LATVIJA | Jelgava

Jelgavas Vecpilsētas mājā – izstāde «Aptumšojums»

No 2023. gada 9.decembra līdz 2024. gada 2.janvārim Jelgavas Vecpilsētas mājā būs skatāma mākslinieku kolektīva NUA ceļojošā izstāde “Aptumšojums”.

Kolektīvu NUA veido mākslinieki no visas pasaules, kuri savstarpēji sadarbojas caur radīšanas procesu, tādējādi daloties pieredzē, zināšanās un atbalstot viens otru mākslas ceļojumā. NUA biedri veic izpēti par klimata pārmaiņām un enerģētikas krīzi, ar kuru mūsdienās saskaras pasaule, tāpēc ir likumsakarīgi, ka Jelgavas Vecpilsētas mājā skatāmos darbus caurvij mākslinieku kopīgi izvēlētais temats - Aptumšojums jeb Blackout (angļu val.). Izstāde “Aptumšojums” ir instruments, ar kura palīdzību mākslinieki vēlas pievērst sabiedrības uzmanību klimata problēmām.

Izstādes darbus mākslinieki radīja patstāvīgi, atrodoties katrs savā valstī. Darbu attēli tapuši izmantojot dažādas tehnikas – gan glezniecību, gan fotogrāfiju. Pēcāk gatavie šedevri tika pārnesti digitālā formātā un nosūtīti uz Skotiju, kur kolektīva NUA mākslinieks Roberts Džeksons veica digitāli saņemto mākslas darbu lāzergravējumu un izveidoja linospiedumu sēriju. Linospiedumi tika veidoti izmantojot senu manuālu tipogrāfijas iespiedmašīnu.

Izstādē “Aptumšojums” redzamos darbus veidojuši desmit mākslinieki: Anne Martins Volša (Īrija), Katrīna Tračuma (Latvija), Lūks Hikijs (Īrija), Kvīva Hīnija (Īrija),  Džošs Steins (ASV),  Džons Murejs (Īrija), Kerola Hīlija (Īrija),  Īmons B. Šanahans (Īrija), Marija Markema (Īrija), Roberts Džeksons (Īrija).

Ikviens interesents aicināts uz izstādes atklāšanu 9.decembrī pulksten 13, kur būs iespēja tikties ar kolektīva NUA dibinātāju un māksliniecisko vadītāju Īmonu B. Šanahanu un mākslinieci Katrīnu Tračumu.

Iegādājoties ieejas biļeti uz izstādi, apmeklētājiem būs iespēja apskatīt arī Jelgavas Vecpilsētas mājas ekspozīciju, kas iekārtota vēsturiskajā dzīvoklī un zelta lādēs slēpj faktus par Jelgavas koka arhitektūru, Jelgavas Vecpilsētas māju, tās vēsturi un atjaunošanu. Izstāde “Aptumšojums” un ekspozīcija apskatei pieejama no otrdienas līdz sestdienai no 10 līdz 18, svētdienās no 11 līdz 17. Ieejas maksa pieaugušajiem 4 eiro, skolēniem, studentiem, pensionāriem 1,50 eiro, ģimenes biļete 6 eiro.

Vairāk informācijas www.visit.jelgava.lv

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Gūsti pavasarīgu iedvesmu izstādēs Tukumā Tukuma TIC
Aprīlis uzņem apgriezienus. Mostas daba. Mostas krāsas. Atsprāgst pumpuri, un dzīvība zied. Ļauj iedvesmai ieplūst tevī caur mākslu Tukumā un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 01.05.2024 Esi aicināts V.Plūdoņa muzejā Lejeniekos! Bauskas TIC
Lejenieku muzeja atvēršanas svētki jau 1.maijā! | Skatīt vairāk
Karogu brauciens | Tukumā Tukuma TIC
Visi auto entuziasti, pasākumu apmeklētāji un aktīvās atpūtas cienītāji, sarosāmies! Tiekamies Tukumā 12.maijā plkst 12:00 Pauzera pļavā! | Skatīt vairāk
Tornī gleznu izstāde “Gaismas frekvences” Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
No 23. aprīļa līdz 26. maijam Jelgavas Sv. Trīsvienības baznīcas torņa izstāžu zālē skatāma gleznu izstāde “Gaismas frekvences”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.47486591sec.