Ukrainas pilsoņi pa sauszemes ceļiem ieceļot Krievijā no Eiropas Savienības valstīm varēs tikai caur robežkontroles punktu «Vientuļi»

2023. gada oktobra otrajā nedēļā Balvu novada domes priekšsēdētājs vairākkārt sasauca Balvu sadarbības teritorijas civilās aizsardzības komisijas sēdes, kurās detalizēti tika izrunāts par drošības pasākumiem, drošības struktūru, atbildības jomām un rīcībām atbilstoši to kompetencēm Vientuļu robežkontroles punktu (RKP) tuvumā.

Ņemot vērā, ka Krievijas Federācija ir pieņēmusi lēmumu, ka Ukrainas civiliedzīvotāji, kuri vēlēsies iebraukt Krievijā, no 2023. gada 16.oktobra varēs to izdarīt tikai šķērsojot Vientuļu RKP vai arī ielidojot Šeremetjevas starptautiskajā lidostā, tas var radīt situāciju, ka uz robežas Vientuļu RKP var pulcēties liels Ukrainas civiliedzīvotāju skaits, jo Ukrainas civiliedzīvotāji vairs nevarēs ieceļot Krievijā, šķērsojot Somijas, Igaunijas vai arī kādu citu Latvijas RKP. Sakarā ar to tiek plānots izsludināt ārkārtas situāciju Balvu, Alūksnes un Ludzas novados. Sabiedriskās kartības nodrošināšanai tiks piesaistīti papildus Valsts robežsardzes, Valsts un pašvaldības policijas, kā arī, ja būs nepieciešams, Zemessardzes spēki. Uz autoceļa Viļaka – Vientuļi tiek plānots izveidot priekšposteni, lai reģistrētu iedzīvotāju rindu. Tāpat tiek plānots iedzīvotāju plūsmu sadalīt divās daļās, atdalot automašīnu plūsmu no kājāmgājēju plūsmas.

Laika apstākļi paliek vēsāki, tāpēc arī pie Vientuļu RKP tiek plānots izveidot īslaicīgās civiliedzīvotāju uzturēšanas punktu. Ja uz robežas veidosies situācija, uz tās esot lielam Ukrainas civiliedzīvotāju skaitam, kājāmgājēji tiks novirzīti uz iepriekš sagatavotiem ilglaicīgas uzturēšanas punktiem Vecumu pagastā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.91017509sec.