Satiksmes izaicinājumi rudenī – kā ietaupīt laiku un izvairīties no burzmas?

Rudens nedēļas auto vadītājiem nav tās vieglākās. Ievērojami palielinās automašīnu skaits ielās, cilvēki atgriežas skolās un universitātēs un pieaug tumšo stundu skaits diennaktī. Arī aukstie vakari nekādu prieku nesagādā. Lai izdzīvotu rudens satiksmē, ir attiecīgi jāsagatavojas un jānoskaņojas.

Laika ietaupīšana

Palielinātā satiksmes plūsma rudenī īpaši jūtama galvaspilsētā Rīgā, tomēr tā novērojama arī pārējās lielākajās valsts pilsētās. Ja salīdzina ar vasaru, tad par sastrēgumiem galvenokārt parūpējas vecāki, kas savus bērnus ved uz skolām, studenti, kas dodas uz lekcijām, kā arī vienlaicīgi no atvaļinājumiem atgriezušies cilvēki.

„Ikdienas braucienos patērētais laiks rudenī  ir garāks nekā vasarā. Tas nekad nemainīsies un ikvienam tas ir jāpieņem. Tomēr „es sēdēju sastrēgumā” ir vājš attaisnojums darba kavēšanai, tādēļ šajā periodā laiks jāplāno citādāk,” stāsta Goodyear Baltijas menedžeris Elmantas Latkauskas.

Viņa ideja ir vienkārša, bet iedarbīga – katram braucienam atvēlēt vairāk laika. Piemēram, ja ceļš no darba līdz mājām parasti ilga 20 minūtes, tad rudenī tas būtu jādubulto. Tas īpaši attiecas uz tiem rīdziniekiem, kam ceļā uz darbu jāšķērso kāds no Daugavas tiltiem.

„Parādiet man kādu, kurš nekļūst nervozs, kad pēkšņi iekļūst sastrēgumā. Tas ir normāli kļūt nervozam, kad saproti, ka kavē darba sākumu vai kādu nozīmīgu sapulci. Tomēr dusmas automašīnā ir bīstamas, jo tās var novest pie kādas kļūdas un negadījuma izraisīšanas. Jādara viss iespējamais, lai izvairītos no šādām situācijām,” skaidro satiksmes eksperts.

Draudi gājējiem

„Automašīnas stāvoklis un riepas ir tikpat svarīgi kā ātruma izvēle. Neefektīvas bremzes vai nodilušas riepas bremzēšanas distanci palielina par vairākiem metriem. Ja skatās uz kopējo 30 metru distanci, tas neliekas daudz. Tomēr tā kā vairumam gājēju pāreju platums ir 4 metri, tad ir skaidrs, ka uzmanības pievēršana šādām detaļām var glābt dzīvības,” stāsta Goodyear menedžeris Elmantas Latkauskas.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Luksus klases piedāvājumi - Taizeme Estravel Latvia
Esat pelnījuši - izbaudīt unikālu pieredzi, augstākās klases apkalpošanu un ņemt no dzīves vairāk! Dažādi Luksus piedāvājumi atpūtai Taizemē. | Skatīt vairāk
no 610 EUR
ÖÖD brīvdienu spoguļmāju noma Estravel Latvia
Visa Igaunija // Spoguļmāju noma līdz 30.09. // Pieprasījums ir ļoti liels - pasteidzieties rezervēt! | Skatīt vairāk
no 176 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.05.2024 - 25.05.2024 Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds Valmieras novada Tūrisma pārvalde
24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds! | Skatīt vairāk
20 EUR
Brauc ar klasi Alūksni! Alūksnes TIC
Skolēniem viens no gaidītākajiem notikumiem neatkarīgi no mācību mēneša un gadalaika, ir klases ekskursijas kopā draugiem un saviem skolotājiem! | Skatīt vairāk
no 3.00 EUR
Uzņēmumi


Riga Islande Hotel
,


Estravel Latvia
,


Želesa
,


Radisson Blu Latvija Conference & Spa Hotel
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35728502sec.