LATVIJA | Bauska

Rundāles pils muzejs Zinību dienā aicina uz ģimenes pēcpusdienu

2023. gada 1. septembrī plkst. 14.30 Rundāles pils muzejs aicina ģimenes ar bērniem uz starptautiskajai izstādei “Ziedošie gobelēni” veltītu pēcpusdienu, kurā bērni varēs pētīt senus franču gobelēnus un izmēģināt vienu no aušanas tehnikām, darinot Zinību dienas pūcīti.

Digitālās spēles pavadonis – austs papagailis – aicinās vērīgāk ieskatīties gobelēnos, meklējot tajos attēlotos dzīvniekus, putnus un augus, mācoties tos atpazīt un saprast to nozīmi. Pēc spēles radošajā darbnīcā būs iespēja meistarot Zinību dienas pūcīti, apgūstot aušanas pamatiemaņas.

Tā kā vietu skaits grupā ir ierobežots, iepriekšēja pieteikšanās ir obligāta. Lai pieteiktos, jāraksta uz e-pastu pr@rundale.net. Dalības maksa ģimenei – 5 EUR.

Septembrī izstādē “Ziedošie gobelēni”, kas apskatāma vēl tikai līdz 17. septembrim, plānoti arī citi pasākumi – 6. septembrī (no plkst. 11.30) būs senioru trešdiena ar ekskursiju izstādē un kafijas pauzi, bet 16. septembrī plkst. 14.00 ekskursiju izstādē vadīs Rundāles pils muzeja direktore Laura Lūse. Uz visiem pasākumiem jāpiesakās iepriekš.

Starptautiskajā izstādē “Ziedošie gobelēni” no Francijas Nacionālā mēbeļu fonda Gobelēnu, Bovē, Savonrī manufaktūru kolekcijām apskatāmi 15 dārza tēmai veltīti gobelēni, kas tapuši Gobelēnu, Bovē un Obisonas manufaktūrā no 16. gadsimta sākuma līdz 20. gadsimta vidum.

“Ziedošie gobelēni” ir satelītizstāde Latvijas Nacionālā mākslas muzeja organizētajai 7. Rīgas Starptautiskajai tekstilmākslas un šķiedras mākslas triennālei “QUO VADIS?”. Izstāde izvietota Rundāles pils Lielajā galerijā un Mazajā galerijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.05.2024 - 10.05.2024 Baudi Raxtu Raxti spēka dziesmas Bauskas TIC
Iepazīsti koncertprogramma "Spēka dziesmas" Mazmežotnes muižā! | Skatīt vairāk
Latvija
Mūsdienu Latvijas garšas. Gardēžu pasākums Viesistaba
Visas vasaras garumā, katru trešdienu gardēžu pasākumi angļu valodā. Gatavo kopā ar šefpavāru Mūsdienu Latvijas garšas. Gan individuāliem viesiem, | Skatīt vairāk
79 EUR
Kandavas Retro auto  - pavisam drīz!  Tukuma TIC
14 vietīgs Kandavas Retro auto, kurš vedīs jūs iepazīt Kandavas šarmantās un vēsturiskākās vietas. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.04.2024 - 11.05.2024 Ekskursija-pārgājiens Līgatnē! Cēsu TIC
Dodies izzinošā ekskursijā - pārgājienā pa pilsētas centra alām kopā ar Ansi Opmani, kas ir viens no Dabas retumu krātuves dibinātājiem! | Skatīt vairāk
6 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9299438sec.