Eiropas Ford prezentē jauno Mustang

BARSELONA, Spānija, 2013. gada 5. decembris. Uzņēmums Ford Motor Company šodien atklājis jauno Ford Mustang – pirmo Mustang vēsturē, kas 50 gadu ražošanas laikā laists tirdzniecībā Eiropā.

Ford izpilddirektors Bils Fords jauno Mustang prezentēja īpašā Ford pasākumā "Uz priekšu" ("Go Further"), kurā piedalījās aptuveni 2500 žurnālisti, dīleri un darbinieki. Pasākums norisinājās Barselonā, Spānijā, vienā no sešām pilsētām četros kontinentos, kurās vienlaicīgi tika atklāts jaunais Mustang.

Jaunie Ford Mustang modeļi ar slīpo jumtu un kabrioleti nodrošinās augstas klases veiktspēju un izsmalcinātību, vienlaikus saglabājot pusgadsimtu ilgo Mustang vēsturi un globālas ikonas statusu.

"Ford Mustang iedvesmo aizrautību tā, kā neviens cits automobilis," uzsvēra Ford Globālās produktu izstrādes nodaļas viceprezidents Radžs Najars. "Mustang spēcīgais izskats, skaņa un veiktspēja uzrunā cilvēkus, pat ja viņi ar to nav braukuši. Mustang noteikti ir vairāk nekā vienkārši automobilis – tā ir Ford sirds un dvēsele."

Kopš Mustang laišanas tirdzniecībā 1964. gadā ir pārdoti vairāk nekā 9 miljoni šā modeļa automobiļu. Mustang, kas Facebook vietnē ir atzīts par tīkamāko transportlīdzekli pasaulē, tūkstošiem reižu ir bijis redzams vai pieminēts filmās, televīzijā, dziesmās un videospēlēs un ir viens no 25 jaunajiem transportlīdzekļiem, kurus Ford plāno laist tirdzniecībā Eiropā tuvāko 5 gadu laikā.

"Mustang veiktspējas ievērojamā reputācija un tā ikoniskais statuss, kas simbolizē brīvību un optimismu, izceļas pat tādās pasaules vietās, kurās automobilis nekad nav pārdots," atzīmēja Ford izpilddirektors Eiropā, Tuvajos Austrumos un Āfrikā Stīvens Odels. "Jaunais Mustang atspoguļo Ford straujo, tehnoloģiski uzlaboto un uz nākotni vērsto produktu attīstību, neaizmirstot par mantojumu, kas iedvesmojis Ford klientus vairākās paaudzēs."

Jaunais Mustang ir izstrādāts, ievērojot augstas klases veiktspēju, braukšanas dinamiku un noderību – tajā iekļauts plašs autovadītāja ērtību un autovadītāja palīgsistēmu aprīkojums.

"Jaunais Mustang ir viens no visu laiku iekārojamākajiem automobiļiem, mēs ļoti priecājamies, ka tagad autovadītājiem Eiropā varam piedāvāt iespēju izbaudīt īstu vērtību," sacīja Eiropas Ford Mārketinga, pārdošanas un pakalpojumu nodaļas viceprezidents Rolants de Vārds.

Īsts Mustang

Jaunā Ford Mustang slīpā jumta un kabrioleta modeļu dizains uzsver transportlīdzekļa raksturu, vienlaikus saglabājot visiem automobiļu pielūdzējiem Eiropā zināmos galvenos klasiskā Mustang dizaina elementus, tostarp garo dzinēja pārsegu un aizmugurējo pārsegu, kas veidoti mūsdienīgā stilā.

"Ir tikai viena iespēja atstāt pirmo iespaidu, un, ieraugot šo automobili, uzreiz ir skaidrs, ka Mustang ir spēcīgs un patiess," savu pārliecību pauda Ziemeļamerikas Ford Dizaina nodaļas vadītājs Morejs Kalums.

