AKCIJAS & SVĒTKI | BALTTOUR 2024

Daugavpils tūrisma piedāvājumu prezentē tūrisma izstādē Rīgā

No 2024. gada 2. līdz 4. februārim, Rīgā norisinājās starptautiskā tūrisma izstāde-gadatirgus “Balttour 2024”, kur tika aktīvi prezentēts Daugavpils pilsētas tūrisma piedāvājums. Izstādes apmeklētāji tika iepazīstināti ar pilsētas tūrisma jaunumiem, lielākajiem pasākumiem un atpūtas iespējām Daugavpilī.

Trīs dienu laikā Daugavpils stendā norisinājās dažādas aktivitātes. Kopā ar Daugavpils valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un tūrisma departamenta tūrisma nodaļas darbiniekiem Daugavpili prezentēja Tehnikas un industriālā dizaina centra “Inženieru arsenāls”, Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja, Daugavpils Inovāciju centra, Latgales zoodārza, Latgales kulināra mantojuma centra “Šmakovka”, Rotko muzeja un Vienības nama Tradīciju mājas pārstāvji. Daugavpils stendā izstādes apmeklētāji varēja iepazīt, izzināt un atklāt Daugavpilī vēl nezināmo. Mazos un lielos apmeklētājus izklaidēja  un aicināja apmeklēt Daugavpili animators Sirds. Īpaši nozīmīgs izstādes-gadatirgus “Balttour 2024” viesis  - Latvijas Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs no Daugavpils pārstāvjiem saņēma dāvanu, kuru veidojusi keramiķe Lilija Zeiļa.

Daugavpils stends piesaistīja ar savu daudzveidīgo informācijas un tūrisma piedāvājuma pasniegšanas veidu. Piektdien stendā varēja iepazīties ar dažiem Latgales zoodārza iemītniekiem, kuri bija mērojuši ceļu uz Rīgu, lai izstādes apmeklētājiem būtu iespēja iepazīties ar jaunumiem, zoodārza darbības virzieniem un jauninājumiem. Savukārt sestdien Inovāciju centrs veica eksperimentu, kā rezultātā ieguva saldējumu, kuru pasniedza izstādes apmeklētājiem. Inženieru arsenāls prezentēja automašīnu modelīšus, kas oriģinālā izmērā skatāmi iestādes ekspozīcijās. Tāpat izstādes laikā notika jautras un izzinošas viktorīnas par latgaliešu valodu un Šmakovkas ekspozīcijas vēsturi, kur varēja laimēt vērtīgas balvas no Daugavpils tūrisma pakalpojumu sniedzējiem un ielūgumus apmeklēt Latgales kulināra mantojuma centru “Šmakovka”.

Starptautiskā tūrisma izstāde “Balttour 2024” ir lielākais gada notikums Latvijas tūrisma nozarē un arī plašākā tūrisma izstāde Baltijas valstīs, kas ik gadu dod iespēju iepazīties ar jaunās sezonas jaunumiem un smelties iedvesmu Latvijas apceļošanai. Izstāde “Balttour 2024” kopā pulcēja 342 uzņēmumus un to pārstāvjus no 34 valstīm – Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Albānijas, Gruzijas, Itālijas, Melnkalnes, Kipras, Spānijas, Slovākijas, Slovēnijas, Turcijas, Ukrainas, Polijas u.c.

Trīs dienās izstādi apmeklēja 21 725 ceļotmīļi, no kuriem 4300 bija tūrisma profesionāļi.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 04.05.2024 Pavasara stādu tirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
4. maijā plkst. 10.00–15.00 Šlokenbekas muižā Stādu, amatnieku un mājražotāju gadatirgus. | Skatīt vairāk
Latvija
Iedvesmojies laivot Bauskas novadā! Bauskas TIC
Ieskaties, kādas ir laivošanas iespējas Bauskas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.04.2024 - 30.04.2024 Laivojiens pa Gauju 25.maijā Gulbenes novada TIC
25.maijā norisināsies jau otrais aktīvās atpūtas pasākumu cikla “Normāls notikums” posms – laivojiens pa Gauju no Lejasciema līdz Pukstiem. | Skatīt vairāk
Iepazīsti Bausku no skatu torņu augstumiem Bauskas TIC
Tūrisma Informācijas Centrs ir apkopojis apmeklētājiem pieejamos skatu torņus Bauskas novadā! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.02668881sec.