Pirmajā Adventē: Ziemassvētku gaidīšanas pasākumi Tukumā un apkārtnē

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir lieliska iespēja atskatīties uz jau padarīto un pasapņot par to, kas katram no mums vēl lemts. Tas ir laiks, kad aizvien biežāk ienesam gaismu savās sirdīs arī caur svecītes liesmiņas klusumu. Mēs apstājamies, ļaujam mieram un gaidām ieplūst sevī. Pa vienai svecītei katru svētdienu līdz pat Ziemassvētkiem vēlam iedegt arī Jums. Šajā nedēļas nogalē degsim pirmo svecīti – veselībai.

Pirmās Adventes pasākumi baznīcās

3.decembrī Tukuma Evaņģēliski luteriskajā baznīcā pulksten 11:00 būs Tukuma pilsētas Kultūras nama skolotāju kora "Vanema" (diriģents Tālivaldis Gulbis) koncerts I Adventes Dievkalpojuma laikā. Tajā tiks izpildīta Jāņa Lūsēna koncertprogramma "Mans miers". Adrese: Brīvības Laukums 1, Tukums, Tukuma pilsēta.

Savukārt, Kandavas Evaņģēliski luteriskajā baznīcā 3. decembrī pulksten 13:00 būs vokālās grupas "Cantabile" garīgās mūzikas koncerts "Laudate". Koncertā piedalīsies: Rīgas vokālā grupa "Cantabile" (vadītājs Toms Kazimirisaņecs), Karīna Nečitailo (kokle), Andra Vilkauša (ērģeles). Adrese: Baznīcas iela 7, Kandava, Kandava pilsēta, Tukuma novads.

Ziemassvētku ieskaņas koncerti

Pirmo Adventi ir iespēja sagaidīt ar melodiski roķīgu, mājīgu un siltu atmosfēru, ar pasaules balādēm un romantiskām dziesmām, ar grupas "Laime Pilnīga" dziesmu akustiskajām versijām. Kur? Koncertvietā "IR OPEN" Smārdē 2.decembrī pulksten 19:00. Vairāk informācijas www.iropen.lv. Adrese: “Mazpūces”, Smārdes pagasts, Tukuma novads.

Arī Kandavas kultūras nams aicina uz Pirmās Adventes koncertu 3.decembrī pulksten 14:00. Biļetes cena uz šo Rīgas Pāvula Jurjāna mūzikas skolas kamermūzikas koncertu ir 3 EUR. Biļetes iegādājamas Kandavas kultūras nama kasē. Vairāk informācijas pa tālruni 63182040, www.kandava.lv . Adrese: Kandavas kultūras nams, Lielā iela 28, Kandava, Tukuma novads.

3. decembrī pulksten 13:00 Pūres Kultūras namā būs labdarības koncerts “Vēl vienu zilu cerību”. Koncertā piedalīsies Tukuma pilsētas Kultūras nama vokālais ansamblis “Punktiņi”, Pūres pamatskolas deju kolektīvs “Pūrīte”, Pūres Kultūras nama pirmsskolas vokālā grupa “Ķipars”, deju grupa “Ķipari”, mūsdienu deju grupa “Regreso”, folkloras kopa “Pūrlāde”, individuālie priekšnesumi. Adrese: “Vārpas”, Pūres kultūras nams, Pūres pagasts, Tukuma novads.

Savukārt, Cēres pamatskolas zālē 3. decembrī pulksten 16:00 būs iespēja baudīt Rīgas vācu kultūras biedrības vokāli instrumentālā ansambļa „Morgenrot” koncertu. Ieeja 1 EUR. Adrese: Cēres pamatskola, Cēre, Cēres pagasts, Tukuma novads.

Kukšu muižā 3.decembrī pulksten 14:00 būs jauno pianistu koncerts “Ziemassvētku sirds”. Koncertā piedalīsies Ingunas Grīnvaldes klavieru klases audzēkņi no Tukuma Mūzikas skolas, Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzijas, Mērsraga MMS, kā arī viesi – Elizabete Baldiņa, Katrīna Krasone un Melizanda Berga. Adrese: Kukšu muiža, Kukšas, Jaunsātu pagasts, Tukuma novads.

