Jūlija beigās Aizkalnes pagasta svētki

30. jūlijā plkst. 12.00 Raiņa muzeja “Jasmuiža” dārzā (Preiļu novada Aizkalnē) lielus un mazus apmeklētājus gaidīsim uz bērnu rītu ar BINGU UN SULLU. Darbosies arī piepūšamās atrakcijas (bez maksas).

Plkst. 15.00 aicinām uz Rožu dārza svētkiem. Pasākuma apmeklētājiem būs iespēja baudīt aktiera un mūziķa Jura Hirša akustisko koncertu.

Popularizējot gadsimtiem senās rožu audzēšanas tradīcijas, rožu speciālistes Aira Gribonika-Upeniece un Ināra Ivanova (agronome, dārzkopības speciāliste, pieredzējusi rožu audzētāja) iepazīstinās ar dažādām rožu šķirnēm, dalīsies pieredzē par to stādīšanu, audzēšanu un kopšanu, potēšanu, kā arī nodemonstrēs, kā pareizi iestādīt rozes stādu.

Dārza svētku apmeklētāji varēs piedalīties arī dažādās meistardarbnīcās. Bitenieki no Pelēču pagasta Ilze Platace un Guntis Skuķis piedāvās izliet savu vaska sveci. Mākslinieces un amatnieces Anitas Puncules vadībā būs iespēja darināt rožu ziepes. Savukārt hobija kūku cepējas Solvitas Kleinartes vadībā jaunākie pasākuma apmeklētāji varēs izveidot saldās mastikas rozītes.

Pasākuma laikā būs skatāma arī vietējo iedzīvotāju audzēto rožu izstāde, varēs iegādāties rožu stādus, kā arī uzdāvināt rozi muzeja dārzam.

Darbosies Preiļu pludmales kafejnīca “Pampūkas” ar īpašo rožu svētku garšas piedāvājumu.

Pasākumos ieeja bez maksas.

Ieeja muzejā par īpašo svētku cenu: 1,00 EUR

Pasākumus rīko: Preiļu novada Kultūras un tūrisma pārvalde, biedrība „Sabiedriskais centrs Aizkalne”, Raiņa muzejs Jasmuiža un Aizkalnes pagasta pārvalde.

“Rožu dārza svētkus” atbalsta Viduslatgales pārnovadu fonds un Preiļu novada dome.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.98762083sec.