Ford Mustang raksturo vairāki svarīgi dizaina elementi, to vidū:

·    jumta augstums un platā stāja,

·    gludais profils ar izteikti slīpu vējstiklu un aizmugurējo stiklu,

·    trīsdimensiju aizmugurējie lukturi trīs joslās,

·    automobilim raksturīgā haizivs deguna formas priekšējā paneļa mūsdienīga interpretācija.

Ford Mustang kabrioleta īpašnieki novērtēs standartaprīkojumā iekļauto ūdensnecaurlaidīgo auduma jumtu vairākās kārtās, kas piešķir ekskluzīvu izskatu un slāpē troksni automobiļa salonā. Braucot ar nolaistu jumtu, automobilis izceļas ar vienmērīgi gludu formu.

Lielie, izteiksmīgie mērinstrumenti attēlo informāciju tieši autovadītāja priekšā plašā salonā, kura dizains līdzinās lidmašīnas pilota kabīnei, savukārt ergonomiski izvietotie slēdži un pogas nodrošina nevainojamu kontroli. Pateicoties transportlīdzekļa platumam un jaunajai aizmugures piekarei, pasažieru sēdvietas ir plašākas, bet pārdomāti izvietotajā bagāžas nodalījumā iespējams pārvadāt divas golfa somas vienlaikus.

Mustang piedzīvojums

Spēcīgu piedzīvojumu rada Ford Mustang izskats, gaitas īpašības un skanējums. Ford Mustang piedāvā nevainojamas jaudas un šasijas konfigurācijas iespējas, kas ir izstrādātas līdz tādam līmenim, lai atbilstu Eiropas autovadītāju braukšanas dinamikai.

Izslavētajam Ford 5,0 litru V8 dzinējam ar vairāk nekā 426 ZS jaudu un 529 Nm griezes momentu ir pievienojies jaunais 2,3 litru EcoBoost dzinējs, kas ievieš Mustang modelī augstākās tehnoloģijas, nodrošinot turbodzinēja jaudu kopā ar degvielas ekonomiju un zemu CO2 izmešu līmeni, ko pieprasa autobraucēji Eiropā.

"Šis EcoBoost dzinējs ar plašu, vienmērīgu griezes momenta diapazonu nodrošina tādu veiktspēju, kādu sagaida Mustang autovadītājs, gan dodoties vieglā izbraucienā, gan manevrējot pa līkumotiem ceļiem," piebilda Mustang galvenais inženieris Deivs Perikaks.

Mustang 2,3 litru EcoBoost dzinēja veiktspēju nodrošina tiešās degvielas iesmidzināšanas tehnoloģija, vārstu pacēluma laika regulēšana un turbokompresors. Mustang autovadītāju gaidīto vektspēju iespējams panākt, pateicoties ieplūdes kolektora un turbokompresora konfigurācijai, nodrošinot 309 ZS jaudu un 407 Nm griezes momentu. Autovadītājiem, kuri grib baudīt izvēles iespējas starp kontroli un komfortu, papildaprīkojumā ar automātisko transmisiju ir iekļauti ātrumpārslēgi pie stūres.

Mustang īstiem braukšanas entuziastiem

Jaunajam Ford Mustang ir jauna priekšējā un aizmugurējā piekare. Priekšpusē ir jauns perimetra balstrāmis, kas vienlaikus stiprina priekšējo konstrukciju, samazina tās svaru, tādējādi nodrošinot labāku kontroli pār stūri, kas uzlabo vadāmību, stūrēšanu un braukšanu kopumā.

Priekšējā MacPherson balstiekārta ar dubulto savienojumu atstāj vietu lielām, spēcīgām bremzēm. Gan 2,3 litru EcoBoost dzinēja, gan V8 dzinēja GT Mustang modeļos Eiropā kopā ar standartaprīkojumā pieejamajiem 19 collu diskiem tiks iekļauti augstas veiktspējas bremžu uzliku komplekti.