Egles iedegšanas svētki

Tukuma pilsētā 3.decembrī no pulksten 15:00 līdz 19:00 Brīvības laukumā, īpaši atzīmējot Tukuma 770 gadu jubileju, tiks iedegtas 3 egles. Laikā no pulksten 15.00 līdz 19.00 -Brīvības laukumā būs Ziemassvētku tirdziņš, programma bērniem ar pasaku tēliem, muzikāli pārsteigumi, Tukuma pilsētas Kultūras nama amatiermākslas kolektīvi. Pulksten 17.00 - Egles iedegšana. Bet no pulksten 17.00 līdz 19.00 - ar sirsnīgām Ziemassvētku dziesmām vakara pirmajā daļā priecēs Amanda Krauja, bet vēlāk - Rihards Jakuško un draugi. Savukārt no pulksten 17.00-19.00 Tukuma Pilsētas parkā būs iespēja satikt Ziemassvētku vecīti. Vairāk informācijas www.tukumakn.lv. Adrese: Brīvības laukums, Tukums, Tukuma pilsēta.

Kandavas pilsētas svētku eglīte tiks iedegta 1.decembrī pulksten 18:00 Kandavas promenādē. Svini svētkus kopā ar Lāci Boniju un Kaķīti Murci! Vairāk informācijas www.kandava.lv.  Adrese: Kandavas promenāde, Kandava, Tukuma novads.

3.decembrī pulksten 14:00 Engures Kultūras nama laukumā lielās egles iedegšana kopā ar sieviešu kori “Engure” un ar dažādiem Ziemassvētku tēliem. Engures tirgus laukumā paredzēts Adventes tirdziņš. Adrese: Jūras iela 85, Engure, Engures pagasts, Tukuma novads.

3. decembrī plkst. 19:00 rūķi aicinās Lapmežciema iedzīvotājus un viesus doties īstās Ziemassvētku eglītes meklēšanas ekspedīcijā, lai tās noslēgumā iedegtu gaismas rotu Lapmežciema pagasta galvenās egles zaros Lapmežciema parkā. Adrese: Lapmežciema parks, Liepu iela 2A, Lapmežciems, Tukuma novads.

Ziemassvētku egles iedegšana, rotaļas ar rūķiem, eglītes rotāšana pie Džūkstes Biedrību nama 1.decembrī pulksten 10:00. Adrese: Džūkstes Biedrību nams, Džūkstes pagasts, Tukuma novads.

3. decembrī plkst. 17.00 laukumā pretī Vānes kultūras namam svētku egles iedegšana. Adrese: Vānes kultūras nams, "Gaismiņas", Vāne, Vānes pagasts, Tukuma novads.

7. decembrī plkst. 14.00 pie Zemītes tautas nama pasākums bērniem “Svētki nāk!” un pagasta Ziemassvētku egles atklāšana. Adrese: Zemītes tautas nams, “Cerības”, Tukuma, Zemītes pagasts, Tukuma novads.

7. decembrī plkst. 17.00 laukumā pie pagasta pārvaldes Zantes pagasta lielās svētku egles iedegšana. Adrese: Zantes kultūras nams un bibliotēka, Skolas iela 6, Zantes pagasts, Tukums.

Radošās nodarbes svētku gaidās

Feina iespēja, gaidot Ziemassvētkus, ir gan "uzklāt galdiņu", gan izrotāt to, gan iepazīt dažādas tradīcijas, gan arī izstādi apskatīt! Tepat Džūkstes Pasaku muzejā 3.decembrī no plkst. 12.00, gaidot Pirmo adventi, muzejs aicina pievienoties interaktīvā nodarbībā “Galdiņ, klājies!”. Tā ir arī iespēja dalīties ar stāstiem par ģimenes tradīcijām un kopā izveidot svētku vainagu no dažādiem dabas materiāliem. Līdzi jāņem sveces, pārējie materiāli iekļauti dalības maksā. Adrese: Džūkstes Pasaku muzejs, Lanciņu skola, Džūkste, Tukuma novads.

