pieredze, un uzņēmuma vairāk nekā 184 birojos visā pasaulē strādā vairāk nekā 13 000 darbinieku. Uzņēmumā darbojas klientu apkalpošanas komanda, kas ir gatava viesiem viņu dzimtajā valodā sniegt palīdzību jebkurā diennakts laikā, nodrošinot izcilu klientu apkalpošanas pieredzi.

Uzņēmums Booking.com B.V. ir dibināts 1996. gadā un ir daļa no uzņēmumu grupas The Priceline Group (NASDAQ: PCLN), un uzņēmumam pieder un tas pārvalda preču zīmi Booking.com™. Sekojiet līdzi mūsu jaunumiem sociālajos tīklos Twitter, Google+, Pinterest un Facebook vai uzziniet vairāk vietnē http://www.booking.com.


PAR BOOKING.COM PLATFORMU BIZNESA CEĻOTĀJIEM
Booking.com platforma biznesa ceļotājiem (https://www.booking.com/business.lv.html) ir īpaša platforma, kas ir paredzēta tieši komandējumu rezervētājiem un biznesa ceļotājiem, un tās lietotājiem ir iespēja veikt rezervējumus un pārvaldīt komandējumu informāciju visvienkāršākajā, ērtākajā un izdevīgākajā veidā. Vairāk nekā viena piektdaļa vietnē Booking.com veikto rezervējumu ir komandējumu vajadzībām. Ar vietnes Booking.com platformas biznesa ceļojumiem pielāgotajām funkcijām tiek izcelti galamērķi, kas bieži tiek apmeklēti biznesa vajadzībām. Mēs izmantojam sev pieejamos plašos atsauksmju datus, lai atļautu biznesa ceļotājiem vienkāršā veidā atrast citu biznesa ceļotāju pārbaudītus un apstiprinātus biznesa galamērķus. Booking.com platformā biznesa ceļotājiem ir nodrošināts arī bezmaksas rīks ceļojumu vadītājiem un asistentiem, ar kura palīdzību ir iespējams veikt rezervējumus citiem. Booking.com platforma biznesa ceļotājiem ir ar uzlabotām funkcijām un atskaitēm, un tā ir izveidota korporatīvu biznesa ceļojumu vajadzībām, nodrošinot tikpat ērtu rezervēšanu kā pārējās vietnes Booking.com daļās. Tādējādi katrs biznesa ceļotājs var rezervēt ar pārliecību, lai arī kur viņam būtu jādodas biznesa darīšanās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
4 personām - aktīva atpūta Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 4 personām aktīvās atpūtas kūrorta viesu mājā, brokastis un atpūtas piedāvājums | Skatīt vairāk
no 370 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.59561491sec.