LATVIJA | Jelgava

Ziemas saulgriežus aicina ieskandināt Jelgavas Vecpilsētas ielā

Dzīvesziņas un arodu sētā 2023. gada 22. decembrī pulksten 16.30 ikviens aicināts uz latviskām lustēm, lai kopīgi sagaidītu ziemas saulgriežus.

Ziemas saulgriežu sagaidīšanas pirmā daļa norisināsies iekštelpās - Dzīvesziņas un arodu sētas audēju darbnīcas telpās un keramikas darbnīcas telpās. No pulksten 16.30 līdz 17.30 interesenti aicināti pietikties uz tradīciju stundu, kas norisināsies audēju darbnīcas Saimes istabā. Lekcijas ietvaros interesentiem būs iespēja tikties ar latviskās dzīvesziņas pazinēju Aīdu Rancāni, noklausīties stāstu par ziemas saulgriežiem, to sagaidīšanu, kā arī latviskām ziemas laika tradīcijām. Dalībnieku skaits ir ierobežots, tādēļ aicinām savlaicīgi pieteikt dalību pa tālruni 29116210. Keramikas darbnīcā no pulksten 17.30 līdz 18.30 notiks ķistu darināšanas nodarbība, kur aicināts piedalīties ikviens interesents bez iepriekšējas pieteikšanās. Ķists pēc formas atgādina kantainu saulīti. Šo dekoru izgatavoja ziemas saulgriežos, kad laiks bija vistumšākais un cilvēki ilgojās pēc saules. Izgatavotās saulītes iespējams savērt ķistā, augšdaļā iekarot lielāko, zem tās - mazākās. Rotājumu var papildināt ar krāsainām lupatiņām, spalvām un citiem materiāliem. No pulksten 16.30 līdz 18.30 līdzās esošajā kafejnīcā “Brokastnīca” pasākuma apmeklētāji bez iepriekšējas pieteikšanās aicināti uz piparkūku dekorēšanas darbnīcu, kur, liekot lietā savu radošumu un iztēli, ikviens varēs izgreznot saldo ziemas laika gardumu. Jāiebilst, ka piparkūku darbnīca būs pieejama līdz brīdim, kamēr būs pieejamas piparkūkas.

No pulksten 17.30 Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmu pieskandinās folkloras kopa “Dimzēns” un aicinās pasākuma apmeklētājus iesaistīties kopīgās dziesmās, tradicionālās latviešu ziemas laika rotaļās un bluķa vilkšanā. Savukārt pasākuma mazākos apmeklētājus priecēs rotaļu izrāde. Dzīvesziņas un arodu sētas pagalmā ziemas saulgriežu svinētāji varēs sasildīties pie ugunskura, baudīt karstu zupu un ieturēties ar latviešu tradicionālajiem ziemas ēdieniem, piemēram, pelēkajiem zirņiem, kas būs pagatavoti ēkas atjaunotajā manteļskurstenī, kas ir vienīgais zināmais atjaunotais manteļskurstenis Jelgavā. Jāatzīmē, ka ziemas laika cienasti pagalmā saulgriežu svinētājiem būs pieejami bez maksas.

Lai papildinātu pasākuma atmosfēru un piešķirtu svinībām īpašu noskaņu, ikviens viesis aicināts, uz pasākumu ierasties ar latvisku masku vai tērpies ķekatnieku kostīmā. Atraktīvāko masku īpašnieki pasākuma gaitā tiks pie veicinošām balvām no Jelgavas reģionālā tūrisma centra.

Pasākuma laikā notiks foto uzņemšana un/ vai filmēšana ar mērķi informēt sabiedrību par aktivitātes norisi, kā arī arhīva uzkrāšanas, dokumentēšanas, saglabāšanas vajadzībām un publicitātes materiālu veidošanai.

Informācija par datu apstrādi Jelgavas valstspilsētas pašvaldībā pieejama tīmekļa vietnē: Personas datu apstrāde - Jelgava

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sējas svētki Ausekļu dzirnavās! Bauskas TIC
Baudi notikumiem bagātu dienu Ausekļu dzirnavās! | Skatīt vairāk
Latvija
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
KANDAVAS PILSĒTAS SVĒTKI - KARNEVĀLS Tukuma TIC
No 24. līdz 25. maijam tiekamies Kandavas pilsētas svētkos "Karnevāls Kandavā"! Būs gan pilsētas modināšana, gan svētku gājiens, amatnieku | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.04.2024 - 05.05.2024 Putnu draugu skola 2024 Bauskas TIC
Pavadi brīvdienas izglītojošās sarunās par putniem! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.419837sec.