LATVIJA | Bauska

Iznācis Bauskas novada pavasara iedvesmas ceļvedis

Iznācis Bauskas novada pavasara iedvesmas ceļvedis

Klāt ir marts un līdz ar to arī jaunākais Bauskas novada pašvaldības veikums – kultūras un tūrisma ceļvedis „Labi būt Bauskas novadā”. Brošūra veltīta kultūras un tūrisma norisēm Bauskas novadā trīs pavasara mēnešos: martā, aprīlī un maijā.

Ceļveža lappusēs uzzināsi, ka pavasara košums jaušams ne tikai dabā, bet arī daudzveidīgajā novada pasākumu klāstā. No Restorānu nedēļas, kuras piedāvājums šogad “Par zaļu pat vēl zaļāks”, līdz aicinājumam Bauskas 415. dzimšanas dienā izstaigāt mūsu Zaļo ieleju, kur logos dzelteni aizkari plīv. No laivošanas maršrutiem, kuros tvert dabas krāšņuma un zilo debesu atspulgus novada upēs, līdz “Lejenieku” muzejam, kur sastapt Viļa Plūdoņa dzejā krāšņi attēloto dabas daili.

2024. gads Bauskas novadā tiek aizvadīts mūsu izcilā novadnieka Viļa Plūdoņa zīmē. Brošūrā lasāms, kādas pārvērtības piedzīvojis “Lejenieku” muzejs, sagaidot dzejnieka 150. dzimšanas dienu, un kāda ir viņa saistība ar Bausku. Turpat arī norādes uz plašo pasākumu klāstu, kas no marta līdz septembrim iekrāsos dzejnieka jubilejas gadu.

Nav noslēpums, ka Bauska ir viena no vimbu makšķerēšanas galvaspilsētām un pavasaris pilsētā nav iedomājams bez tradicionālajiem Vimbu svētkiem, kas kā magnēts piesaista ne tikai makšķerniekus, bet arī izklaidējošu un izglītojošu aktivitāšu cienītājus. Izdevumā uzzināsi, ar ko pasākuma apmeklētājus plāno iepriecināt 20. aprīļa pasākuma organizatori.  Savukārt DJ Gunčs dalās ar savu recepti, kā pagatavot gardo pavasara delikatesi – kūpinātas vimbas.
Brošūras lappusēs ieskicēti pasākumi, ar kuriem 1. jūnijā atzīmēsim Bauskas pilsētas dzimšanas dienu. Šogad svinēsim tās 415. gadskārtu. Tieši tik gadu pagājis kopš 1609. gada, kad toreizējais Kurzemes un Zemgales hercogs Fridrihs dāvāja pilsētai zīmogu ar lauvas attēlu. Interesantus faktus par  to, kā pilsēta vairāku gadsimtu garumā veidojusies, lasi brošūras aprakstā „Bauskas pilsētas stāsti”.

Ļauties līganam upes plūdumam, atbrīvoties no pilsētas burzmā uzkrātā stresa, izbaudīt dabas mieru un svaigu gaisu? Lūdzu! To visu atpūtas cienītājiem piedāvā mūsu laivu nomas pakalpojumu sniedzēji. Norādes, kur meklēt kontaktus, kā arī intervijas ar „Brāļu laivu” un atpūtas vietas „Lutauši” saimniekiem atradīsi mūsu pavasara izdevumā.

Brošūras lappusēs savā pieredzē - ko redzēt, ko nogaršot un ko darīt Bauskas novadā – dalās divas sabiedrībā zināmas personības: jaunā dziedātāja no Iecavas Patrīcija Spale, kuru plašāk iepazinām televīzijas šovos „X Faktors” un „Supernova 2024”, un pilsrundālietis Jānis Ilgavižs, Latvijas spēkavīrs, pasaules rekordists trap bar svaru stieņa vilkmē no zemes un 2023. gada pasaules 1. vietas ieguvējs push&pull disciplīnā. Lasi aprakstus un gūsti iedvesmu jauniem garšas piedzīvojumiem vai apskates vērtiem braucieniem!

Brošūrā publicēts novada nozīmīgāko pasākumu kalendārs pavasara mēnešiem.

Kultūras un tūrisma ceļvedis lasīšanai pieejams Tūrisma informācijas centrā, novada bibliotēkās, ēdināšanas vietās, naktsmītnēs, kā arī lielākajos apskates objektos. Izdevuma mērķis ir sniegt novada iedzīvotājiem un viesiem mūsdienīgu, saistošu un aktuālu informāciju, kā arī popularizēt tūrisma un kultūras dzīvi Bauskas novadā.

Ceļveža elektroniskā versija https://www.visit.bauska.lv/lv/iedvesmai/labi-but-bauskas-novada-pavasari-/

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI Tukuma TIC
24.,25.MAIJĀ KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI 2024 "KARNEVĀLS KANDAVĀ". | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.54300094sec.