LATVIJA | Bauska

Bauskas novads: Tūrisma apritē iesaistījušies jauni objekti

2023. gada vasara ir bijusi gana ražīga jaunu objektu iekļaušanai tūrisma apritē. Pēc remonta darbiem un dažādu projektu realizēšanas durvis apmeklētājiem vērusi Svitenes muiža. Iepriekš piesakot, gida pavadībā ir iespējams iepazīties ar pils vēsturi, noskatīties 3D video filmu, nofotografēties īpaši iekārtotā foto stūrī.   

Netālu no pils, Svitenes pagasta pārvaldes telpās,  iesakām apmeklēt arī Svitenes gleznu galeriju. Te iespējams apskatīt gleznas, kuras  radītas dažādos mākslinieku simpozijos un plenēros, kas vairāku gadu garumā norisinājušies Svitenes muižā.

Rundāles pagasta pārvalde sadarbībā ar Tūrisma informācijas centru uz vienas no Bērsteles muižas parka ēkas logu ailēm, izvietojusi informatīvas planšetes par muižas vēsturi, tādejādi iekļaujot šo objektu tūrisma apritē.  

Augusta sākumā Skaistkalnes magazīnas klētī izvietota interaktīva un izglītojoša ekspozīcija, kura izceļ Skaistkalnes unikalitāti un izglīto par te notiekošajiem ģeoloģiskiem un ģeomorfoloģiskiem procesiem.

Nelielas pārvērtības veiktas arī Bauskas rātsnama ekspozīcijā “Sver un mēri Bauskā” , kuras īpaši patiks ģimenēm ar bērniem un skolēniem, piedāvājot interaktīvu darbošanos ar svariem un izrādot 17.gs. pilsētnieces tērpu.

Bauskas novads ir ražotājiem bagāts, tāpēc tūrisma apritē iesaistījušies arī  vairāki šīs nozares pārstāvji. Bioloģiskajā saimniecībā “Lonnija”, kura audzē un pārstrādē upenes, (vasaras sezonā) iespējams uzzināt stāstu par saimniecību, upeņu vērtīgajām īpašībām,  nodegustēt un iegādāties produkciju.  

Arī vīna darītava “Kaucis Creek Winery” piedāvā interesentiem iepazīties ar vīnogu audzēšanas un vīna ražošanas niansēm, vīna degustāciju un produktu iegādi.

Ar īpašu pasākumu,  Likvertenos, atklāta Sviesta Karameles Māja, kura piedāvā piedalīties sviesta karameles meistarklasē un uzzināt par cukura ietekmi uz organismu.

Attīstās arī ēdināšanas pakalpojumu piedāvājums, tā vasaras vidū Bauskā, durvis vēra “Sofi Cafe Bauska”, kur iespējams ieturēt maltīti ne tikai mājīgi iekārtotās iekštelpās, bet arī plašā āra terasē  

Bauskas novada Tūrisma informācijas centrs aicina novada iedzīvotājus, kuri plāno uzsākt tūrisma uzņēmējdarbību, vai jau piedāvā nakšņošanas vai citus tūrisma pakalpojumus un vēl nav tūrisma datubāzē,  uz individuālajām konsultācijām (Tūrisma informācijas centrā Bauskā vai Vecumniekos) par nosacījumiem, kuri jāaizpilda, lai objekts tiktu iekļauts tūrisma apritē, tīmekļvietnē www.visit.bauska.lv un tūrisma brošūrās.

Ar objekta iekļaušanu novada tūrisma datubāzē var iepazīties arī šajā saitē: https://www.visit.bauska.lv/lv/profesionala-informacija/pieteikties-visitbauska-datubazei-/

Sīkāka informācija par jaunajiem objektiem atrodama šajā saitē: https://www.visit.bauska.lv/lv/aktualitates/jaunumi/turisma-aprite-iesaistijusies-jauni-objekti/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 01.05.2024 Rīko konferences un seminārus Bauskā! Bauskas TIC
Iepazīsties ar Bauskas novada konferenču un semināra telpu piedāvājumu! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.04.2024 - 30.04.2024 Svini kāzas Jaunpils pilī!  Tukuma TIC
Jaunpils pils ir lieliska vieta kāzu svinēšanai. Senie pils mūri un brīnišķīgā apkārtne padarīs jums tik svarīgos brīžus patiešām | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.4247458sec.