Jaunais BMW R nineT Scrambler, kuru nesaista ierastais

Ar tiem traucās grāvējfilmu varoņi un neskaitāmi hobija klases braucēji ar tiem stājās uz starta kalnu un pludmaļu sacīkstēs: skrembleri. Ar dziļiem riepu protektoriem, paceltiem izpūtējiem, ar nedaudz palielinātiem piekares gājieniem un relaksētu sēdpozīciju skrembleri saviem pilotiem 50. un 60. gados dāvāja ne tikai daudz prieka uz līkumotiem lauku ceļiem, bet arī lieliskas iespējas bezceļā, tā paplašinot motocikla pielietojumu.

Tāpat kā pašus motociklus, arī ļaudis, kas ar tiem brauca, nesaistīja visa ierastā robežas. Viņus varēja redzēt burtiski visur: uz līkumotiem ceļiem, akmeņiem nokaisītām kalnu pārejām un – kur tas bija atļauts – pat smilšainās pludmalēs.

Arī BMW Motorrad vēsture ir cieši saistīta ar skremblera koncepciju. 1951. gadā Starptautiskajā velosipēdu un motociklu izstādē IFMA Frankfurtē tika prezentēts BMW R R 68 ar tipiski paceltu divi-vienā izplūdes sistēmu – gluži tādu pašu, kādu sacīkšu vajadzībām izmantoja BMW Motorrad leģenda Georgs "Šoršs" Meijers.

Kamēr standarta R 68 piedāvāja ar parastu izplūdes sistēmu, jau tolaik izpūtēja pacelto versiju varēja iegādāties kā BMW Motorrad ražojuma papildu aprīkojumu. Līdz pat šai dienai daži no augstā vērtē turētā pēckara klasiskā modeļa īpašniekiem vēlas tam uzstādīt īpašo skremblera stila izpūtēju.

NuBMW Motorrad prezentē jauno BMW R nineT Scrambler – motociklu, kas skrembleru ēru atdzīvina ļoti īpašā veidā. Tam piemīt viss, kas definē šo motocikla tipu, tajā mīt spilgts gars, un motocikls ir radīts faniem, kam patīk viss tīrais, tas, kas reducēts līdz pašam būtiskākajam, sakot nē kompromisiem – apvienojumā arBMW tehnoloģijām un kvalitāti.

Kopā ar R nineT Roadster BMW Scrambler paver jaunu BMW Motorrad Heritage jeb BMW Motorrad mantojuma pasaules pieredzi.

Spējīgs gaisdzeses bokseris sparīgai jaudai

Jaunajā BMW Motorrad Scrambler ir izmantots klasisks gaisa dzeses divcilindru dzinējs, kas vairāk nekā deviņas desmitgades bijis izcilas konstrukcijas, lielas griezes un unikālas skaņas paraugs.

R nineT Scrambler uzstādīts boksermotors ar 1170 cm3 darba tilpumu. Tas attīsta 81 kW (110 ZS) jaudu pie 7750 apgr./min un 116 Nm griezi pie 6000 apgr./min. Ar jaunu dzinēja vadības programmu un degvielas sistēmu, kurā izmantots oglekļa šķiedras korpuss (carbon canister), dzinējs atbilst atgāzu normatīvam EU4.

Dinamisks skremblers ar daudzpusīgu raksturu

Ar jauno Scrambler, tāpat kā ar R nineT, BMW Motorrad atsaucas motobraukšanas fanu kaislībai radoši pārveidot motociklus, lai tie atbilstu braucēju individuālajai gaumei. Potenciālo pārveidojumu spektrs sniedzas no oriģinālajiemBMW Motorrad aksesuāriem līdz detaļām un aksesuāriem, ko radījuši pārbūves daļu izgatavotāji, – lai īpašnieks spētu izveidot patiesi unikālu motociklu.

