LATVIJA | Jēkabpils

2023. gads Jēkabpils novadā notikumiem bagāts

2023. gada izskaņā atskatāmies uz šī gada tūrisma jaunumiem Jēkabpils novadā. Jāteic, ka aizejošais gads ir bijis gana aktīvs, bagāts ar pasākumiem, kā arī jaunatklātām vietām gan pilsētā, gan novadā.

2023. GADS SĀKĀS AR VAIRĀKU JAUNU EKSPOZĪCIJU ATKLĀŠANU.

Janvārī Jēkabpils Vēstures muzeja Brīvdabas nodaļas “Sēļu sēta” Amatu mājā durvis apmeklētājiem vēra ekspozīcija “Ar Sēliju sirdī”. Tā stāsta par amatniecības tradīcijām Sēlijā, apdzīvotām vietām, upēm, ezeriem un sēļu izloksnēm.
Īsi pirms tūrisma sezonas sākuma, līdzās bijušai Krustpils muižas smēdei tika pabeigta āra ekspozīcijas iekārtošana. Tas ir vizualizēts stāsts par 1914. gada auto pārbraucienu, kurā eksponēts vides objekts – 20. gs. sākuma sporta automašīna.

Savukārt vasarā, Krustpils pils atklāja ekspozīciju “Muižas virtuve”, kas ataino 19. gs. beigu un 20. gs. sākuma pils virtuves interjeru. Tās apmeklētājiem ir iespēja gūt ieskatu baronu ēšanas kultūrā un novērtēt pavāru darba apstākļus, kā arī apskatīt senos virtuves priekšmetus.

JĒKABPILS NOVADĀ TRĪS JAUNAS NAKTSMĪTNES.

Līdz ar pavasara iestāšanos, Jēkabpilī durvis vēra jauns atpūtas komplekss “Zīles”. Viesu nams ir piemērots kāzu un citu nozīmīgu notikumu svinēšanai, semināriem un korporatīviem pasākumiem. Ēkas pirmajā stāvā ir plaša banketu zāle, kas paredzēta svinībām līdz 80 personām, bet otrajā stāvā - guļvietas. Savukārt, apartamentu ēkā pieejamas sešas izolētas istabas.

Dzidrā  Baļotes ezera krastos kopš jūnija viesus gaida kempings - “Brēdiķu krasts”. Šeit nav bruģētu taciņu un iekoptu apstādījumu, bet ir mežs, pļava, ezers, putnu kori un katru vakaru mazdrusciņ cits saulriets. Teritorijā ir trīs kempinga mājiņas, ugunskura vietas, eko WC, āra duša, dzeramā ūdens krāns, iespēja uzcelt telti, peldvieta ~150 metru attālumā, pieejamas karpu makšķerēšanas vietas.

Vasaras naktis baudīt aicināja arī kāda neparastāka naktsmītne - plosts "Dunavas Ūdensroze" Daugavas vidū! Plosta nomā ietilpst - peldošā māja ar motoru, makšķeres, SUP dēļi un grils.

JAUNI VIDES OBJEKTI. 

Jēkabpiliešus un viesus, iebraucot pilsēta, sagaida novada simbols - lūsis. Novada lūšu saimi papildinošais vides dizaina objekts "Lūsis" uzstādīts pie valsts galvenā autoceļa ceļa A6 pirms iebraukšanas Jēkabpils pilsētā.

Savukārt Sunākstes mācītājmuižas parkā atklāts Jānim Stradiņam un apgaismībai veltītais skulpturālais ansamblis “Gaismas vārti”. Četri akmens piloni veido atvērtu telpu, kurā apmeklētāji ir aicināti ieiet, sajust gadsimtiem krāto garīgo gaismu, lai apzinātos savu spēku un dalītos ar to tālāk.

TAPUŠI ARĪ AKTĪVĀS ATPŪTAS PIEDĀVĀJUMI.

Vasara bija īstais laiks aktīvas atpūtas piekritējiem iepazīt skaisto Jēkabpils pilsētu no cita skatu punkta – sazināties ar jaunatvērto kvadriciklu nomu “K Rent” un sēsties kvadricikla “mugurā”. Ar kvadricikliem iespējams doties arī rudenīgos vai sniegotos izbraucienos!

