LTAB: Limuzīni Jāņu nakts krāsā Latvijā negadījumos statistiski iekļūst visbiežāk

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (turpmāk – LTAB) statistika par pēdējiem pieciem gadiem liecina, ka procentuāli visbiežāk ceļu satiksmes negadījumos (turpmāk – CSNg) Latvijā iesaistīti baltas krāsas transportlīdzekļi – 18,12%. 17,63% gadījumu CSNg iesaistītas brūnas krāsas automašīnas, bet 17,30% gadījumu – melni spēkrati.

Vislielākais transportlīdzekļu skaits Latvijā reģistrēti pelēkā (324504), melnā (181783) un zilā (126865) krāsā. Pelēkas krāsas automašīnas CSNg iekļūst 15,8% gadījumu, bet zilas – 15,82% gadījumu. Salīdzinoši bieži CSNg iesaistīti arī dzeltenas krāsas spēkrati – 17,13%. Jāatzīmē, ka procentuāli visretāk negadījumos iekļūst zaļas (14,93%), violetas (13,94%) un vairākkrāsu (8,10%) automašīnas.

Interesanti, ka Lielbritānijas satiksmes drošības ekspertu “Road Angels” šī gada aprīlī veiktajā pētījumā par “bīstamākajām” automašīnu krāsām atzītas sarkana, brūna un melna. Izpētīts, ka 60% sarkano, 59% brūno un 57% melno automašīnu jebkad ir iekļuvušas CSNg. “Road Angels” eksperti min, ka tumšākas krāsas automašīnas, iespējams, ir grūtāk pamanāmas uz ceļiem, jo īpaši naktī, un tās arī vairāk saplūst ar apkārtējo vidi nekā citu toņu spēkrati.

Lai arī statistika liecina, ka limuzīni Jāņu nakts krāsā Latvijā statistiski biežāk iekļūst CSNg, tomēr nav pamata runāt par šīs auto krāsas īpašo bīstamību, jo atšķirība ar citu krāsu transportlīdzekļiem ir neliela. “Ja vien jūsu auto nav raibs kā bizbizmārīte, tad varbūtība iekļūt CSNg ir gandrīz vienlīdzīga visām krāsām,” norāda LTAB valdes priekšsēdētājs Jānis Abāšins, kurš vēl visiem satiksmes dalībniekiem siltus, saulainus un jautrības pilnus svētkus: “Lai ikviens transportlīdzekļa vadītājs nokļūst savā galamērķī bez sastrēgumiem un nelaimes gadījumiem!”

1997. gadā Latvijā tika ieviesta OCTA sistēma. Tiesības veikt OCTA apdrošināšanu Latvijā ir AAS “Balta”, AAS “Baltijas Apdrošināšanas Nams”, AAS “BTA Baltic Insurance Company”, “Compensa Vienna Insurance Group” ADB Latvijas filiāle, “ERGO Insurance” SE Latvijas filiāle, ADB “Gjensidige” Latvijas filiāle, “If P&C Insurance” AS Latvijas filiāle, “Swedbank P&C Insurance” AS Latvijas filiāle un «Balcia Insurance» SE.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.4680841sec.