LATVIJA | Bauska

Ukrainas cilvēku sapņi un cerības dāņu fotogrāfa izstādē «Nākotnes balsis»

2023. gada 28. septembrī Bauskā un 29. septembrī Pilsrundālē tiks atklāta dāņu fotogrāfa Martina Taulova (Martin Thaulow) fotoizstāde “Nākotnes balsis”, kas stāsta par ukraiņu sapņiem un cerībām, spītējot neskaidrai nākotnei.

“Miers reiz iestāsies. Mēs uztaisīsim labu tēju, nopirksim lielu, gardu kūku, un mēs atkal būsim mājās… Un vienīgās ziņas, ko mēs dzirdēsim, būs par Ķīnā tikko piedzimušo pandu, kāda dzimšanas dienu vai plānotajām kāzām… un vairs ne vārda par karu,” saka viena no izstādē portretētajām sievietēm, 21 gadu vecā Nastja.

Kopš kara sākuma Ukrainā fotogrāfs ir iemūžinājis un intervējis ukraiņus viņu dzimtenē, Polijā, Latvijā un Dānijā. Izstādēs būs apskatāmi lielformāta portreti ar QR kodiem, kas aizvedīs uz Martina Taulova uzturēto vietni www.refugee.today, kur būs atrodams katra fotografētā cilvēka stāsts.

Izstādes vēsta par ukraiņu spēju saglabāt cerības un sapņus, neskatoties uz neskaidro nākotni. Kad karš beidzot beigsies, gaidāmi sarežģīti laiki, bet spēks slēpjas jauniešos, izstādes pieteikumā raksta tās autors. Viens no pirmajiem triecieniem, ko kara dēļ piedzīvoja Ukrainas jaunieši, bija ikdienas dzīves, izglītības un attīstības iespēju zaudēšana. Neraugoties uz dziļām sāpēm, ko viņiem sagādā personīgie un valstiskie zaudējumi, kas pastiprina trauksmi, viņiem piemīt arī liela izturība, kas stiprina viņu cerības, atklāj izstādes autors.

Izstādē varēs redzēt arī dažus no ukraiņiem, kas tagad dzīvo Latvijā, un iepazīties ar viņu personīgajiem stāstiem. Pirmā Martina izstāde Latvijā, kas bija veltīta šai tēmai, tika atklāta pērn septembrī pie Kongresa nama pretī Krievijas vēstniecībai.

Martins Taulovs (dzimis 1978. gadā) ir Dānijas Žurnālistu savienības biedrs un strādā kā foto žurnālists ziņu medijos, žurnālos, NVO un tādās organizācijās kā ANO, UNICEF, UNESCO, “Amnesty International”, Dānijas Bēgļu padome, Sarkanais Krusts un citās.

Izstāde “Nākotnes balsis” ir daļa no Ziemeļvalstu dienu Bauskā programmas. Ziemeļvalstu dienas notiek jau astoto gadu pēc kārtas; tās rīko Ziemeļvalstu Ministru padomes birojs Latvijā kopā ar Dānijas, Norvēģijas, Somijas, Zviedrijas vēstniecībām Latvijā un Dānijas Kultūras institūtu. Bauska šim notikumam nav izvēlēta nejauši – pilsētu ar Ziemeļvalstīm saista vēsturiski notikumi, senas tirdzniecības saites un arī arhitektūra.

Izstāžu “Nākotnes balsis” norises vieta un laiks:

Pilsētvide, pie Kalna ielas 18, Bauskā I 28.09.2023 – 06.11.2023

Rundāles multifunkcionālā centra amfiteātris, Pilsrundāle I 29.09.2023. – 29.11.2023.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Glika dienas Alūksnē Alūksnes TIC
Godinot Bībeles tulkotāju Ernstu Gliku 370. gadskārtā un svinot Bībeles tulkojumam 330 gadus, Alūksne aicina uz “Glika dienām”! | Skatīt vairāk
Latvija
MOSTIES DABĀ Cēsu novadā! Cēsu TIC
Brīvdienu ceļevdis līdz ar pavasara ienākšanu dabā palīdzēs arī Tev mosties no ziemas miega un baudpilni tvert neskaitāmās iespējas, ko piedāvā | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Māmiņdienas brančs Baltvilla
Tradicionālais māmiņdienas brančs Baltvillā 12. maijā! Uzdāvini mammai svētkus un pavadi jauku laiku kopā ar ģimeni. Nepieciešama iepriekšēja | Skatīt vairāk
35 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.66505003sec.