AKCIJAS & SVĒTKI | Diena vēsturē | Advents & Ziemassvētki

5 idejas, kā pagatavot garšīgas Ziemassvētku dāvanas

Virtuvē ir tik daudz izejvielu, lai pagatavotu ne tikai svētku ēdienu sev un tuvajiem, bet arī garšīgas dāvanas – pašu rokām radīta vai vismaz radoši iesaiņota dāvana noteikti iepriecinās dāvanas saņēmēju, pārliecināta Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

“Dāvanu un svētku rotājumu pagatavošanai noteikti noderēs dažādi pārtikas produkti un svētku receptēm piemērotas būs garšvielas kā kanēļa standziņas un malts kanēlis, krustnagliņas, ingvers, safrāns, kardamons, vaniļas cukurs, piparkūku un karstvīna garšvielas, pipari, garšvielas ar pasaules garšu tā vien aicina ceļot uz Itāliju, ASV, Indiju un Japānu. Šīm garšvielām nav nepieciešamas īpašas receptes vai sastāvdaļas – jebkurš iecienīts ēdiens gūs jaunas krāsas un kļūs interesantāks. Māju pārņem brīnišķīga svētku laika smarža, ja dažādas garšvielas izmanto dažādu cepumu, kēksu, kūku, cepešu un citu gaļas, zivju ēdienu, karsto dzērienu gatavošanā vai pievieno kā akcentu dāvanām un pat to saturā. Gatavojot mājās, bieži vien tradīcijas tiek nodotas no paaudzes paaudzē, bet mūsu vērojumi liecina, ka cilvēki ir atvērti arī jaunajam, bieži vien ierastas klasikās receptes svētkos tiek aizstātas ar veselīgāku un vieglāk sagremojamu ēdienu,” pauž Paulig un Santa Maria mārketinga aktivitāšu vadītāja mazumtirdzniecībā Latvijā Inga Auziņa.

Piparkūkas un citi cepumi

Piparkūku gatavošanā var izmantot dažādas garšvielas, bet garšas līdzsvaru garantē piparkūku garšvielas – kanēļa, ingvera, krustnagliņas un kardamona maisījums. Piparkūkās pirms cepšanas var izveidot caurumiņu, gatavām iesiet lentītes un pasniegt kā dāvanu – eglīšu rotājumus. Līdzīgi var gatavot dažādus cepumus, kurus ievieto kastītē, caurspīdīgā maisiņā vai apsien ar svētku noskaņai atbilstošu lenti. Ja kolēģiem vēl pirms svētkiem izcepsiet kādu kēksu vai kūku, viņi noteikti to novērtēs! Tāpat var dāvināt stikla traukā kārtās iebērtas cepumu sastāvdaļas, lai dāvanas saņēmējs var piepildīt savu virtuvi ar Ziemassvētku gaidīšanas smaržu.

Termoss ar karsto dzērienu

Karstā dzēriena, piemēram, ābolu, smiltsērkšķu, upeņu, karstvīna  pagatavošanai var izmantot atsevišķas garšvielas vai karstvīna garšvielu, jo maisījuma sastāvā jau ir iekļautas rozīnes, ingvers, pomerances miza, kanēlis, kardamons un krustnagliņas. Savukārt kafiju var aromatizēt ar kardamonu. Šādi var uzdāvināt jau ar karsto dzērienu pildītu termosu, īpaši, ja apdāvināšana iecerēta piknikā brīvā dabā vai izbraucienā uz kalna.

Ar eksotiskām garšvielām atklāj pasauli

Iepazīstiniet savus tuvos ar kaut ko jaunu – dāvanā pievienojiet eksotiskas garšvielas, kādas, iespējams, viņi vēl nav baudījuši. Varat arī pievienot kādu recepti, piemēram, Āzijas, Indijas, Meksikas virtuves – vislabāk, ja arī pats pēc tās mājās jau esat gatavojis un esat pārliecināts, ka izdosies. Pasaulē dārgākā garšviela – safrāns tiek iegūts no ziediem, un arī šīs garšvielas saldais aromāts asociējas tieši ar Ziemassvētkiem. Pat aizrautīgi ēst gatavotāji nereti atzīst, ka ar atsevišķām garšvielām ir sarežģīti atrast vajadzīgo kombināciju – daudz autentiskāku garšu var iegūt ar garšvielu maisījumiem, ko rūpīgi attiecīgajās proporcijās un kombinācijās izstrādājuši pārtikas tehnologi. Tāpat interesanta dāvanas sastāvdaļa var būt dažādu garšvielu dzirnaviņas, lai maltītei būtu iespēja vienmēr pievienot svaigi maltus piparus, kas dod daudz izteiktāku garšu. Eksotisku garšvielu pasniegšana var būt arī kā mudinājums tālākam ceļojumam nākamajā gadā.

Dāvanas veselīgākam dzīvesveidam

Moderni ir arī pasniegt dāvanas, kas liecina, ka domājat par apdāvināmā veselību. Piemēram, tā dāvana var būt veidota no Santa Maria garšvielu maisījumu līnija bez pievienota sāls – to veido citronpipari bez pievienota sāls, Vidusjūras garšaugu maisījums bez pievienota sāls, zivju garšviela bez pievienota sāls, vistas gaļas garšviela bez pievienota sāls un maltās gaļas garšviela bez pievienota sāls. patērēsim mazāk sāls, un ēšanas prieks būs lielāks.

Svētki sākas ar smaržu

Dažādas mazas ēdamas dāvaniņas, garšvielu burciņas, akmens sāls vai piparu dzirnaviņas ar melnajiem, Tellicherri pipariem var ievietot caurspīdīgos maisiņos, piesiet vēl ar lenti kanēļa standziņu, anīsu vai tos, kā arī krustnagliņas, muskatriekstu ievietot pašā maisiņā. Iedomājieties, kāda būs svētku smarža, kad maisiņš tik atvērts! Krustnagliņām ir salda garša ar spēcīgu raksturu, tās var iespraust visapkārt apelsīnam. Tāpat garšvielas ir piemērotas, lai tās izmantotu Ziemassvētku apsveikumu kartiņu, eglītes un skuju vainagu dekorēšanai.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.534477sec.