Madonā noslēdzas Baltijas kausa biatlonā sezona, apbalvoti kopvērtējuma līderi

Ziemas Mekā Madonā, 2024. gada 9.-10. martā “Smeceres sils” trasē norisinājās šīs sezonas noslēdzošais Baltijas kausa biatlonā posms. Sacensības pulcēja 270 sportistus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Trīs vecuma grupās sezonas kopvērtējuma līderpozīcijas izdevās izcīnīt arī vietējiem sportistiem, Talsu novada sporta skolas audzēkņiem, M15 grupā – Rihardam Lozbergam, M19 grupā – Aleksim Samcēvičam, savukārt, M22 grupā dalīta pirmā vieta – Erastam Bobrovam.

Sestdien tika aizvadīta ieskaite sprintā, bet sestdien – masu startā. Šis bija arī noslēdzošais sezonas Baltijas kausa posms, pēc kura visās vecuma grupās tika apbalvoti sezonas kopvērtējuma līderi. Jaunāko dalībnieku vidū, sieviešu konkurencē, kopvērtējumā uzvaras laurus plūca somiete Elli Pīkonena, otrajā un trešajā vietā igaunietes – Liisa Heinsoo un Anni Alus. M15 grupā par kopvērtējuma līderi kļuva Talsu novada Sporta skolas audzēknis Rihards Lozbergs, otrais un trešais – Alvis Pivors un Ervīns Kūlītis.

”Reģionāli nozīmīgu sacensību organizēšana ir ļoti būtiska biatlona attīstībai Latvijā. Tā ir iespēja iegūt pirmo starptautisko sacensību pieredzi virknei jauno sportistu – tāpēc ļoti nozīmīgs ir fakts, ka Baltijas kauss biatlonā Latvijā notiek jau vairākus gadus. Arī no organizatoru viedokļa – svarīga ir pieredze, īstenojot programmu, ko pieprasa Starptautiskā biatlona federācija, lai sagatavotos arī lielāku pasākumu organizēšanai,” uzsver Kaspars Sakniņš, Latvijas Biatlona federācijas prezidents.

Gundars Upenieks, Baltijas kausa biatlonā organizators: “Aizvadītas divas sacensību dienas, kuras pulcēja, arī priekš Baltijas kausa posma, rekordlielu dalībnieku skaitu. Ir gandarījums, ka laikapstākļi ļāva šo posmu aizvadīt, un nedaudz ātrāk par PK sezonu, noslēgt arī šo reģionālo ieskaiti. Tāpat, prieku rada jauno sportistu kalve – vairākiem Talsu novada sportistiem izdevās gan labi nostartēt Madonā, gan arī uzvarēt sezonas kopvērtējumā. Tās ir labas ziņas, domājot par biatlona attīstību kopumā.”

Sezonas kopvērtējumā W17 grupā uzvaras laurus plūca trīs igauņu sportistes: Karmena Lisette Lilientāla, Karmena Noormets un Laurēna Simberga. Arī M17 grupā Baltijas kopvērtējumā uzvaras lauri igauņu sportistiem – Jonatanam Juudas, Arminam Aun, Tristanam Klimbekam.

W19 grupā sezonas līderes – trīs igauņu sportistes: Mia Mai Huika, Anna Henrieta un Anlourdees Veerpalu, savukārt M19 grupā: Aleksis Samcēvičs no Talsiem, kam uz pēdām divi igauņu sportisti – Rasmus Vainomaje, Matiass Pruus.  
Arī W22 grupā sezonas līderes, trīs igauņu sportistes – Paulīne Puusaar, Miia Heleene Utsal, Elizabete Bremann. Savukārt, M22 grupā – dalīta pirmā vieta sezonas kopvērtējumā Somijas un Latvijas sportistiem: Joonas Nelimarkkam un Erastam Bobrovam, savukārt, trešā vieta – arī somam Kallem Loukkaahuntam.

2023./2024. gada Baltijas kausa sezona uzsākās 15.-17. decembrī Imatrā, Somijā, turpinājās 19.-21. janvārī Hānjā, Igaunijā, trešais posms no 16. līdz 18. februāra norisinājās Ignalinā, Lietuvā, un ceturtais posms jeb sezonas noslēguma norisinājās marta otrajā nedēļas nogalē Madonā, “Smeceres sils” bāzē.

Ar sezonas kopvērtējuma rezultātiem iespējams iepazīties: https://my.raceresult.com/277610/, savukārt, Madonas posma rezultāti pieejami biathlonmadona.com.

Sacensības organizē Latvijas Biatlona federācija, sadarbībā ar Madonas novada pašvaldību un Starptautisko Biatlona savienību. Atbalsta: Latvijas valsts meži, RITC, Mežu sili, Sportland, Ramirent.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.04.2024 - 28.04.2024 Dubultā virdžināla skanējums Bauskas pilī! Bauskas TIC
Esi aicināts uz Bauskas pili, lai bez maksas baudītu 17. gadsimta mūzikas instrumenta, dubultā virdžināla, skanējumu. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.52582288sec.