«Volkswagen» – pieprasītākais elektroauto zīmols Latvijā

2023. gadā Volkswagen bija pieprasītākais zīmols Latvijā elektrisko automobiļu tirgū – pārdošanas apjoms salīdzinājumā ar 2022. gadu pieauga par 111%. Rezultātus veicināja ambīcijas un stratēģiskā mērķtiecība, kā arī aizvien lielāka ID. modeļu saimes popularitāte, ID.4, ID.3 un ID.Buzz modeļiem pērn ierindojoties starp pieprasītākajiem Volkswagen elektriskajiem automobiļiem Latvijā.

“Pirmais ID.3, kas tika prezentēts 2019. gadā un gadu vēlāk nonāca arī Latvijā, iemiesoja Volkswagen apņemšanos kļūt par vadošo elektromobiļu ražotāju pasaulē un Latvijā. Trīs gadu laikā šis mērķis ir sasniegts. Volkswagen panākumu pamatā ir mērķtiecīga e-mobilitātes stratēģijas īstenošana visos organizācijas līmeņos, sākot ar ražošanu un importu un beidzot ar dīleru darbību. Raugoties uz 2024. gadu, mūsu mērķis ir vēl vairāk palielināt elektrisko automobiļu tirgus daļu, stiprinot līderpozīciju visās Baltijas valstīs. Šogad, kad Volkswagen Baltijas valstīs svin zīmola 30 gadu jubileju, īpaši piedāvājumi un paplašināts ID. modeļu klāsta piedāvājums sniegs papildu priekšrocības klientiem, kuri jau ir apliecinājuši savu atbalstu, nostiprinot mūsu pozīcijas kā primārā klientu izvēle,” norāda Volkswagen zīmola vadītājs Baltijas valstīs Justas Nekrošus (Justas Nekrošius).

Lielākā tirgus daļa

2023. gadā no Latvijā kopumā pārdotajiem 1 715 elektriskajiem automobiļiem Volkswagen klientiem piegādāja 245 automašīnas, kas veidoja 14% no elektromobiļu tirgus. Pieprasītākie Volkswagen elektriskie automobiļi Latvijā 2023. gadā bija ID.4 (108 automobiļi), ID.3 (78 automobiļi) un ID.Buzz (38 automobiļi).

Salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu Volkswagen elektroauto pārdošanas apjoms Baltijas valstīs ir vairāk nekā dubultojies. 2022. gadā tikai 5% no visiem Lietuvā, Latvijā un Igaunijā pārdotajiem Volkswagen automobiļiem bija elektriski, bet 2023. gadā šis rādītājs ir pieaudzis līdz 11%. Ievērojamās izmaiņas atspoguļo mainīgo vidi, par ko arī liecina 53% pieaugums Latvijas elektroauto tirgū aizvadītajā gadā.

Lai saglabātu vadošo pozīciju elektrisko automobiļu tirgū, zīmols ne tikai tirgū prezentēs jaunus ID. saimes modeļus, bet arī atjauninās esošo modeļu tehnoloģijas. Pilnveidotais ID.4, kas ir ļoti iecienīts pilsētas apvidus automobilis, jau ir pieejams ar vēl lielāku nobraukuma distanci, kā arī uzlabotu jaudu un auto efektivitāti.

Vēl plašāks ID. saimes modeļu klāsts

Sākot ar pirmo ID.3 un beidzot ar plašo modeļu klāstu, tostarp ID.4, ID.5 apvidus automobiļiem un gaidītajiem ID.Buzz un ID.Buzz Cargo, Volkswagen MEB platforma nodrošina praktiskus un progresīvus modeļus. Latvijā jau ir pieejams jaunais ID saimes flagmanis ID.7, kas ar vienu uzlādes reizi spēj nobraukt līdz pat 621 kilometram. Drīzumā tam sekos ID.7 Tourer universālis, kā arī Polo izmēriem līdzīgais elektroauto modelis ID.2 un T-Cross elektriskais analogs – ID.2X.

Gandrīz 5 miljoni automašīnu 2023. gadā

2023. gadā Volkswagen klientiem visā pasaulē piegādāja aptuveni 4,87 miljonus automobiļu. Elektrisko automobiļu pārdošanas apjoms pieauga par 21,1%, un gada laikā klientiem tika piegādāti 394 000 jaunu pilnībā elektrisko automobiļu.

Pieprasījums pēc ID. saimes modeļiem pieauga visā pasaulē, ASV vien gada laikā pārdodot aptuveni 38 000 pilnībā elektrisko pilsētas apvidus automobiļu ID.4, bet Vācijā – 30 000. Atjauninātais un vēl modernākais ID.3 bija īpaši populārs Ķīnā, kur gada laikā tika pārdoti 75 000 elektrisko hečbeku.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


SIXT Latvija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.77494192sec.