Satiksmes ministrs tiekas ar Vācijas vēstnieku Latvijā un «Deutsche Bahn Engineering & Consulting» vadību

Šodien, 8. jūlijā, satiksmes ministrs Tālis Linkaits tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas vēstnieku Kristianu Heltu un “Deutsche Bahn Engineering & Consulting” (DB E&C) vadību – valdes priekšsēdētāju Niko Varbanofs (Niko Warbanoff) un izpilddirektoru Baltijas valstīs Burhanu Erkanu (Burhan Erkan).

Dalībnieki apsprieda “Rail Baltica” projekta īstenošanas gaitu, jo DB E&C ir iesaistīti “Rail Baltica” projekta īstenošanā. ““Rail Baltica” līnija nākotnē veidos jaunus savienojumus, kas būs ērti ne tikai pasažieru satiksmei, bet dos iespēju kravu pārvadājumiem izmantot modernu un ātru dzelzceļa līniju starp Baltijas valstīm un Eiropu,” teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

Ministrs atzinīgi novērtēja DB E&C ievērojamo pieredzi ātrgaitas dzelzceļa līniju un staciju būvniecībā: “Tas ir nozīmīgs ieguvums Eiropas platuma dzelzceļa līnijas “Rail Baltica” izveidei Latvijā.”

“Deutsche Bahn” iniciatīva Latvijas mācību iestādēm piedāvāt īstenot “DB Rail Academy” apmācības moduļus dzelzceļa nozarei piesaistīs jaunus speciālistus. “Rīgas Valsts tehnikumam, Daugavpils Tehnikumam, Rīgas Tehniskai universitātei, kur apmāca jaunos dzelzceļa nozares speciālistus, ir svarīga partnerība ar nākamajiem darba devējiem gan Latvijā, gan Eiropā. “Rail Baltica” projektam ir un būs nepieciešami labi izglītoti profesionāļi,” teica Tālis Linkaits.

Ministrs ar vēstnieku apsprieda arī divpusējās sadarbības iespējas. “Vāciju ar Latviju savieno regulāra prāmju satiksme, kravu loģistikas pakalpojumus uz kaimiņvalstīm nodrošina dzelzceļa pārvadājumi. Laikā, kad preču tranzīts caur Baltkrievijas teritoriju ir sarežģīts, aicinām izmantot Latvijas tranzīta koridoru kravu pārvadājumiem no Vācijas uz Krieviju un citām valstīm,” teica satiksmes ministrs Tālis Linkaits.

DB Engineering & Consulting (DB E&C) kā daļa no “Deutsche Bahn” (Vācija) grupas darbojas dzelzceļa infrastruktūras projektos Vācijas un starptautiskā mērogā. DB E&C sadarbībā ar partneriem “Rail Baltica” projektā nodrošina būvprojekta izstrādi 67 km garā posmā Vangaži - Salaspils – Misa, kas ietver arī kombinētā dzelzceļa un autoceļu tilta projektēšanu pāri Daugavai. DB E&C inženieri ir daļa no inženiera komandas, kas uzrauga būvniecības darbus Rīgas centrālajā mezglā, kas ietver Rīgas Centrālās stacijas pārbūvi un jauna dzelzceļa tilta būvniecību pāri Daugavai. DB E&C ir arī viens no starptautiskajiem partneriem, kas nodrošina “Rail Baltica” elektrifikācijas sistēmas ieviešanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.03.2024 - 29.03.2024 Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi"  Tukuma TIC
Dziesmu cikls "Mana dvēsele ir noskumusi" korim ar ērģelēm. Piedalās Rihards Dubra un sieviešu koris "Noktirne". | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 23.03.2024 - 29.03.2024 Ceļš uz sakārtotu ķermeni un prātu! Via Vitalité
Via Vitalité ir četru zvaigžņu svara korekcijas un labsajūtas centrs Aizputē. Piedāvājam programmas "Pamata","Exstra","Relax". Zvaniet +371 20 605 553 | Skatīt vairāk
no 145 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 01.04.2024 Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpilī!  Jēkabpils novada TIC
Pavadi Lieldienu brīvdienas Jēkabpils novadā! Esi aktīvs, dodies dabā, apmeklē pasākumus! | Skatīt vairāk
Putnu dienas pārgājiens Dzērbenē Cēsu TIC
Kopā ar LOB Cēsu putnu grupas pārstāvjiem Agnesi Gaili un Mārtiņu Plataci dosimies dabā, vērosim dažādas putnu sugas un atpazīsim to balsis! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.53037095sec.