LATVIJA | Bauska

Rundāles pils muzejs aicina uz gobelēniem veltītu senioru trešdienu

Trešdien, 2023. gada 2. augustā, plkst. 11.30 Rundāles pils muzejā notiks senioru trešdienas pasākums, kurā būs iespēja izglītības kuratores vadībā iepazīt starptautisko izstādi “Ziedošie gobelēni”, iedziļinoties gobelēnu tapšanā un attēlotajos sižetos, kā arī uzzināt vairāk par Francijas Nacionālo mēbeļu fondu, kura glabātie gobelēni šobrīd apskatāmi Rundāles pilī. Neiztrūks arī iespējas redzēto apspriest pie kafijas tases.

Starptautiskajā izstādē “Ziedošie gobelēni” no Francijas Nacionālā mēbeļu fonda Gobelēnu, Bovē, Savonrī manufaktūru kolekcijām izstādīti 15 dārza tēmai veltīti gobelēni, kas tapuši Gobelēnu, Bovē un Obisonas manufaktūrās no 16. gadsimta sākuma līdz 20. gadsimta vidum.

Jau izsenis gobelēni bijuši bagātības, izsmalcinātas gaumes un vienlaikus praktiskuma apliecinājums. Kopš viduslaikiem tos izmantoja, lai ar krāsainiem akcentiem atdzīvinātu mūra sienas, radītu siltuma sajūtu telpā un slāpētu trokšņus. Gobelēnu tapšanas process bija ilgs un sarežģīts, to vērtību noteica gan izmantotā materiāla – vilnas, zīda, brokāta diegu – kvalitāte, gan tonālo nianšu daudzums.

Lai apmeklētu senioru trešdienu, lūdzam pieteikties, rakstot uz e-pastu pr@rundale.net vai zvanot pa tālruni 25421366. Biļete uz pasākumu jāiegādājas Rundāles pils kasēs pirms pasākuma. Pasākuma dalībnieki var izvēlēties, vai iegādāties tikai pasākuma biļeti (2 EUR) vai kombinēto pils ieejas biļeti (5 EUR), kas ļaus gan apmeklēt pasākumu, gan apskatīt visu pils pamatekspozīciju.

“Ziedošie gobelēni” ir satelītizstāde Latvijas Nacionālā mākslas muzeja organizētajai 7. Rīgas Starptautiskajai tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennālei “QUO VADIS?”. Izstāde Rundāles pils Lielajā galerijā un Mazajā galerijā būs apskatāma līdz 17. septembrim.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Latvija
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.36331415sec.