CSDD turpina autovadītāju nogurumu jeb riska iemigt pie auto stūres reidus

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) turpina autovadītāju noguruma jeb riska iemigt pie auto stūres reidus. Tie turpmākajās nedēļās notiks ceturtdienās STATOIL degvielas uzpildes stacijās:

21. aprīlī Ogrē

28. aprīlī Lielvārdē

5. maijā Jelgavā

Līdz šim pētījumā ir piedalījušies vairāk nekā 130 autovadītāju. 1/3 no tiem tika konstatēts paaugstināts vai pat ļoti paaugstināts iemigšanas risks. „Mērījuma laikā, kas ilgst 11 minūtes, atsevišķi autovadītāji pat vairākas reizes piedzīvoja tā dēvēto sekundes miegu. Tas liek secināt, ka daļa cilvēku pie stūres sēžas tik neizgulējušies, noguruši, ka viņu fizioloģiskais stāvoklis apdraud kā paša, tā arī citu satiksmes dalībnieku drošību”, stāsta fiziologs un pētījuma veicējs Leons Blumfelds. Pētījums turpināsies visu šo gadu un tā nolūks ir noskaidrot, cik liels risks ir autovadītājam Latvijā iemigt pie auto stūres.

Pētījums ir brīvprātīgs, anonīms un tas tiek organizēts sadarbībā ar SIA „ Latvija Statoil” un biedrība ”Latvijas Samariešu apvienība”. Apzinoties miegaina autovadītāja bīstamību, CSDD jau vairākus mēnešus visā Latvijā veic pētījumu, kura nolūks ir noteikt autovadītāju noguruma pakāpi. Mērījumus veic speciālisti - fiziologi, kuri izmanto unikālu, ne vien Latvijā, bet visā Austrumeiropā vienīgo aparatūru, ar kuras palīdzību tiek reģistrētas acu zīlīšu spontānās svārstības.

CSDD ir jau vēstījis, ka neizgulējies un noguris autovadītājs reaģē lēnāk, nespēj laikus pieņemt lēmumu vai pat uz vairākām sekundēm iesnaužas. Šāds stāvoklis bīstamības ziņā tiek pielīdzināts braukšanai alkohola reibumā. Noguruma sekas pie auto stūres diemžēl ir ļoti traģiskas – nobraukšana no ceļa, grāvis, kūleņi, ieskriešana stabā vai frontālās sadursmes.

Šāda rakstura avārijas Latvijā nav retums. Kā rāda statistika, apmēram puse avāriju, kurās iet bojā autovadītāji un pasažieri, ir tādi negadījumi, kuros iesaistīts viens transportlīdzeklis. Negadījumu iemesli ir kā ātrums, neuzmanība, tā arī nogurums, kurš ir visgrūtāk pierādāmais fakts.

Vairāk informācijas:

 Sabiedrisko attiecību daļa

67025730 vai 29215857

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Svinam Vācijas futbola vasaru Europcar
Apvieno savu futbola braucienu ar apskates ekskursiju pa Vāciju! Mēs piedāvājam ekskluzīvu atlaidi visiem faniem, kas ceļo uz Vāciju, lai atbalstītu | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.05.2024 - 19.05.2024 𝐑𝐎𝐃𝐀𝐒 𝐒𝐀𝐋𝐀 Latvia Tours
Ceļo uz pasakaino Rodas salu Grieķijā! Izbaudi vēsturiskas ainavas un krāšņu kultūru. Rezervē ceļojumu jau tagad! | Skatīt vairāk
no 485 EUR
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.19419408sec.