Aktualizē topošo māmiņu drošību automašīnās

Pirmssvētku laikā, kad arvien vairāk tiek aktualizēts jautājums par drošību uz ceļa Inchcape motors Latvia veiktās aptaujas dati atklāj, ka 65% autovadītāju ir mainījuši savus autobraukšanas paradumus līdz ar bērniņa ienākšanu ģimenē. 15% aptaujāto ir nomainījuši savu automašīnu uz ģimenei piemērotāku, 9% izvēlas auto ar mazāku degvielas patēriņu, savukārt 25% – mainījuši tieši savus braukšanas paradumus, proti, sākuši braukt lēnāk vai atbilstošāk ceļu satiksmes noteikumiem, mainījuši savu autovadītāja kultūru tā, lai ģimene automašīnā justos drošāk.

65% no aptaujātajiem atzinuši, ka braukšanas paradumus mainījuši līdz ar ziņu par gaidāmo ģimenes pieaugumu. Tas, vai un kā tēti maina savus autovadītāja paradumus, lai paliek viņu pašu ziņā, taču nenoliedzams fakts, ka vislielākās pārmaiņas aktīvai auto vadīšanai sagaida tieši topošās māmiņas.

"Grūtniecības periodā ir svarīgi izvērtēt - kad un kā vajag topošajai māmiņai uzņemties pašai vadīt auto. Svarīgi ir apzināties, ar kādām problēmām var nākties sastapties, kā no tām izvairīties un kā bērniņa gaidīšanas laikā vispār droši pārvietoties ar auto," problemātiku Inchcape rīkotajā Auto entuziastu ģimenes dienā stāsta dūla Katrīna Puriņa

Drošas braukšanas speciālisti norāda, ka ir jāievēro vairākus drošības noteikumus. Vispirms, pārvietojoties ar automašīnu, vissvarīgākais priekšnoteikums ir pareiza drošības jostu aplikšana – jāpievērš liela vērība, lai jostas apakšējā daļa būtu zem vēdera, un nekādā gadījumā uz tā. Protams, vislabākajā gadījumā būtu izmantot speciāli paredzētās drošības jostas, kuras atbalsta grūtnieces vēderu. Otrkārt, svarīgi būtu atcerēties, ka stūrei no vēdera būtu jāatrodas ne mazāk kā 10 cm atstatumā, stāsta K.Puriņa.

Ļoti emocionālām topošajām māmiņām būtu jāizvairās no braukšanas grūtniecības periodā. Ja tomēr topošās mammas ir gatavas doties ilgstošos un ne tik ilgstošos pārbraucienos ar auto, būtu jāņem vērā daži ieteikumi: tā kā pārvietojoties ar auto nākas ilgstoši atrasties vienā pozā, ieteicams ik pa brītiņam apstāties un izkustēties; brauciena laikā ieteicams padzerties ūdeni; nebūtu ieteicams izmantot aukstu un spēcīgu kondicionieri, kā arī ilgstoši braukt ar atvērtiem logiem. Diskomfortu grūtniecēm var izraisīt arī nelīdzeni, bedraini ceļi, no kuriem būtu ieteicams izvairīties.

Gaidību laikā liela vērība braukšanai un drošībai jāpievērš arī līdzcilvēkiem. Sākot ar topošās māmiņas ģimeni, kurai jārūpējas par automašīnas tehnisko stāvokli, lai topošajai māmiņai par to nevajadzētu uztraukties, lai vienmēr būtu kāds sazvanām un pieejams nepieciešamības gadījumā. Tāpat obligāti topošajai māmiņai līdzi jābūt mātes pasei.

Ieteicams mašīnas logā ielīmēt speciālās uzlīmes, lai informētu auto satiksmes dalībniekus par grūtnieci pie stūres. Jāņem vērā, ka topošā māmiņa pie auto stūres var būt izklaidīga kas var ietekmēt braukšanas ātrumu un modrību, tāpēc ceļu satiksmes dalībniekiem jābūt iecietīgiem.

Pat vispārdrošākajām topošajām māmiņā, ir ieteicams uz dzemdību namu nebraukt pašām, jo nekad nevar zināt, cik spēcīgas būs kontrakcijas, bet palūgt, lai kāds ģimenes pārstāvis, vai taksometrs aizved uz slimnīcu.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.inchcape.lv


 


 


 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Uz Tukumu pēc literatūras! Tukuma TIC
Pagājušajā gadā Tukums tika iekļauts UNESCO radošo pilsētu tīklā kā literatūras pilsēta. Esam lepni par iegūto statusu un aicinām uz pasākumiem. | Skatīt vairāk
Latvija
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 16.05.2024 Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Uz Muzeju nakti aicina Alūksne! Alūksnes TIC
“Eiropas Muzeju nakts” ietvaros Alūksne aicina apmeklēt muzejus un ekspozīcijas, kas būs atvērti līdz pat pusnaktij! Ieeja- bez maksas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.85205483sec.