Pieci pasaules reģioni, kur labāk neceļot ar automašīnu

Ja kādreiz apsvērsiet iespēju ceļot ar auto šajos pasaules reģionos, divreiz padomājiet, vai tas tiešām ir vajadzīgs – sākot ar milzīgu skaitu autozādzību DĀR un beidzot ar "skudru pūzni" Indijas ielās, šajās zemēs visticamāk labāk doties pastaigā kājām, lai cik gara tā arī nebūtu.

Johanesburga – autozādzību galvaspilsēta

Dienvidāfrikā apskatāmas Āfrikas skaistākās pludmales, baudāms burvīgs subtropu klimats un savvaļas dabas pārbagātība. Taču DĀR izceļas arī ar vienu no pasaulē augstākajiem autozādzību rādītājiem – pēc policijas informācijas, 2011. gadā šajā 50 miljonu valstī nozagtas vairāk nekā 10 000 automašīnu, puse no tām – Gautengas provincē, kur atrodas galvaspilsēta Johanesburga un Pretorija.

Situācija ir visai baismīga, tādēļ iedzīvotāji pilnīgi legāli var lietot ierīces zagļu apkarošanai, piemēram, novietot nelielus, automātiskus liesmu metējus pie automašīnām. Sastopamas arī ceļazīmes, kuras informē par autozādzību "karstajiem punktiem"; ļaudīm iesaka turēt auto durvis slēgtas pat brauciena laikā, kā arī neapstāties, lai palīdzētu it kā nelaimē nonākušiem autobraucējiem ceļmalā. Turklāt automašīnās ar ieslēgtu zilo bākuguni ne vienmēr pārvietojas likumsargi – tie var būt autozagļi.

Misisipi – rupjākā autobraucēju kultūra ASV

Misisipi štata ceļi atzīti par nedrošākajiem ASV – autobraucēji šeit visbiežāk valstī pārkāpj atļautā ātruma ierobežojumus un nelieto drošības jostas, turklāt šis ir viens no 11 ASV štatiem, kur nav aizliegta ziņu rakstīšana tālruņos, atrodoties pie auto stūres. Pēc statistikas datiem, uz katriem 100 000 Misisipi iedzīvotājiem 27 iet bojā ceļu satiksmes negadījumos.

Bolīvija – riskantākās takas pasaulē

Ceļu infrastruktūras kvalitāte Bolīvijā stipri atpaliek no, piemēram, visām Eiropas zemēm – visbiežāk sastopamas neiedomājami šauras divvirzienu taciņas bez asfalta seguma, pa kurām reizē pārvietojas ne tikai automašīnas, bet arī ēzeļu karavānas, vēršu rati, suņi, zirgi un gājēji. Kāds no vietējiem maršrutiem tiek dēvēts par "El Camino del Muerte" jeb "nāves ceļu", kas vietumis ved gar stāvām kalna nogāzēm, kuras kļūst par pēdējo pieturvietu daudziem transportlīdzekļiem – šeit bojā gājuši tūkstošiem ceļinieku. 

Pensilvānija – briežu kapsēta uz ceļiem

Katru gadu ASV tiek ziņots par vismaz vienu miljonu sadursmju ar briežiem, no kurām 100 000 notiek Pensilvānijas štatā. Izredzes, ka, ar auto šķērsojot šo štatu, ietrieksieties meža zvērā, ir 1 pret 86. Bīstamākais mēnesis ir novembris, kad briežu tēviņiem galvā vien cīņas par pretējo dzimumu. Par nedrošākajām vietām, kur visbiežāk iespējamas sadursmes ar zvēriem, brīdina ceļa zīmes, un laiks, kurā ieteicams maksimāli koncentrēt skatienu uz ceļu, ir no pulksten 6 līdz 9 vakarā.

Indija – haotiskākā satiksme

Bēdīgi slavena ar pārbāztajām ielām un neregulēto satiksmi, Indija, iespējams, ir šaušalīgākā vieta autovadītājiem. Milzīgi sastrēgumi, sešas mašīnas trīs joslu brauktuvē, absolūta ceļazīmju un horizontālo apzīmējumu ignorēšana – tā ir tikai daļa no briesmām, ar ko jāsaskaras autobraucējiem Indijā. Auto signālu trokšņi kombinējas ar govju, mopēdistu, velosipēdistu un gājēju atrašanos uz ceļiem, turklāt ārpilsētu teritorijās situācija īpaši neuzlabojas – šeit manāmi veci, izrūsējuši transportlīdzekļi, kas pārvietojas pa slikti uzturētiem ceļiem zibenīgā ātrumā. Nav retums arī tādi autovadītāji, kas nakts laikā nelieto pat tuvās gaismas vai izslēdz dzinēju, ripojot no kalna. Ja jums kaut reizi nāksies būt pie auto stūres Indijā, tā visticamāk kļūs par vienreizēju, taču biedējošu pieredzi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 30.04.2024 Maroka - Āfrikas eksotika  Estravel Latvia
Krāsu, aromātu un iespaidu pilna - eksotiskā Maroka. Piedzīvojumu ceļojums - no Kasablankas līdz Marakešai // -20% ekskursiju tūrei, rezervējot | Skatīt vairāk
no 559 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024  Jāņa Šipkēvica koncerts Valmieras TIC
3. maijā, 22:00 ielūdzam uz SHIPSEA | Jāņa Šipkēvica koncertu balsij, klavierēm un neredzamam korim. | Skatīt vairāk
25 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 30.04.2024 Pavasara brīvdienas TURCIJĀ Atlantic Travel
Pieejamās cenas, lielisks serviss, siltā jūra, grezna dabas vide - viss jums un jūsu komfortam. | Skatīt vairāk
no 425 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 30.04.2024 TUNISIJA no 295 EUR/pers!  Latvia Tours
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks SPA un talasoterapijas procedūrām, siltiem saules stariem, pastaigām un ekskursijām! | Skatīt vairāk
no 295 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.23647308sec.