Aizmugurējo daļu veido jaunā aizmugurējā piekare ar vienu savienojumu. Tās forma, atsperes, amortizatori un rumbas ir īpaši uzlabotas un pielāgotas augstai veiktspējai un ir lieliski piemērotas Eiropas ceļiem un ātras braukšanas kultūrai. Jaunie aizmugurējie alumīnija šarnīri ļauj samazināt automobiļa svaru, uzlabo braukšanu un vadāmību.

Viedās tehnoloģijas

Jaunajā Mustang ir iekļauta virkne dažādu novatorisku tehnoloģiju, kas nodrošina autovadītājiem plašāku informācijas klāstu, labāku kontroli un komunikācijas iespējas, kad vien viņi to vēlas.

Gan braucot pa grants ceļiem, gan brīvdienu izbraucienos autovadītājs ar slēdžiem uz konsoles var ātri pielāgot stūres kontroli, dzinēja reakciju un transmisiju, kā arī elektroniskās trajektorijas stabilizācijas kontroles iestatījumus, izvēloties pieejamos piedziņas režīmus, lai pielāgotu Mustang atbilstoši savām vēlmēm.

Mustang dinamiku veicina Ford izstrādātā uzlabotā trajektorijas stabilizācijas kontrole, kurā iekļautas tādas funkcijas kā griezes momenta vektorēšana, kas sadala dzinēja spēku starp riteņiem, lai palīdzētu automobilim saglabāt trajektoriju. Mustang GT manuālās transmisijas iespējas piedāvā standarta ātruma uzņemšanas kontroli, kas ļauj autovadītājiem vienmēr vienmērīgi uzsākt braukšanu.

Uzlaboto autovadītāja palīgsistēmu aprīkojumā iekļauta Ford SYNC sistēma ar balss vadību un skārienekrānu, kas autovadītājiem nodrošina izklaides iespējas. Mustang vadītājiem Eiropā būs pieejama arī navigācijas sistēma ar 8 collu krāsu ekrānu un 12 skaļruņu audiosistēmu.

Mustang 50 gadu jubileja

2014. gada 17. aprīlī tiks atzīmēta 50. gadadiena kopš pirmā Ford Mustang laišanas pārdošanā. Mustang montāža turpināsies Fletrokas rūpnīcā ASV.

"Jau kopš pirmās dienas mēs zinājām – ja mēs gribam būvēt jaunu Mustang, tas ir jādara pareizi," atklāja Perikaks. "Mēs no jauna uzbūvējām Mustang, kas ir ātrs, izskatīgs, izsmalcināts un efektīvs, nezaudējot sākotnējo pievilcību, ar kuru cilvēkiem Mustang asociējas jau vairākus gadu desmitus."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
50% atlaide kurīziem 2025. gadā - Nenokavē Estravel Latvia
AGRĀ IZPĀRDOŠANA - 50%. // Iepazīstiet grieķu kultūru un salas kruīza ceļojumā ar Celestyal Cruises. 21.03., 28.03., 31.10., 07.11. un 14.11.2025. // | Skatīt vairāk
no 249 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.04.2024 - 25.05.2024 25.maijā norisināsies Lielais plosts TAKA
25. maijā Dabas parka “Daugavas loki” teritorijā norisināsies ikgadējs Vislatvijas ūdens tūristu saiets “Lielais plosts”. | Skatīt vairāk
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas Bauskā! Bauskas TIC
Izbaudi aktīvās atpūtas iespējas-dodoties pa Mēmeli, Mūsu, Lielupi ar laivām vai SUP, iegūstot labus lomus kādā no makšķerēšanas vietām vai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.05.2024 - 31.05.2024 Populārākais Itālijas pludmales kūrorts! Latvia Tours
Pludmales kūrortā ir smilšu, platas un lēzenas, jūra silta un, turklāt, nav dziļa. Brīnišķīgi attīstīta infrastruktūra ar tradicionāli sirsnīgu | Skatīt vairāk
no 487 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67779183sec.