Valdība apstiprina elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācijas kārtību

Otrdien, 2024. gada 13. februārī, valdība akceptēja Satiksmes ministrijas (SM) sagatavotos grozījumus Transportlīdzekļu reģistrācijas noteikumos, kuros noteikta kārtība un prasības elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācijai, kas no 2024. gada ir obligāta.

Izmaiņas noteikumos ieviestas, lai uzlabotu ceļu satiksmes drošību, jo reģistrētu transportlīdzekli un tā īpašnieku ir iespēja identificēt ceļu satiksmē, tostarp gadījumos, kad izdarīts pārkāpums.

Pērnā gada vasarā tika pieņemti grozījumi Ceļu satiksmes likumā, kas nosaka, ka no 2024. gada  elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācija ir obligāta un ka ceļu satiksmē atļauts piedalīties tikai ar reģistrētiem šī veida transportlīdzekļiem.

Jau iegādātiem transportlīdzekļiem reģistrācija jāveic līdz 31. martam. Pēc šī termiņa ar nereģistrētiem elektroskrejriteņiem un velorikšām ceļu satiksmē piedalīties ir aizliegts.

Apstiprinātajos noteikumos ir noteiktas prasības un kārtība attiecīgo transportlīdzekļu reģistrācijai, kā arī valsts reģistrācijas uzlīmes saņemšanai.

Ieviešot vienotu kārtību elektroskrejriteņu un velorikšu reģistrācijai, tiks atvieglota transportlīdzekļa tiešsaistes reģistrācija juridiskām personām, kuras piedāvā koplietošanas mikromobilitātes rīkus.

Noteikumi paredz arī administratīvā sloga mazināšanu transportlīdzekļa īpašniekiem gadījumos, kad tiek nozaudēta reģistrācijas numura zīme.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 29.04.2024 Biznesa pusdienu piedāvājums Hercogs Mārupe
Restorāns Hercogs Mārupē, Vītiņu ielā 4A aicina jūs uz biznesa pusdienām darba dienās no plkst. 11:30-15:00! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59537005sec.