«Moller Auto»: lietoto auto segmentā interese par arvien jaunākiem auto

Saskaņā ar auto dīlera “Moller Auto” finanšu rezultātiem Latvijā, šī gada oktobrī apgrozījums lietoto auto segmentā audzis par 87%, salīdzinot ar attiecīgo periodu pērn. Savukārt novembrī par 57%, salīdzinot ar 2022.gadu. Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā, norāda, ka aizvadītie divi mēneši šogad iezīmē uzņēmuma rekordus lietoto auto pārdošanā un nozīmīgos rādītājus skaidro ar pircēju vēlmi iegādāties arvien jaunākus lietotos auto. Piemēram, lietoto auto kategorijā līdz 7 gadus veciem auto, salīdzinot ar aizvadīto gadu, tirgus audzis par aptuveni 20%.

Kopumā ne tikai Latvijā, bet arī Baltijā ir vērojams lietoto auto segmenta stabils pieaugums, proti, “Moller Auto” apgrozījuma dati rāda, ka oktobrī pieaugums ir bijis 65%, bet novembrī – 39%, salīdzinot ar datiem šajos mēnešos pērn.

“Lietoto auto segmenta izaugsmi galvenokārt vecinājusi pircēju vēlme iegādāties arvien jaunākus mazlietotos auto. Redzam, ka šajā auto kategorijā pircēji vairāk uzticas dīleriem un sertificētiem auto pārdevējiem, kur cilvēki var būt pārliecināt par auto vēsturi, tajā skaitā nobraukuma datiem, kā arī  saņemt auto garantiju. Tāpat pircējus joprojām interesē automašīnas, kas ir aprīkotas ar daudzveidīgu papildkomplektāciju, nodrošinot komfortu, papildu drošību uz ceļa un atbalstu autovadītājam, kā arī izklaides iespējas, kas īpaši raksturīgi tieši jaunākajiem auto modeļiem. Šogad “Moller Auto” arī būtiski paplašināja lietoto auto piedāvājumu, proti, papildus “Volkswagen” un “Audi”, dīleros lielākā apjomā pieejami arī tādu zīmolu auto kā, piemēram, “Škoda” un “Volvo”,” atklāj Izīda Gerkena, “Moller Auto” uzņēmumu grupas izpilddirektore Baltijā.

Viņa papildina, ka pircēju interesi veicinājušas arī izmaiņas uzņēmumu vieglo transportlīdzekļu nodokļa (UVTN) aprēķināšanas kārtībā. Tā rezultātā biznesa klienti arvien vairāk interesējas par plug in hybrid jeb uzlādējamās hibrīda automašīnas iegādi. Piemēram, šiem auto, neskatoties uz to jaudu, mēnesī UVTN jāsedz tikai 25 eiro apmērā. Kamēr, piemēram, ja auto ir aprīkots ar iekšdedzes dzinēju, kura jauda pārsniedz 200 KW, UVTN izmaksā 140 eiro mēnesī. Reaģējot uz šim izmaiņām, arī “Moller Auto” savā sortimentā ievērojami paplašināja plug in hybrid tipa auto klāstu.

“Moller Auto” dati rāda, ka  šogad decembrī līdz šim brīdim pirktākie lietotie auto bijuši “Volkswagen Passat”, “Škoda Kodiaq” un “Volkswagen Tiguan”, savukārt novembrī un oktobrī piktākie bija “Volkswagen Tiguan”, “Volkswagen Golf” un “Volkswagen Passat”.

Prognozējot pieprasījumu mazlietoto auto tirgū 2024.gadā, I.Gerkena norāda, ka segments saglabās stabilu izaugsmi, jo pircēji Latvijā labprāt izvēlas lietotus, novērtējot tos vienlīdz augstu kā jaunas automašīnas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89248395sec.