Tumes kultūras namā 3.decembrī būs Kaligrāfijas nodarbības ar asgala spalvu. Nodarbības vadīs Dace Pētersone. Cena par abām nodarbībām (iepriekšējā bija 26.novembrī) 15 EUR. Pieteikšanās pa tālruni 29195039. Adrese: Tumes kultūras nams, Pasta iela 1A, Tume, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Īpašie Ziemassvētku piedāvājumi decembrī

No 1. līdz 23. decembrim Džūkstes Pasaku muzejs individuālajiem apmeklētājiem piedāvā Ziemassvētku radošās darbnīcas. Iespēja veidot eglīšu rotājumus un apsveikuma kartiņas no dažādiem materiāliem, iedvesmojoties no folklorista Ansa Lerha-Puškaiša pierakstītajām pasakām. Klātesošiem iespēja arī uzzināt, kā savulaik Ziemassvētkus svinēja Lancenieku skolā. Dalība: 2.00 EUR + ieejas biļete muzejā. Materiāli iekļauti cenā. Informācija un pieteikšanās vienu dienu iepriekš: 26513314, pasakumuzejs@tukumamuzejs.lv. Adrese: Džūkstes Pasaku muzejs, Lanciņu skola, Džūkste, Tukuma novads.

Jaunmoku pils Meža muzeja fejas – Ziedu feja un Koku feja – aicina skolēnu grupas baudīt ziemas priekus, piedaloties Meženīšu darbos un mācot dažādas Ziemassvētku gudrības. Bērniem būs iespēja aktīvi iesaistīties un līdzdarboties atraktīvās aktivitātēs – būs pikošanās, radošās darbnīcas, Ziemassvētku cepumu rotāšana, meža un pļavu gudrību izzināšana. Informācija un pieteikšanās pa tālruni 26187442 vai, rakstot uz e-pastu: info@jaunmokupils.lv. Adrese: Jaunmoku pils, Tumes pagasts, Tukuma novads.

Brauc uz "Kangariem" un baudi Ziemassvētku atmosfēru no 1.līdz 30.decembrim. Te var našķēties ar kārumiem, karstajiem dzērieniem, kā arī iegādāties skaistas, garšīgas un veselīgas dāvanas, našķus no ogām, augļiem, cepumus, pipparkūkas, kā arī - piedalīties loterijā. Vairāk par piedāvājumu uzzināsi, zvanot pa tālruni 29416000 un piesakot savas ģimenes, kolektīva vai grupas ciemošanos "Kangaros". Adrese: "Kangari", Cēres pagasts, Kandava, Tukuma novads.

Visa mēneša garumā ir iespēja paviesoties un rosīgi padarboties radošajā mājā “Smilgāji” Vānē. Ģimenes ar bērniem, bērnu un jauniešu grupas aicinātas pieteikties uz ūdens kliņģeru un šokolādes čiekuru kūciņas meistarklasēm. Informācija un pieteikšanās pa tālruni 26460588. Adrese: "Smilgāji", Vānes pagasts, Tukuma novads.

Baudi vakara izgaismotās, skaņu spēlēm bagātās pastaigas Šlokenbekas muižā no 3.decembra līdz pat 6.janvārim! Izgaismotās pastaigas – katru dienu no pulksten 17:00 līdz 20:00. Adrese: Šlokenbekas muižas ansamblis, Milzkalne, Tukuma novads.

Iemūžini Ziemassvētku burvību ar Jaunpils pils fotosesijas piedāvājumu! Sajūti svētku prieku un siltumu ar maģisku Ziemassvētku fotosesiju, neatkarīgi no tā, vai meklē ģimenes portretu, omulīgu pāra fotografēšanu vai burvīgus kadrus ar saviem mazajiem. Jaunpils pils Ziemassvētku fotosesijas piedāvājumā ir gan klasiskais variants, gan ekskluzīvais piedāvājums un arī praktiskais piedāvājums. Par visu sīkāk uzzināsi, rakstot uz marketings@jaunpilspils.lv, vai zvanot uz 29320314! Adrese: Jaunpils pils, Baznīcas iela, Jaunpils, Tukuma novads.