Septembrī adrenalīna cienītājiem Jēkabpilī tika atvērta Kartingu halle Jēkabpilī. Kartingu trase atrodas iekštelpās, kas nozīmē, ka jebkurā gadalaikā un laikapstākļos var piedalīties kartinga braucienos. Kartingu trases garums - 225 m.

VIESUS GAIDA JAUNAS ĒDINĀŠANAS IESTĀDES.

Jēkabpilī durvis vēra jauna picērija - bārs "Piciņa". Tā ir vieta, kur labi pavadīt laiku un atpūsties ar ģimeni, draugiem. Baudīt gardas picas un dažādus kokteiļus.

Bet Viesītē atklāts "Āžu krogs". Krogs ir jauns Sēlijas lokāls, kas ir tapis, iedvesmojoties no Viesītes vēstures lappusēm un aizraujošām britu krogu tradīcijām. Galvenais, uz ko krogā ir likts uzsvars, ir gardas un dažādas alus šķirnes, kuras tiek piedāvātas sadarbībā gan ar pašmāju brūveriem, gan sludinot ārzemju alus ražotāju vārdus.

IZVEIDOTI JAUNI VELOMARŠRUTI.

Biedrība “Selonia velo” ar sadarbības partneriem ir izveidojuši četrus marķētus velomaršrutus „Pa lūša pēdām ar velo” Jēkabpils novadā. Tie ir dažāda garuma apļveida velomaršruti, kas ļauj iepazīt reģiona unikālās dabas bagātības un apskates objektus. Maršruti ved gan pa asfalta, gan grants seguma ceļiem ar mazu satiksmes intensitāti.

TŪRISMA INFORMĀCIJAS CENTRS JAUNĀS TELPĀS.

2023. gada nogalē Jēkabpils novada Tūrisma informācijas centrs pārcēlās uz jaunām telpām pilsētas sirdī – Vecpilsētas laukumā 3. Telpās ir labiekārtota klientu apkalpošanas zāle un tās interjers ļauj ielūkoties arī dažās pilsētas vēstures lappusēs.

Jēkabpils novada TIC šajā gadā piedalījies vairākās publicitātes kampaņās, izstādēs un gadatirgos, sadarbībā ar drukātajiem medijiem sagatavoti raksti gan Latvijas, gan Lietuvas žurnāliem un ceļvežiem.  Tāpat sadarbībā ar Zemgales reģiona kolēģiem tapuši jauni tūrisma informatīvie materiāli un īstenotas kopīgas aktivitātes reģiona tūrisma uzņēmēju atbalstam un atpazīstamībai.

UZ TIKŠANOS 2024.GADĀ!

Plānojot Jēkabpils un novada apmeklējumu, aicinām iedvesmu meklēt novada tūrisma vietnē visit.jekabpils.lv vai sekojot mums facebook.com/visitjekabpils !

2024. gadā Jēkabpils novads aicinās arī uz interesantiem un krāšņiem kultūras notikumiem, ar kuriem varēs iepazīties Jēkabpils novada Kultūras pārvaldes vietnē www.jkp.lv.  Jēkabpils pilsētas svētki norisināsies 5. un 6. jūlijā.

Arī 2024. gadā Jēkabpils novads piedalīsies “Mājas kafejnīcas dienās”. Pasākums Jēkabpils pusē notiks divās nedēļas nogalēs – Jēkabpils un Krustpils puses “Garšu stacijas” aicinās piestāt 24. un 25. augustā, bet Sēlijas puse gardēžus gaidīs 7. un 8. septembrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 02.05.2024 NBS orķestra koncerts TUMĒ Tukuma TIC
2. maijā plkst. 19.00 Tumes Kultūras namā Baltā galdauta svētku koncerts kopā ar Nacionālo bruņoto spēku Štāba orķestra Estrādes ansambli. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.04.2024 - 30.04.2024 NBS orķestra DŽEZA DIENA Tukumā Tukuma TIC
30. aprīlī plkst. 19.00 Tukuma pilsētas Kultūras namā Latvijas Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku orķestra “Džeza dienas koncerts”. Ieeja bez | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65733004sec.