Šonedēļ sākas FIA Eiropas čempionāts autokrosā

Maija pirmajā nedēļas nogalē Francijā tiks atklāta FIA Eiropas autokrosa čempionāta 2012. gada sezona. Atklāšanas posmam pieteikušies 99 sportisti, kuru vidū arī daži Latvijas sportisti. Kā ierasts, maija beigās Eiropas autokrosa čempionāts viesosies arī Latvijā – 26. un 27. maijā čempionāta 2. posms norisināsies Mūsas sporta kompleksā, Bauskā.

Pēc šobrīd pieejamās informācijas Latvijas vārdu Francijā aizstāvēs Buggy 1600 klases braucēji Māris Līcis un Ervīns Grencis. Šīs sacensības abiem latviešiem nebūs vieglas, jo sacensībām šajā klasē pieteikušies 38 sportisti no visa Eiropas kontinenta. Diemžēl Mārim un Ervīnam mūsu valsts karoga krāsas nepalīdzēs aizstāvēt Jānis Boks, kura bagijs sacensībās Smiltenē nodega ar pamatīgām liesmām.

Analizējot Francijas posma dalībnieku pieteikumu sarakstu, nākas secināt, ka ar katru gadu arvien populārākas Eiropas autokrosa čempionātā kļūst bagiju klases, savukārt salonautomobiļu klase "Touring Autocross" savā attīstībā stāv uz vietas – uz pirmā posma starta stāsies tikai trīspadsmit dalībnieki. Šis arī ir viens no iemesliem, kāpēc čempionāta Latvijas posma organizatori ir nolēmuši manīt satelītsacensību "Latvijas Nacionālā kauss" nolikumu, paredzot, ka iepriekš startējošo B600 klases bagiju vietā šogad uz starta stāsies autokrosisti ar salonautomašīnām, kuru dzinēju darba tilpums nepārsniedz 2,0 litrus. Tātad Mūsā bez trīs dažādām bagiju klasēm un jaudīgajām salonautomašīnām redzēsim arī apvienoto Nacionālo klasi, kurā atļauts startēt gan 1600, gan 2000 Super klases dalībniekiem. Šobrīd tiek prognozēts, ka šajā klasē startēs aptuveni divdesmit dalībnieki, kas nozīmē, ka cīņa būs ārkārtīgi skatāma un aizraujoša.

Mūsas sporta komplekss ir sagādājis īpašu pārsteigumu arī mūsu mazākajiem autokrosistiem – arī Beta Bagiju klases sportistiem tiks dota iespēja īpašās paraugsacensībās sevi parādīt skatītāju tūkstošiem un sajust Eiropas autokrosa gaisotni tehniskajā parkā.

Plašāku informāciju par FIA Eiropas čempionāta autokrosā 2. posmu iespējams atrast Mūsas sporta kompleksa mājas lapā www.musa.lv. Savukārt biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas Biļešu Serviss tirdzniecības vietās.

FIA Eiropas Čempionāta Autokrosā 2. posma sacensības Latvijā nebūtu iespējami bez ģenerālsponsoriem: Latvijas Mobilais Telefons un Latvijas Dzelzceļa Ritošā Sastāva Serviss.

Atbalstītājiem: Cēsu Alus, Chevrolet Amserv, Dardedze hologrāfija, Pure Chocolate, RE&RE, Canon IB Serviss, Venden, Rubbers, Vides serviss, Uzvara lauks, Latvijas Autocelu Uzturētājs, Motor Gold, Auto Duals, SOS, SISE print, FN serviss, Latvijas Maiznieks, Velokurjers un Red Bull

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.69099498sec.