TOP 7 pasaules dīvainākie ceļu satiksmes noteikumi

Apskatot ceļu satiksmes noteikumus globālā mērogā, mūsu vietējā neapmierinātība ar fotoradaru uzstādīšanu pamatīgi nobālē citās pasaules valstīs spēkā esošo, dīvaino autotransporta likumu priekšā.

Vairākās pasaules valstīs sastopami tik neiedomājami ceļu satiksmes noteikumi, kuru esamībai ir pat grūti noticēt. Piemēram, Austrālijā aizliegts vadīt automašīnu, ja jūsu roka (vai jebkura cita ķermeņa daļa) atrodas ārpus transportlīdzekļa gabarītiem.

Taču Francijā visām automašīnām, kas piedalās ceļu satiksmē, jābūt aprīkotām ar alkometru. Par tā neesamību vadītājam draud naudassods 11 eiro apmērā.

Ja plānojat apceļot pasauli pie automašīnas stūres, der iepazīties ar ceļu satiksmes noteikumu dīvainību TOP 7:

1. Taizemē vīriešiem aizliegts vadīt automašīnu, esot kailiem. Tai pat laikā nekas tāds nav minēts par daiļo dzimumu, lai gan, iespējams, šis punkts attiecas arī uz sievietēm.

2. Lai kaut kur nokļūtu ar automašīnu, sievietēm Saūda Arābijā obligāti vajadzīgs šoferis – vīrietis. Šī ir vienīgā valsts pasaulē, kur dāmām aizliegts sēsties pie auto stūres.

3. Autovadītājiem, kas nēsā brilles, Šveicē mašīnā jāved līdzi papildus briļļu pāris.

4. Kiprā pie stūres aizliegts dzert. Nē, ne tikai alkoholu, bet arī jebkādu citu šķidrumu – pat ūdeni.

5. Spānijā autovadītāji var izpelnīties naudassodu par iepirkumu somu novietošanu uz kabrioleta aizmugurējā sēdekļa. Turklāt atsevišķos reģionos atļauts stāvēt tikai pie pāra vai nepāra numuru ēkām.

6. Grieķijā pie auto stūres sēdošajiem aizliegts smēķēt.

7. ASV ceļu patruļas ekipāža var atklāt uguni uz apturētas automašīnas vadītāju, kurš bez atļaujas izkāpj no sava transportlīdzekļa vai pirmslaicīgi sagatavo dokumentus parādīšanai policistiem. Bet, piemēram, Indiānas štatā aizliegts apdzīt zirgu.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lote aicina ciemos! Atpūta Pērnavā Estravel Latvia
1 nakts 3* viesnīcā Pärnu ģimenei, brokastis un Lotes ciema apmeklējums // 2 + 1 vai 2 + 2 // | Skatīt vairāk
no 250 EUR
Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR
Ekskursiju piedāvājums. Grieķija Estravel Latvia
Lidojums no Rīgas, transfēri, 7 naktis 2-3* viesnīcās, puspansija un ekskursiju programma // Kavala - Soloniki - Janica - Meteora - Joana - Delfi - | Skatīt vairāk
no 1099 EUR
Mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki Talsu novada TIC
Apvienojoties aktīvajiem vietējiem un apkaimes iedzīvotājiem, 31. maijā pirmo reizi tiks svinēti mazbānīša stacijas VALDEMĀRPILS svētki. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.31656599sec.