Svētupes muižā norisināsies Amatnieku un mājražotāju tirgus, notiks Ģimenes dienas svinības

Šajā nedēļas nogalē, 2023. gada 17.jūnijā, Svētupes muižas kompleksā norisināsies Amatnieku un mājražotāju tirgus vasaras saulgriežu noskaņās. Ikvienam apmeklētājam būs iespēja iepazīties ar amatnieku un vietējo ražotāju piedāvājumu, un iegādāties skaistus, noderīgus, no dabīgiem materiāliem veidotus sadzīves priekšmetus, rotas un apģērbu, kā arī mājražotāju pārtikas produktus Līgo svētku galdam. Vienlaikus Svētupes muižas kompleksā notiks Ģimenes dienas svinības, piedāvājot plašu izklaides programmu un radošās darbnīcas bērniem. Savukārt vakarā iespējams rezervēt trīs kārtu gardēžu maltīti Svētupes muižas pop-up restorānā, ko sarūpējis muižas šefpavārs Arnis Grantiņš, vienlaikus baudot mūzikālu programmu no čellistes Sarmas Gabrēnas.

“Jau šajās brīvdienās Svētupes muižas mūros atgriežas senās tradīcijas, kad muiža kalpoja kā novada iedzīvotāju pulcēšanās vieta, kur satikt radus un draugus, sarūpēt praktiskas un noderīgas lietas no vietējiem ražotājiem, kā arī ļauties dažādām izklaidēm. Svētupes muižas kompleksa brīvdienu programma ir ļoti daudzveidīga un gaidīts ir gan liels, gan mazs apmeklētājs. Nākotnē muižas teritorijā plānots piedāvāt daudzveidīgas atpūtas un izklaides iespējas, kur baudīt mūziku, kino, kulināriju un apmeklēt amatnieku tirdziņus vai organizēt pašiem privātus pasākumus,” atklāj Aldis Gusarovs, Svētupes muižas kompleksa attīstības daļas vadītājs.

Sestdien, 17.jūnijā, Svētupes muižas kompleksā no pl.12:00 līdz 16:00 norisināsies Amatnieku un mājražotāju tirgus, kas pulcēs dažādu amatu meistarus un mājražotājus, piedāvājot plašu klāstu pašu ražotās produkcijas. Ikvienam apmeklētājam būs iespējams iegādāties dažādas praktiskas un noderīgas lietas ikdienai un svētkiem – senlatviešu rotas, apģērbu, rožu stādus, ogu vīnu, kazas siera saldējumu, dažādu veidu mājas kūpinājumus, medu, maizi un citus Latvijā ražotus gardumus. Ik katrs varēs sagatavoties Līgo svētkiem, iegādājoties vietējo ražotāju gatavotu mielastu Līgo un Jāņu svētku galdam.

Tāpat 17.jūnijā Svētupes muižas kompleksā norisināsies Ģimenes dienas svinības, kas iepriekš laika apstākļu dēļ tika pārcelts. Ģimenes dienas ietvaros paredzētas daudzveidīgas izklaides kopā ar Aldi Riekstiņu, jautras spēles, aizraujošas stafetes un mīklu minēšana, kā arī seju apgleznošana, hennas tetovējumi, mini zoo un zirgu izjādes muižas parkā. Pēcpusdienā paredzēts Atom Art latviešu multfilmas kinoseanss un popkorns, bet kopā ar fotogrāfi Kristīni Krūmiņu ikvienam būs pieejams īpašs fotostūrītis ģimenes kopbildei.

Savukārt 17.jūnija vakarā pl. 19:00 visi interesenti aicināti uz Svētupes muižas pop-up resorāna trīs kārtu vakariņu maltīti, ko piedāvā muižas šefpavārs Arnis Grantiņš, vienlaikus baudot piesātinātu muzikālu priekšnesumu no čellistes, eksperimentālās mūzikas izpildītājas Sarmas Gabrēnas. Mūziķe savu īpatnējo balss skanējumu meklē improvizācijas ceļā, nebaidoties nojaukt robežas starp sev jau zināmo un vēl neatklāto. Rada atmosfērisku, plūstošu, no dabas iedvesmotu skaņu spēli.

Papildus tam svētdien, 18.jūnijā, Svētupes muižas kompleksā ikvienam ir iespējams rezervēt vietu svētdienas gardēžu vēlajām brokastīm jeb brunch.

Svētupes muižas komplekss piedāvā plašas atpūtas iespējas laiskai nedēļas nogalei, piedaloties dažādās sportiskās un radošās izklaidēs lieliem un maziem, baudot koncertu un kino kultūras programmu, kā arī dodoties mierpilnā pastaigā vai velo braucienā līdz jūras piekrastei, kas ir netālu no muižas. Svētupes muižas kompleksā pieejama arī velo noma.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 30.04.2024 Īpašs piedāvājums ģimenēm  Gulbenes novada TIC
Izglītojošais un interaktīvais centrs “Dzelzceļš un Tvaiks” Gulbenē iepriecinās apmeklētājus, dāvājot iespēju piedalīties brīnišķīgā | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.40395498sec.