Izvērtē velosipēdu trīs transportēšanas veidus ar automašīnu

Daudzi autotūristi vēlas savus velosipēdus izmantot arī ceļojumu galamērķos, tāpēc rodas pamatots jautājums pēc izdevīgākā varianta. Velosipēdu var transportēt uz automašīnas jumta bagāžnieka, uz automašīnas aizmugures bagāžnieka durvīm vai uz automašīnas piekabes āķa.

Velosipēda transportēšanai uz automašīnas jumta bagāžnieka ir savas priekšrocības, piemēram, lēta montēšanas sistēma, netiek aizsegta aizmugures redzamība un viegli atvērt bagāžnieka durvis. Taču ir neērta velosipēda montēšana uz bagāžnieka jumta. Arī braukšanas kvalitāte tiek būtiski ietekmēta, jo gaisa pretestība palielina degvielas patēriņu un automašīnas vadāmību. Automašīnas smaguma centrs kļūst augstāks un braukšana līkumos neierastāka, tāpēc braukšanas eksperti iesaka līkumotus ceļus braukt lēnām.

Velosipēda transportēšana uz automašīnas aizmugures bagāžnieka durvīm ļauj mazināt degvielas patēriņu, jo ir maza gaisa pretestība, taču ietekmē braukšanas kvalitāti. Jo lielāks velosipēdu svars aizmugurē, jo priekšējie riteņi līkumos vairs ''neklausa'' iepriekšējā kvalitātē. Arī bagāžnieka durvju eņģes tiek stipri noslogotas un piekļūšana pie bagāžnieka mantām ir apgrūtināta. Auto eksperti neiesaka šo velosipēdu montēšanas sistēmu izmantot nelīdzeniem auto ceļiem.

Garākiem ceļojumiem un smagākiem velosipēdiem vispiemērotākais transportēšanas veids ir automašīnas piekabes āķis. Tā montāža piedāvā zemu gaisa pretestību, labu automašīnas vadības kvalitāti un stabilitāti. Velosipēdu transportēšanas iekārtai ir jāpasūta papildus numurzīme un atkarībā no modeļa modifikācijas ir jāaprīko ar papildus (pagrieziena, bremžu) signāluguņiem. Autovadītājam ir jāpārliecinās par maksimālo smagumu, ko drīkst montēt uz piekabes āķa. Pirms došanās ceļojumā perfekti ir jāpārbauda signāluguņu darbība. Autotūristiem ir jāievēro, ka dažās ceļojuma zemēs (Itālijā, Spānijā) ir jālieto atstarotājs uz velosipēdu transportēšanas sistēmas.

Autotūristam ir stingri jāievēro, ka pirms došanās ceļā ir jāpārbauda velosipēda transportēšanas drošība, jo velosipēda pumpis, tahometrs vai slikti piestiprināts dubļu aizsargs var kļūt par lielu nelaimi citiem satiksmes dalībniekiem. Tāpēc visas nedrošas ierīces ieteicams nomontēt. Īsām ceļojuma pauzēm ir ieteicams iegādāties drošības slēdžus, kurus brauciena laikā ir jānomontē.

Raksts ir tapis sadarbībā ar  www.HawaiiExpress.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies savam sapņu ceļojumam! Latvia Tours
NORĀDI VĒLMES -> SAŅEM PIEDĀVĀJUMU ČARTERCEĻOJUMAM 30 MIN LAIKĀ MĒS PALĪDZĒSIM SAPŅIEM ĪSTENOTIES! ;) | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.05.2024 - 20.05.2024 🇬🇷 KRĒTA tikai no 243 EUR/pers.! Latvia Tours
Fantastiskas košas dabas ainavas, saules pielietas pludmales, daudzveidīga virtuve un nesteidzīgs dzīvesstils. Izbaudiet vasaras brīvdienu pilnību | Skatīt vairāk
no 243 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 22.05.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR
Piedzīvojumu, atpūtas un garšas oāze! Latvia Tours
Tās ir baltas, bezgalīgas smilšu pludmales, komfortablas viesnīcas, tūkstošgadu sena kultūra, spilgta un daudzveidīga dzīve. | Skatīt vairāk
no 325.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34920096sec.