LATVIJA | Bauska

Rundāles pils muzejā notiks starptautiska konference par vēsturiskajiem dārziem un teritorijām

Ceturtdien, 2023.gada 14. septembrī, Rundāles pils muzejā notiks starptautiska konference “Vēsturisko dārzu un teritoriju pārvaldība un uzturēšana”, kurā piļu un muzeju pārstāvji no Baltijas jūras reģiona valstīm apspriedīs jautājumus, kas saistīti ar dārzu un teritoriju vēsturi, to atjaunošanu un uzturēšanu, kā arī tūristu piesaisti un sabiedrības iesaisti.

Konferences mērķis ir rosināt plašāku diskusiju par kultūrainavu, pievēršot uzmanību ne tikai būvmantojumam, bet arī apkārtējai videi, uzlūkojot to visu kā vienotu veselumu.

Pasākumā būs iespēja dzirdēt vairākus vietējos pieredzes stāstus par vēsturisko dārzu izveidi un atjaunošanu, kā arī uzzināt vairāk par Louhisāri muižas dārzu izveidi Somijā. Šīs muiža ir daļa no Somijas Nacionālā muzeja, un augļu un garšaugu dārzi pie tās tika ierīkoti 2016. gadā, iedvesmojoties no somu botāniķa Pēra Kalma (Pehr Calm) lekcijām 18. gadsimta otrajā pusē. Konferencē muižas pārvaldnieks Jouni Marjameki dalīsies arī ar apmeklētāju atsauksmēm un iezīmēs ieguvumus un problēmas, kas saistītas ar dārzu uzturēšanu.

Kopējā referātu klāstā izceļas Gdaņskas muzeja speciālista, vēsturnieka Andžeja Hojas mutvārdu vēstures pētījums par Visloujsces (Wisłoujście/Weichselmünde) kopienu 20. gadsimtā. Šī kopiena no viduslaikiem līdz 20. gadsimta 70. gadiem pastāvējusi nelielā teritorijā pie Visloujsces cietokšņa, kas Gdaņskas vēsturē ilgus gadsimtus bijis militāri svarīgs. Vēsturnieks dokumentējis kopienas locekļu atmiņas par tās dzīvi “cietokšņa ēnā”, iezīmējot konferencē arī nemateriālā kultūras mantojuma lomu.

Konference Rundāles pils muzejam vienlaikus ir iespēja iepazīstināt plašāku ārvalstu speciālistu loku ar Rundāles pils dārzu – gan referāta formā, pievēršoties Rundāles pils dārza atjaunošanai un tās nozīmei, gan iepazīstinot ar dārzu klātienē.

Konferenci varēs vērot tiešraidē Rundāles pils muzeja Facebook lapā. Pasākums notiks angļu valodā, pēc pasākuma būs pieejams ieraksts arī latviešu valodā.

Konference norit ar Eiropas Savienības finansiālu atbalstu projekta “Heritage.lv” Nr. LVIII 060 ietvaros. Par tās saturu pilnībā atbild Rundāles pils muzejs, un tas var neatspoguļot Eiropas Savienības viedokli. Konferences norisi atbalsta Baltijas jūras piļu un muzeju asociācija un Bauskas novada pašvaldība.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.04.2024 - 08.05.2024 Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 04.05.2024 Golfa diena Madonā Madonas TIC
Pļavu golfa laukums "Kalnozoli" atklāj jauno sezonu ar Vislatvijas golfa dienu. | Skatīt vairāk
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.22934008sec.