Pacelts izpūtējs skremblera stilā – izteiksmīgai skaņai

Paaugstināta izplūdes sistēma ar diviem klusinātājiem atbilst klasiskā skremblera stilam. Izplūdes sistēma novietota cieši klāt motociklam, pastiprinot iespaidu par tā nelielo platumu. Izplūdes sistēma palīdz formēt izteiksmīgu boksera balsi un vienlaikus nodrošina atbilstību jaunajai emisiju normai ECE R41-04. Liela izmēra katalītiskais konverters nodrošina vēl efektīvāku atgāzu attīrīšanu nekā iepriekš.

Tradicionāla piekare ar 19 collu priekšējo riteni un plašs potenciālo variāciju spektrs

Līdzīgi kā R nineT Roadster gadījumā, rāmja veidam ir noteicoša loma Scrambler pārveidošanas iespējās. Speciāli izstrādātais telpiskais tērauda cauruļu rāmis bokserdzinēju integrē kā nesošo elementu un sastāv no priekšējās sekcijas, kas ietver rāmja galvu, un aizmugurējās sekcijas, kurā iestrādāts piekares sviras stiprināšanas punkts.

Pasažierim paredzētais balstrāmis ir noņemams, tādējādi ar R nineT Scrambler var būt sēdvietas diviem cilvēkiem vai – īpaši stilīgam izskatam – tikai vienam pašam vadītājam. Atbilstoši motocikla aktīvās braukšanas raksturam R nineT Scrambler piekares ģeometrija ir vērsta uz stabilu vadāmību un neitrālu uzvedību līkumos vai, citiem vārdiem, domāta lielam braukšanas priekam uz līkumotiem lauku ceļiem.

Īstenā skremblera stilā priekšējā piekare īstenota, izmantojot teleskopisko dakšu ar gumijas putekļsargiem: tās gājiens ir 125 mm. Aizmugurē uzstādīta Paralever svira, kas labi pazīstama no citiem boksermodeļiem. Amortizācijas lomu pilda centrālais statnis, gājiens – 140 mm.

Jaunais BMW Scrambler ir aprīkots ar viegliem alumīnija diskiem. Tipiskā skremblera garā motociklam priekšā ir 19 collu disks, savukārt riepu izmērs ir 120/70 R19 priekšā un 170/60 R17 aizmugurē.

Ņemot vērā R nineT Scrambler dinamisko potenciālu, bremžu sistēmā priekšā izmantoti 320 mm diski, armēti bremžu vadi un 4 virzuļu suporti. Aizmugurē par efektīvu palēninājumu gādā viens 265 mm disks un 2 virzuļu peldošais suports. ABS ir standarta aprīkojums.

Īpaša ergonomika relaksētai skremblera sajūtai

Relaksēta, stāva sēdpozīcija ir viens no svarīgākajiem skremblera elementiem. Šā iemesla dēļ ergonomiskais trijstūris, ko veido stūre–sēdeklis–kāpšļi, ir pārveidots. Salīdzinājumā ar R nineT stūre ir augstāka, sēdeklis, samazinot polsterējuma biezumu, ir zemāks, bet kāpšļi novietoti nedaudz zemāk un vairāk uz priekšu, tādējādi motocikla vadītājam sniedzot relaksētāku braukšanas sajūtu.

Askētisks dizains, īpaša uzmanība pret detaļām un klasiska krāsojuma koncepcija

Vai tie būtu vieglie standarta alumīnija diski vai spieķotie riteņi, R nienT Scrambler vienmēr demonstrē autentisku stilu. Viens no motocikla radītāju mērķiem bija, cik vien iespējams, samazināt dažādu detaļu skaitu, lai veidotos patiesi askētiska āriene. Rezultātā no ikviena skatu leņķa redzams, ka BMW Motorrad Scrambler iemieso klasiska un moderna motocikla dizaina stila sajaukumu.