Citi pasākumi nedēļas nogalē

Lapmežciema tautas namā 30.novembrī pulksten 18:30 būs Lapmežciema bibliotēkas dzejas vakars kopā ar grāmatas "Tik daudz, ko teikt" autori Lindu Tīmani. Par muzikālo pavadījumu parūpēsies Kaspars Tīmanis un Normunds Jakušonoks. Ieeja bezmaksas. Adrese: Lapmežciema tautas nams, Liepu iela 2A, Lapmežciems, Lapmežciema pagasts, Tukuma novads.

1.decembrī Disco Mojito tev kokteiļus lies nePROFESIONĀLS bārmenis, kurš piedāvās izvēlēties īpašos kokteiļus: starteris, kurbulis vai izpūtējs. Ierašanās ar dāvanām. Savukārt, 2.decembrī Disco Mojito aicina uz Latino Mūzikas vakaru kopā ar DJ Ingus Viklis. Adrese: Disco Mojito, Šēseles iela 1, Tukums, Tukuma pilsēta.

Humorkoncerts Engures kultūras namā! Uz Engurei būs atceļojušas “ASTRĀLĀS RECEPTES” - 1. decembrī pulksten 20:00. Pasākums būs pie galdiņiem, darbosies bufete “Apsīte”. Biļešu cenas 10-20 EUR. Biļetes iegādājamas Engures kultūras namā. Adrese: Engures kultūras nams, Jūras iela 85, Engure, Tukuma novads.

Rīgas Vācu skolas un Kandavas Deju skolas sadraudzības koncertu "Deja Dejā" aicināts apmeklēt ikviens 2.decembrī Kandavas kultūras namā pulksten 12:00. Ieeja 3 EUR. Vairāk informācijas www.kandava.lv. Adrese: Kandavas kultūras nams, Lielā iela 28, Kandava.

Džeza mūzikas programma. Ceļojums Vecajā Pasaulē. Sentiments un nostaļģija. Divdesmitā gadsimta melodiju izlase. To visu būs iespēja piedzīvot 2.decembrī pulksten 19:00 Kalnmuižas pilī. Biļetes cena 25 EUR. Galdiņu rezervācija pa tālruni 26699033. Adrese: Kalnmuižas pils, Kandava, Tukuma novads.

Ceturtajā akustisko koncertu ciklā pavasarī, kas nu jau kļuvuši par grupas “The Sound Poets” tradīciju, mūziķiem tik sirsnīgi gājis, ka nolemts iesākto turpināt un apciemot vēl vairākas koncertvietās. 2.decembrī pulksten 16:00 "The Sound Poets" būs Slampes Kultūras pilī! Biļešu cenas 15 - 30 EUR. Biļetes iegādājamas Biļešu paradīzes kasēs vai internetā www.bilesuparadize.lv. Adrese: Slampes Kultūras pils, Slampe, Slampes pagasts, Tukuma novads.

Kandavas vīna nams 2.decembrī pulksten 18:00 aicina uz Ceļojumu stāstu vakaru, kas sapņos aizvedīs tevi uz eksotisko Persijas jūras līci! Ieeja bezmaksas. Galdiņu rezervācija pa tālruni 26714894. Adrese: Kandavas vīna nams, Ūdens iela 2, Kandava, Tukuma novads.

2.decembrī Pūres kultūras namā ar sadraudzības koncertu tiks svinēta sieviešu kora "Abava" 30 gadu jubileja. Ieeja koncertā bezmaksas. Adrese: “Vārpas”, Pūres kultūras nams, Pūres pagasts, Tukuma novads.

Irlavas kultūras namā 2.decembrī pulksten 17:00 būs skatāma Zemītes amatierteātra izrāde “Vispirms nokaunēties”. Ieeja 3 EUR. Adrese: “Svēteļi”, Irlava, Irlavas pagasts, Tukuma novads.

3.decembrī pulksten 15:30 Zentenes kultūras namā Lielplatones amatierteātra izrāde “Bīstami – sieva!”. Biļetes cena 3 EUR. Adrese: "Gobas" Sēmes pagasts, Tukuma novads, Tukums.

Lai katrā mājā ienāk svecīšu gaišums un piparkūku smarža!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75509596sec.