Austrumeiropas PRO drifta čempionāts 2011 atgriežas Rīgā ar jaunu vērienu

Rīgā, Biķernieku sporta kompleksā 27. un 28. maijā notiks Austrumeiropas PRO drifta čempionāta (EEDC) 2011. gada sezonas 2. posms, kas viennozīmīgi būs šīs sezonas vērienīgākās PRO drifta sacensības Baltijā. Ievērojamu interesi par pasākumu ir izrādījuši daudz ārvalstu sportistu, kā arī Latvijas drifta līdzjutēju, kas jau kopš maija sākuma interesējas par biļešu iegādi. Īpaši šiem nepacietīgajiem skatītājiem HGK Motorsport no šodienas ir laidis tirdzniecībā pirmo tūkstoti biļešu par īpašo cenu.

Pirmo reizi EEDC posms Rīgā notika 2010. gadā, kad čempionāta organizatori HGK Motorsport komandai lūdza pārņemt citā valstī paredzētā čempionāta posma rīkošanu. Šogad Rīga EEDC kalendārā tika iekļauta kā viena no galvenajām sacensībām. Ņemot vērā pagājušā gada atsauksmes, par EEDC posmu Rīgā interesējas negaidīti liels Eiropas valstu dalībnieku skaits, kas ļauj jau šobrīd Biķernieku trasē prognozēt vēl grandiozākas cīņas kā pagājušajā gadā, kad dalībnieki cīņas karstumā aizmirsa par savu un citu dalībnieku automašīnu saudzēšanu, kā arī iznīcināja Red Bull arku.

Šogad EEDC čempionāta pirmais posms norisinājās Minskā. Tajā Latviju pārstāvēja Gatis Lapāns un EEDC čempions Kristaps Blušs. Lai arī pagājušās sezonas čempionam, startējot ar Tonija Andželo Mazda MX-8 sporta automašīnu, neizdevās pakāpties augstāk par trešo vietu, Latvijas vārds Minskā tika aizstāvēts godam – Gatis Lapāns izcīnīja uzvaru.

Vienlaikus ar EEDC čempionāta 2. posmu tiks izcīnīti arī Latvijas PRO drifta čempionāta punkti. Arī vietējie drifta meistari ziemu nav pavadījuši miegā – uz starta Biķerniekos 27. un 28. maijā ir cerība ieraudzīt nevienu vien jaunu vai tehniski pilnveidotu sporta automašīnu. Atšķirībā no pagājušā gada, kad EEDC un Latvijas čempionāta posmi sacensību laikā tika nodalīti, šogad organizatori plāno tos abus apvienot, lai sacensības padarītu daudz dinamiskākas.

EEDC čempionāta notikšana Rīgā ir iespējama ar Live Riga, www.liveriga.lv, TVA Group, Motul, Garmin, Latakko, BM Auto, TVNET, Radio 101 un LNT atbalstu. Biļetes uz EEDC čempionāta Rīgas posmu, sākot no 10. maija, var iegādāties Biļešu Serviss kasēs un Statoil degvielas uzpildes stacijās visā Latvijā.

Plašāka informācija pieejama www.hgkracing.com

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.05.2024 - 15.05.2024 Tikšanās zem abažūriem Liepājas reģiona TIB
Ar muzikālo programmu sēriju "Tikšanās zem abažūriem" koncertdārzs “Pūt vējiņi!” šovasar svinēs 60 gadu pastāvēšanas svētkus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 14.05.2024 - 18.05.2024 Muzeju nakts | Kandavā Tukuma TIC
Eiropas muzeju nakts Kandavas novadpētniecības muzejā 18.maijā no pulksten 17:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61011887sec.