Apaļais priekšējais lukturis piešķir brīvības, neatkarības un rāmuma izteiksmi, savukārt analogais spidometrs pārstāv stilu, kas atspoguļo, kā klasiskie principi piemēroti BMW Scrambler izstrādē. Skatītāja acīm nepamanīta nevar palikt krāsotā, no tērauda loksnes izgatavotā 17 litru degvielas tvertne un alumīnija apdare ar iestrādātu R nineT vārdu, kas ietver ieplūdes sistēmas gaisa tvērēju motocikla labajā pusē.

BMW Motorrad Heritage pasaules pieredzes jaunais biedrs arī skaidri signalizē par augsto kvalitāti dažādās detaļās. To vidū ir kalta alumīnija stūres skavas. Tās ir apstrādātas ar stikla lodīšu strūklu un anodētas un tur no alumīnija izgatavoto stūri, kurā iestrādāts BMW Motorrad vārds.

Garenvirzienā sašaurinātais, diviem braucējiem domātais sēdeklis ir apvilkts ar vecinātu ādu Saddle Brown krāsā un arī demonstrē rūpīgu amatnieka darbu un augsto materiālu kvalitāti.

Jaunais R nineT Scrambler ir pieejams matētā metāliskajā krāsā Monolith. Motocikla klasisko, askētisko raksturu izceļ melns rāmis, piekares svira, riteņi, priekšējās dakšas putekļu sargi un dzinēja korpuss.

Jaunā BMW R nineT Scrambler pārskats:

•    askētisks dizains;

•    klasisks krāsojuma koncepts;

•    sēdeklis ar vecinātu ādu un dekoratīvi izšūtām vīlēm;

•    rūpīgs meistaru darbs ar lielu vērību pret detaļām;

•    gaisa/eļļas dzeses divcilindru bokserdzinējs ar 1170 cm3 darba tilpumu. Jauda 81 kW (110 ZS) pie 7750 apgr./min, maksimālais griezes moments 116 Nm pie 6000 apgr./min;  

•    konstrukcija, kas pieļauj pārveidojumus;

•    modulāra rāmja konstrukcija ar noņemamu pasažiera sēdekļa rāmi un citām pārveidošanas iespējām;

•    klasiska piekare ar teleskopisko dakšu priekšā un Paralever sviru aizmugurē;

•    liels 19 collu priekšējais ritenis, kā tas ir tipiski skrembleriem;

•    stāva sēdpozīcija klasiskā skremblera stilā;

•    pacelta, motociklam cieši klāt novietota izplūdes sistēma ar diviem klusinātājiem;

•    aksiāli uzstādīti 4 virzuļu bremžu suporti, armēti bremžu vadi, 320 mm bremžu diski un ABS;

•    individuāli veidoti īpašie aksesuāri labi pazīstamajā BMW Motorrad tipiski augstajā kvalitātē.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 17.05.2024 Māra Upmane-Holšteine un Aigars Apinis Valmieras TIC
19.maijā pl.16.00 aicinām uz Stāstnieku Pēcpusdienu Akustikā kopā ar mūziķi Māru Upmani-Holšteini un aktieri Aigaru Apini. | Skatīt vairāk
40 EUR
Dienvidu saule un šarms Maljorkā!  Latvia Tours
Ceļojums piemērots visiem, kas ilgojas pēc saules un siltuma, mīl neparastus dabasskatus un patīk gozēties lieliskās pludmalēs Vidusjūras krastā. | Skatīt vairāk
no 576.00 EUR
Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds Valmieras novada Tūrisma pārvalde
24. maijā plkst. 20.00 aicinām uz skaistu un sirsnīgu koncertu Mujānu biedrības namā, kurā muzicēs Igo, Ainis Zavackis un Jānis Strazds! | Skatīt vairāk
20 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 08.05.2024 - 18.05.2024 Iepazīsti dabas takas un parkus Bauskā Bauskas TIC
Iepazīsti Bauskas apkārtnes dabas takas un parkus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42840409sec.